torsdag 15 juli 2010

Så snygga tillsammans!

Vissa kombinationer blir snygga, utan att man direkt anstränger sig. Det bara råkar bli så att två blommor passar ovanlig bra tillsammans. Penstemon 'Husker Red' är väldigt mörk i bladen på vårkanten, men ljusnar efterhand. I år har den blivit högre än den brukar bli, och vad det beror på är inte lätt att säga.
Praktbetonikan, Betonica grandiflora tror jag är det latinska namnet, är gammal i gården, och får hållas inne om man inte vill att det ska bli alltför stora partier. Men det är ju en enkel sak. Trivs nästan var som helst. Sin täthet till trots hittar dock en och annan geranium upp genom bladmassan, och får på så sätt stöd.


Penstemon 'Husker Red' och Praktbetonika = sant!!!

16 kommentarer:

 1. Ja, vilken härlig kombo...... Undrar om det inte var den där panstemonen jag köpte för ett tag sedan...... Det bådar gott! Praktbetonikan är verkligen en tålig växt som ju är lätt att hålla efter som du säger. Ritch ratch säger det bara när man river tag i den ytliga rötterna.... ;-)

  Ha det gott!
  /Charlotte

  SvaraRadera
 2. Jättesnygg kombination, fast jag har lite svårt för Penstemon efter att ha dfått ett tiotal olika av en väninna. Alla utom två var jättetråkiga, dom var så "lösa" i uppbyggnaden att man var tvungen att staga dom och ändå så råkade jag riva den bort en del. Fast dom två jag har kvar är jättesnygga.....

  SvaraRadera
 3. Verkligen snygg kombination. Tycker mer och mer om penstemon ju fler jag ser! Min praktbetonika står bakom strandirisarna och skäms. Dvs. det är nog jag som borde skämmas för att de hamnat där någongång i tiden. Hälsn mimi

  SvaraRadera
 4. Praktbetonika borde man ju verkligen skaffa, det förstår jag efter att ha sett sådana i blom lite varstans de senaste veckorna. Kanske i den nya rabatten i spåren av avloppsgrävningen?

  Väldigt fin blomkombination. Den kanske till och med är uttänkt i förväg?

  SvaraRadera
 5. Ja, ibland lyckas man få till det med vacker bakgrundsväxt och växterna smälter fint ihop som på din bild - snyggt!
  Må gott! /Bea

  SvaraRadera
 6. Man blir verkligen glad när saker och ting lyckas. Färger jag gillar. Ha de gott. Anita

  SvaraRadera
 7. Ja, verkligen snyggt!
  Jag hade en Penstemon i fjol, men den överlevde inte vintern, och i år har jag inte hittat någon.

  SvaraRadera
 8. Ja, det var en helt ljuvlig komposition! Förstår att du blev både överraskad och nöjd:)
  Ha det gott,
  Charlotta

  SvaraRadera
 9. Läste tidigare att när det gäller P. 'Husker Red' ska man "avoid wet feet" och måste säga att det undvikits i år. Knastertorrt - och det rackarn blommar som attan.

  SvaraRadera
 10. Vackert, de klär varandra. Penstemonen är fin med de röda stjälkarna...

  SvaraRadera
 11. Snygga bägge och tillsammans snyggare!
  ha det gott
  Sophia

  SvaraRadera
 12. Har ju ett jätteområde med tät matta av Praktbetonika, så nu måste jag ju försöka plantera in Penstemon! Vacker kombo!

  SvaraRadera
 13. Underbar kombination. Jag tycker att det mesta blivit högre än vanligt i år. Jag gissar på vintern med massor av snö och nästan ingen tjäle. Verkarh ha varit gynnsamt för många perenner.

  SvaraRadera
 14. jättefina är dom tillsammans.

  SvaraRadera