torsdag 17 mars 2011

Frö - var finns du?


Det verkar vara väldigt svårt att få tag i fröer i Mexico. Vi träffade en mycket trädgårdsintresserad man som rekommenderade en affär i centrum som hade fröer. När vi kom dit hade de endast några små ställ med fröer. Det var väl egentligen inget jag var på jakt efter som jag fann, utan jag köpte några påsar mest för att det var kul att ha med sig några "reseminnen" hem. Jag hade bespetsat mig på lite ovanliga salvior, eftersom de flesta av världens salvior kommer från Mexico, men ICKE! Vi får fortsätta utforska frömarknaden.

Todo para su jardin, Allt för din trädgård - ja nog fanns det mycket i den här affären, men trångt var det - och inte så mycket fröer.

Interiören, rörig men väldigt trevlig och hjälpsam personal. Det lustiga var, att här köptes gödning och fuktighetshållande mineral i lösvikt från de stora tunnorna. Kunden före oss köpte 11 kilo Perlit-liknande mineral!

10 kommentarer:

 1. Jag får samma känsla som när jag var på en plantskola och letade efter Trillium (den växer ju vilt där). "Sånt för inte vi" var svaret. Snopet!
  Ha det riktigt bra och puffa gärna lite värme österut!
  Eva

  SvaraRadera
 2. Tack för rapporteringen! Lycka till med ditt fortsatta sökande! Ja, det är konstigt, men de kanske använder mest gamla sortklenoder som går i arv? Ha en fortsatt skön resa! :) Mia

  SvaraRadera
 3. Du måste ha träffat på en "icke trädgårdsintresserad" människa att fråga om tips! Det måste ju bara finnas otroliga försäljningställen nära Mexico City!?

  SvaraRadera
 4. Oj så avis jag är på dig nu! Har precis sett att vi ska få upp till 20 nya cm snö i morgon... Låter helt fantastiskt med lite sol och värme. Snälla skicka över lite...
  Kram,
  Anna-Karin

  SvaraRadera
 5. Verkigen en kul grej att köpa med sig hem. Försökte hitta något när jag var på Gran Canaria också men inge särskilt kul där heller.
  Förstår att du har det varmt och skönt. Här har det snöat idag.
  Snopet det också kan jag säga.
  Ha det gott
  Annika

  SvaraRadera
 6. Spännande att gå i trädgårdsaffär i en annan del av världen! Hoppas du hittar några intressanta fröer!
  /Katarina

  SvaraRadera
 7. Det är klart man vill hitta något annorlunda när man är i en annan del av världen.Skall åka till Nice i veckan och hoppas få något med mig hem åtminstone lite bilder.Ha de gott. Anita

  SvaraRadera
 8. Det är så roligt att läsa om din resa där. Affären verkar vara en trädgårdsaffär av något slag./ANja

  SvaraRadera