fredag 23 april 2010

Det dukade blomsterbordet

Det dukade blomsterbordet - till fest och till vardags, långt namn - men en fantastisk utställning! Den gick av stapeln i mitten av april i Dejunérsalongen i Drottningholms Slottsteater. Dessutom fortsatte utställningen i Svanhuset och Götiska tornet, som sällan är tillgängliga för allmänheten. Som vanligt stod Blomsterfest, under ledning av Paulina Landin och Katarina Nordlander, för arrangemanget. Och även denna gång hade de tagit hjälp av Gunnar Kaj, känd från Nobelfestens blomsterdekorationer, för den konstnärliga utformningen.


Vita anemoner. Något för Victoria att tänka på för sin brudbukett?


Fantastiskt hur man kan bryta servetter! Den vackra duken är tillverkad vid Klässbols linneväveri.


Anemoner i olika färger tillsammans med riddarsporrar och ranunkler - och naturligtvis tulpaner utgjorde basen bland blomstren.


Som vanligt hade teaterkostymer och annan rekvisita lånats från Slottsteatern.


Dags att damma av det gamla tennstopet när det nu kan bli så här fint?


Dörren på glänt!! Damen får snart trevligt besök och temperaturen stiger nog åtskilliga grader på bänken under rosenbågen.


Nu har vi lämnat 1700-talet och är framme i modernare tider. Den här stolen känner jag igen, sådana ärvde vi en gång i tiden, och de var precis lika rostiga. Dessutom hade de galonsits! Aj aj.


Denna tablå - utflykt i det gröna, har väl lite 50-tal över sig. Tänk att få slå sig ner bland så många fina tulpaner! Nåja, det kanske inte blir lika många tulpaner, men snart är det möjligt, om bara våren sätter fart!


OK, det får gå an, men egentligen gillar jag inte när man använder gamla möbler som "blomkrukor". Men den här sekretären verkar nytillverkad för ändamålet. Men, arrangemanget är mycket fint!


Ett originellt sätt att arrangera blommor med fat och kanna - och tvålkopp.

30 kommentarer:

 1. Arrangemanget med blommor som sådan tyckte jag den på möbeln var ... lite lugnare ... på något sätt. Håller dock med dig om blommor och möbler *ler*!

  SvaraRadera
 2. ojojoj...överdådigt.
  Skulle nog känna mig mest hemma på filten med en kaffekopp i handen ;)

  SvaraRadera
 3. väldigt, väldigt vackert.
  Som en bal på slottet.
  Hälsningar Eivor

  SvaraRadera
 4. Ruben: Oj, så fint och så mycket vår! GIllar allt........Tulpaner, anemoner, ranunkel är alla favoriter.

  Håller med dig dock om byrån, har också lite svårt med när det planteras i trämöbler.

  Tack förresten för din snälla kommentar tidigare!

  Önskar dig en mysig helg!
  /Charlotte

  SvaraRadera
 5. Vilka otoliga blomsterarr. och annat du bjuder på i gen Ruben!
  Sanslöst! Hm. Kom att tänka på att jag har faktiskt en sidenkänning (inte så fin som i dina bilder, men ändå!)från förra sekelsskiftet som man kanske kunde klä en provisorisk hönsnätdocka med och ha ute i skuggan (annars bleknar den)under torra dagar.Hm. Undrar om jag skulle klara att göra det - eller kanske är du Ruben händigare än jag - typ;))))!
  Där ser du vad dina inlägg inspirerar!/Anja

  SvaraRadera
 6. Tack än en gång, för en fantastisk rundvandring. När jag ser dessa bilder inser jag, som bor så långt från alla ära och redlighet man kan komma, att det faktiskt finns vissa poänger med att bo i storstan i alla fall;)
  Ha en go' helg,
  Charlotta

  SvaraRadera
 7. Har sett fram emot detta! Tack för underbar ögonfråjd! Jag - som inte tycker jag är så där romantisk - smälter i kapp med tyllen...eller hur det nu blir. Det vita är som vanligt vackrast. Och vilka fantasifulla arrangemang, mums!

  SvaraRadera
 8. Härliga bilder på underbara blommor, men.....ibland undrar jag lite varför inte växter kan få vara vackra utan en massa design och dekorationer!? Det börjar nästan, men bara nästan, gå lite infkation i såna här tillställningar. Fast visst är det vackert, det är nog bara jag som är avundsjuk för att jag inte får se uställningen "live". Men jag får vara MYCKET TACKSAM för att du visar dom vackraste delarna!
  Trevlig helg önskar källingen på Gotland.

  SvaraRadera
 9. Anemoner och svan-vikta servetter kan jag tänka mej å¨mitt frukostbord. Kul att du visar dessa fina bilder, jag får sån lust... att omgifta mej kanske, med min prins..

