lördag 15 juli 2017

Några höjdare

Tänkte visa några höjdare i trädgården. Kanske lite svårt att se, men om man klickar på bilden så den blir större går det lättare. Det rosalila längst till vänster är Thalictrum 'Elin' med en höjd av ca 2 m. Den med de gula "tussarna" är Daggruta, Thalictrum speciosissimum med en höjd på omkring 1,70 m men troligen blir den lite högre. Dock högst av alla är Jättevädden, Cephalaria gigantea med sina 2,60 m. På bilden ser skillnaden inte så stor ut, men det beror på att Daggrutan står närmare kameran.

Klicka upp bilden!


5 kommentarer:

 1. Har aklejruta och haft daggruta, men har adrig haft jättevädd! Numera är den rabatten (långrabatten) jag hade dom i nerlagd. Fast jag har alla buskar och små träd och stora perenner kvar. Däremot så har aklejrutan självsått sig och växer numera också i pallkragarna - som lupiner, digitalis, näva, salvia m.m. m.m. "ogräs".
  KRAM
  Susie

  SvaraRadera
 2. Där kan man tala om höjdare! Visste inte att daggvädden kunde bli så hög.
  Ha en fin söndag!

  SvaraRadera
 3. Tack för tipset om skumpa varje dag! Efter dom här åren så kanske det vore kul, åtminstone på sommaren, men jag har kommit på bättre tankar. Det får nog istället bli lite Sangria på altanen ikväll.....
  KRAM
  Susie

  SvaraRadera
 4. Men kära nån, det kallar jag höjdare. Tänk att det finns en vädd som kan bli 2,60, visserligen jättevädd men ändå. Den skulle jag ju få stå på en stege för att kunna se blommorna på :) Härliga färger hos dig!

  Ha det gott!
  /Anita

  SvaraRadera