torsdag 29 september 2011

Jasså, du gillar inte gult ....

... tag då en titt till!


Bilder från Chicago Botanic Garden.


25 kommentarer:

 1. Undrar vem som hittat på att gult är fult då det gäller växter.
  Inte jag i alla fall!

  SvaraRadera
 2. Här är en till som tycker om gult.
  wow, vilken vacker vy, underbara rabatter.
  Ha en fin dag!

  SvaraRadera
 3. Ja, det ser fantastisk ud, men jeg kan nu også godt lide gult ;-)

  SvaraRadera
 4. Sorry Ruben men antingen är jag bara en trist motvallskärring eller också är jag sen i utvecklingen och stretar fortfarande emot alltför mycket gult.
  Nej, jag tycker kanske inte, att gult är fult men har svårt när det blir för mycket och i mina ögon tror jag, att planteringarna varit vackrare med mer vitt uppblandat med lite blekgult. En färgkombination som jag högeligen uppskattar och alltid gjort. En och annan extrasol är inte heller fel när den riktiga solen, som den gångna sommaren, mest lyser med sin frånvaron.
  Men nu njuter jag för fullt av den sol, som äntligen lyser över oss i Skåne och hoppas, att du kan göra detsamma.
  Eva

  SvaraRadera
 5. Alla färger är snygga, det beror endast på hur man kombinerar sina växter - och det har dom ju helt klart lyckas med här!

  SvaraRadera
 6. Jodå...mer och mer. Men det beror ju på hur man använder det gula....såhär enhetligt är det fint men vissa kombinationer tycker jag man ska passa sig för...säger jag som har gul kabbkeka som blommar samtidigt med den kaukausiska förgätmigejen...hihi...fast vid den tiden på året är man ju lite svältfödd på blomning så det får passera......
  Ha det bra )

  SvaraRadera
 7. Jodå! Alla färger är vackra i rätt sammanhang. Själv har jag dock svårt för kritvita stooora pladuskor i rabatter som pioner... de förtar verkligen helhetsintrycket och jag ser bara dessa stooora vita blommor. Alla tycker vi olika och det är ju skönt på sitt sätt.

  Ha det bra, Anna Vattenkanna

  SvaraRadera
 8. Jodå, jag gillar gult i lagom mängd. Men jag tycker desto mer om orange, mörkrött, blått, vitt... gult hamnar ganska långt ner på min gilla-lista men desto högre på makens "sss"

  SvaraRadera
 9. Jag gillar gult men de skall vara tillsammans och inte bland andra färger.Möjligtvis en lite blå uppstickare. Jag har gula rosor vid väggen med lite blå petunior. Men sen motsäger jag ju mig själv när det finns gult i pastellrabatten också.Ha de gott. Anita

  SvaraRadera
 10. Hvis man tager et tit på min blog Irishaven, så ser man at jeg elsker gult i alle nuancer. I Danmark har mange gul-fobi og jeg har sat det som en af mine missioner at få flere haveejere med på at få gule blomster i haverne. En anden mission er at få flere til at have Sibiriske Iris og selv der har jeg fundet et par gule varianter.

  SvaraRadera
 11. Hur kan man låta bli?
  Jag ska i framtiden ha en rabatt med lila ,orange och gult. Kanske blodsvart också. Dom färgerna är härliga tillsammans. Men nu får energin gå till att hösta.Kramar/Fia.

  SvaraRadera
 12. Hej! Nu har jag kikat runt lite i din fina blogg, tack för det :) Jag måste säga att jag verkligen gillar gult, och bilderna från Chicago Botanic Garden är så vackra! Kram Lotta

  SvaraRadera
 13. Jag tror vi är fler och fler som kommer ut som "yellow-lovers". Man ska aldrig säga aldrig i trädgårdsvärlden tycker jag.
  Eva

  SvaraRadera
 14. Jag hör också till dem som gillar gult mer och mer. Ljusgult älskar jag, men är lite mer försiktig med starkare gult.
  Fina bilder!
  Kram Maria

  SvaraRadera
 15. Ibland är det jättefint med gult men inte alltid, egentligen som med alla färger. Har nog svårast för "tomterött" (varmröd) i trädgården.
  Ha det bra!

  SvaraRadera
 16. Fast jag gillar ju gult! :) Håller just nu på att planera en guldgul rabatt... ;) Superfina bilder!
  Kram, kram!

  SvaraRadera
 17. Ok Ruben jag ger mig direkt!
  Jag gillar gult mest på våren och hösten.
  Ha det gott
  Annika

  SvaraRadera
 18. Jag har fortfarande en offentlig sommarplantering på näthinnan som hette Golden Gate (Malmö -94). Sen dess kan ingen övertyga mig om att gula planteringar är fula. Vilket även du bevisar här från Chicago.
  Ha ett bra veckoslut.

  SvaraRadera
 19. Gult är fult - endast i barnramsor! :-) Vad gör du i Chicago?

  SvaraRadera
 20. Du var nog den enda jag tidigare kunde kommentera hos. För att göra det hos mina andra bloggvänner var jag tvungen att ladda ner Google Chrome - fast jag egentligen inte ville!

  SvaraRadera
 21. Jamen, det är väl klart att jag gillar gult! I rätt kombination!!! Fina bilder - tack! :) Mia

  SvaraRadera
 22. Hvor er det smuk.
  Jeg kan nu godt li` gul.
  Tak for kigget.

  SvaraRadera
 23. Känner mig litet träffad.. fast planerar just en solnedgångsrabatt, som hör och häpna, kommer att få lite gula inslag! Sedan tål jag ju nog gulbladigt och vaniljfärgat :-)

  SvaraRadera