onsdag 27 augusti 2014

Min gräsliga hörna

Den här morgonen lyste solen genom trädstammarna i skogen på ett sätt, så det var väldigt lätt, att se mina olika gräs (på bild, alltså). Har länge tänkt dokumentera, och nu skall det äntligen bli av.

Bilden går att klicka upp.

1. Miscanthus sinensis 'Nichidake', Japanskt gräs.
2. Calamagrostis (fått från Sanda Cottage).
3. Carex morrowii 'Variegata' Cuperaceae, Japansk starr. (syns dåligt på bilden).
4. Panicum virgatum 'Shenandoah', Jungfruhirs. Det höga gräset med vippor.
5. Carex muskingumensis, Palmstarr.
6. Festuca glauka, Blåsvingel.
7. Eragrostis tenella, Litet Kärleksgräs.

Carex morrowii och Carex muskingumensis.


11 kommentarer:

 1. Snyggt med så många skira tuvor bland det blommande! Gräs är verkligen perfekta: tar inte mycket plats när allt annat vill breda ut sig men fyller fint när annat börjar ta slut :)

  SvaraRadera
 2. Vilket gräsligt inlägg.. ;-)
  Gräs borde man verkligen ha mer av. Än så länge har jag bara gräs i krukor, vet inte varför jag inte petar ner dem i jorden. Hm, tål att funderas på...!

  Må gott!
  Gunilla

  SvaraRadera
 3. Det är vackert med gräs! Jag funderade igår på om det vore fint att sätta ett lagom högt gräs i nya liljerabatten! Vad tror du? Nåt som tar över efter liljorna?

  Ha det gott!

  SvaraRadera
 4. Visst är det fint med gräs och jag har också bestämt för att ta in mer gräs. Gräs har så bra egenskaper som vävare, solitärer, lugnare m m tycker jag och många är ju dessutom fina på vintern. Tack för inspirationen! Merja

  SvaraRadera
 5. Jag gillar gräs och har också ett par olika sorter. Men jag undrar över ditt Carex morrowii, sprider det sig hejdlös? Jag satte ett sådant i en korg tillsammans med andra växter förra hösten, övriga växter har vissnat men gräset står kvar och poppar upp med nya plantor än här, än där en bit från moderplantan. Detta gör mig tveksam till om jag verkligen vill plantera det direkt i jorden, vilket var tanken från början. Jag vill ju inte ha ett "o-gräs" ;)

  SvaraRadera
 6. Trodde du skulle visa någon skämshörna, det tror jag inte han har någon, tänkte jag. Visade sig vara riktigt! ;) Gräsligt fint!

  /Jenny

  SvaraRadera
 7. Det ser jättefint ut, Ruben! :) Vill också ha flera prydnadsgräs! Ska bara utrota (o-)gräsen på solsidan först! ;) Tack för din kommentar hos mig! Har lagt in ett längre svar! :) Må så gott! :) Mia

  SvaraRadera
 8. Det er så vakkert med gress mellom blomstene. Det skaper mykhet og bølger. Herlig!

  SvaraRadera
 9. Svar
  1. jag har besökt gräsliga Lady Farm i England: http://www.ladyfarm.com/

   Radera
 10. Gräsligt snyggt måste jag säga. Nästa så man tror att Piet Oudolf varit där ;) Visst känner man sig nöjd när man kommer sig för med att dokumentera. Nummer 1 är väldigt snyggt mot solhattarna och nummer 7 skimrar väldigt vackert i solen.

  Ha det gott!
  /Anita

  SvaraRadera