  SvaraRadera
 10. Åh sååååfint!
  Glad blir jag!
  Karin

  SvaraRadera
 11. Det är tur att du är på utställningar och tar så fina bilder så en annnan också får lite del av det fina. Brudbuketten tycker absolut Viktoria skall ha. Men det blir kanske fel tid. Jättefint tips med kannan och fatet och tvålkoppen. Det skall jag tänka på när man behöver en större dekoration. Ha en trevlig helg. Anita

  SvaraRadera
 12. Bedårande, hade varit fint att få besöka utställningen, dina bilder förmedlar mycket vackert och det som tilltalar mig mest är de blå anemonerna.
  Trevlig helg Ruben!

  SvaraRadera
 13. Så oerhört elegant! Särskilt ihop med de flotta och ståndsmässiga sidenklänningarna.

  Det vita är riktigt, riktigt vackert. Jag drömmer om stora anemonplanteringar varje år, men lyckas aldig få upp mer än några enstaka exemplar ur jorden.

  Tack för visningen!

  SvaraRadera
 14. Ohh jag njuter.. de vita är ju så att man skulle vilja äta upp dem.
  Men Ruben man får väl inte ha fika med sig själv och sitta var som helst??
  Ha en skön helg
  annika

  SvaraRadera
 15. Ruben, du är min favoritreporter från dessa överdådiga slottsmiljöer. Kungen själv kunde inte ha en bättre! Ha en underbar helg och tack för bilderna, L.

  SvaraRadera
 16. Vilket fantastiskt bildreportage. Vilken tur att du fångat allt så fint när jag missade utställningen. Det slår mig återigen att anemoner är något av det vackraste som finns. De vita på översta bilden är helt ljuvliga.

  Vill också passa på att önska dig en härlig helg!

  /Anita

  SvaraRadera
 17. God morgon Ruben! Vilka underbara bilder, du är så jäkla duktig, rent ut sagt.

  Anemonerna är superfina, undrar vad detär för sort?

  Ha det bra

  Marit

  SvaraRadera
 18. Helt fantastiskt, Ruben. Helt underbara bilder dessutom. Skulle verkligen velat se allt detta, så tack...jag fick ändå några fina glimtar. Ha det så skönt!

  SvaraRadera
 19. Ja det var nog så vackert så man blir alldeles stum!! Tack för de fina fotografierna. Jag är ju så svag för just sådan där. Hälsn mimi

  SvaraRadera
 20. Riktigt läcker utställning. Tack för att jag fick följa med. Gillade den första "vita" bilden bäst.
  Allt gott,
  Eva

  SvaraRadera
 21. Oj, här var det festligt, flotta uppsättningar med underbara blomster och servetterna bjuder på det romantiska inslaget.
  Tänk, att det aldrig tryter på idéer!
  Trevlig helg! /Bea

  SvaraRadera
 22. vilka härliga arrangemang! Den söta lilla med rosa ranunkler blev min favorit, som en liten bröllopsbukett!
  Håller med dig om att möbler som blomkrukor inte passar så bra...

  SvaraRadera
 23. Utställningsbilder är ju svåra, men du får till dem (också) så bra. När man inte har möjlighet att se den själv är det här så kul!
  Hej hej
  /Ann Marie

  SvaraRadera
 24. Men åhhhh, tack snälla du får repotaget från utställningen! Tänkte väl att du skulle dit i år igen ;) Jag bara älskar miljön men jag är nog en obotlig romantiker *ler*
  Du är duktig på att fotografera på utställningar - inga förbipasserande besöker på fotona och fina vinklar :)

  Jag kan mycket väl tänka mig att plantera växter i en gammal sekretär eller byrå! Tror jag såg på tv att man kunde göra en kompost av en byrå och lite hönsnät, helt i min stil :)
  Faktiskt så har jag frågat svärfar om han inte har någon gammal byrå i sin källare.... fniss....

  Hoppas ni får vår ni också! Här börjar det bli alleles underbart! Och jag vill bara vara ute, hela tiden :)

  Ha det så gott och tack för trevlig inlägg ♥

  SvaraRadera
 25. Alltså... vilka bilder!!! :-)
  Hur tjusigt som helst!
  Blir sugen på vita anemoner nu...
  /IET

  SvaraRadera
 26. Du hittar visst det vackraste av allt!

  SvaraRadera
 27. I meant to comment on these when you first posted but was not quite well. How stunning!! I love such a mass of flowers in simple color ranges. Beautiful photos Ruben!

  SvaraRadera
 28. Finns bara ett ord alldeles Underbart.

  SvaraRadera