fredag 27 mars 2009

Våren vid Vättern

Våren, våren, våren ... Var håller du hus? Vid Vätterns norra strand, närmare bestämt i Karlsborg snöade det ymningt vid flera tillfällen och vindarna på förmiddagarna bet ordentligt i kinderna. Nattemperaturen var nere på minus 10 grader, men när väl solen hunnit upp ordentligt under förmiddagen var det ett härligt, soligt vårväder under resten av dagen. Som gjort för långpromenader med det tvåochenhalv månader gamla barnbarnet. Mamma och pappa hade annat för sig, så mormor och morfar fick låna henne under tre hela dagar - och en kväll dessutom!


Efter mycken tvekan bestämde jag mig för att ta mig ett dopp i Vätterns vatten - en annan dag. Man är ju ingen badkruka, men ändå .... Ruggigt kallt!

Snön yrde tidvis in från Vättern och både hängen och granar fick sig ett våtvarmt omslag.

I en härlig varmt brun färg lyste boken utefter stigen ute på fästningsudden. På bokens blad fastnar snön inte lika lätt.

10 kommentarer:

 1. Kallt - men ändå vackert. Vintern spjärnar emot i det längsta och visst blir det bakslag ibland, men våren vinner faktiskt vartenda år! Det känns trist när det är snöstorm och minusgrader så här års, men det är ju väldigt övergående.
  I går var det -8 grader när jag gick upp. Redan kl 9 på morgonen åkte ändå jackan av för då var det varmt att jobba i solskenet =)

  Du tar såna fantastiska bilder, och särskilt dina istappar som glittrar ikapp med vattnet i solskenet är helt underbara.

  Ha en trevlig helg!
  /Helen

  SvaraRadera
 2. Härliga bilder! Även jag var på promenad i der vackra vårvädret, hamnade längs med ån och forsen. Det är nästan så att våkänslan förstärks av solblänkt vatten - härligt var det. Mysigt för er att få rå om lillan en hel dag / gittan

  SvaraRadera
 3. God morgon min favoritbloggare, idag får man hålla i hatten för fy vad det blåser, jag har sett 9,6 sekundmeter på min vindmätare här brevid mej. Burr

  Men götapetter så grannt! Tänk vilka konstverk naturen gör och du har verkligen skickligt fångat dem.

  Ha en riktigt trevlig helg/ Tyra

  SvaraRadera
 4. Så otroligt vackra bilder. Istapparna vid vattenbrynet blev nog favoriterna.

  SvaraRadera
 5. Underbart vackra bilder ,speciellt de isklädda växterna. Och härligt att få ha barnbarnet alldeles ifred så att säga. Ha det skönt!

  SvaraRadera
 6. Vackra vattenbilder – och fantastisk isbildning på gräset! Tio minus låter som om man ska behålla badrocken på... :-)

  SvaraRadera
 7. Vackra bilder. Men det ser en aning kallt ut.
  Ha en bra dag!/Vittran

  SvaraRadera
 8. Härliga bilder!
  ..och du ska inte klaga som har öppet vatten..:)
  Här uppe måste man ta till motorsågen om man ska kunna doppa sig under en fin vårvinterdag som denna.. men jag gör som du: Väntar till en annan dag.
  Trevlig helg!
  /Kirsti

  SvaraRadera
 9. Fina bilder, men knappast speciellt vårlika..! Ha så skoj med barnbarnet!

  SvaraRadera
 10. Isstjärna! Sådan blomma vill jag ha året om.
  Är nog lite grunge....
  /MB

  SvaraRadera