torsdag 3 juli 2014

Häftig uppstickare ...

... tycker jag Digitalis lanata 'Cafe Crème' är. En perenn digitalis som nu blommar andra året efter sådd. Jag har satt tre stycken i en grupp, men det blir inte endast tre stycken stänglar, utan den förgrenar sig nerifrån, så det blir nog en lustig liten grupp bara stänglarna får utveckla sig!

Här finns det fler liknande digitalisar, som jag fotat på Bergianska Trädgården.


Digitalis lanata 'Cafe Creème'


Den här, Digitalis Ferrunginea, såg jag hos Anna-Karin (Landet Krokus) i fjol. Den är också väldigt anslående och vacker. Den går lite mer åt det honungsfärgade hållet och ser lite gladare ut. Den skulle jag också vilja ha. Vi får väl se om tomten kommer med en påse frö! ;-)

Digitalis  ferruginea.

10 kommentarer:

 1. Ojojoj. Jag som inte gillar digitalis alls!!
  Trodde jag...såna här har ingen visat till mig förut. Vad menar du med tomten, Ruben? Inte visste jag att han höll på med trädgård :D
  / Teppi

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men Teppi, har du aldrig hört talas om trädgårdstomten?? ;-)
   /R

   Radera
 2. Supersnygga båda två!
  Ha det gott
  Maria

  SvaraRadera
 3. Hei RUben. Det var en digitali jeg ikke kjente til, men den var jo virkelig vakker! Det blir nok et skikkelig lekkert syn når alle spirene har vokst seg opp som en gruppe av disse skjønnhetene :-)
  Ha en fortsatt fin kveld.
  Stein

  SvaraRadera
 4. En verklig snygging med passande namn, 'Cafe Crème' ... mmm. Gillar färgen, får mig inte bara att tänka på kaffe utan även en len god chokladmousse.

  Ha det gott!
  /Anita

  SvaraRadera
 5. Dessa var nya för mig - riktiga snyggingar båda två!

  SvaraRadera
 6. Fina båda två! Ferruginean har vi haft men den tröttnade den där kalla vintern för några år sedan. Nu hoppas jag att våra pyttiga frösådda lanator blir lika fina som din :)

  SvaraRadera
 7. Verkligen fina! Kul med nya sorter.
  Trevlig helg!

  SvaraRadera
 8. Digitalis lanata 'Cafe Creème' riktigt läcker. Hade den ett tag, men sen var den plötsligt försvunnen. Blir lite sugen på att så en ny omgång.
  Trevlig helg
  Anette

  SvaraRadera
 9. De är riktiga snyggingar båda två. Har inte riktigt lika många som blommar i år men lovar att samla fröer åt dig Ruben.
  Kram

  SvaraRadera