tisdag 15 juli 2014

Ska jag, ska jag inte?

Ska jag, eller ska jag inte? Ja, den frågan hade jag tänkt ställa till alla kunniga där ute i bloggvärlden. Tog fram kameran för att förevisa ett exempel på hur det såg ut. Det hela handlar alltså om nävan, som jag tror är en spansk blodnäva fast den har vitt blod i ådrorna. Jag hade läst, att om man klipper ner nävor hårt så kommer de igen. Men på något sätt tyckte jag att den var fin, trots att den verkliga blomningen var över och det nu endast kom en och annan blomma.

   Inte mycket att skryta med när det gäller blomning...

 ... men så här fin var den i sin glans dagar.

Hur det nu blev, så fick jag någon sorts överjordisk inspiration, tog helt sonika fram saxen och klippte ner nävan. Tanken, att jag skulle rådfråga trädgårdsbloggarna var som bortblåst. Nu upptäckte jag också, att jag kört med helt fel bländare, så bilderna blev som de blev (och nu fanns det ingen möjlighet att ta ett bättre foto, nävan var borta)!
Så här blev i varje fall resultatet.

 Hoppsan, nu ser man helt plötsligt dammen! Det kanske inte blev så tokigt ändå!

Och nu är det bara en sak kvar. Att förklara den oklippta gräsmattan. Det har varit så fruktansvärt torrt här, så jag tänkte, att klipper jag gräset kommer solen att torka ut den ännu mer och den blir ännu mera brun. Det har faktiskt inte alls någonting med lathet att göra!


12 kommentarer:

 1. Här har jag gjort som du, jämnat nävorna med marken, nästan i alla fall. Om det är rätt eller fel vet jag inte men fint brukar det bli efter ett tag.
  Fortsatt skön sommar
  Birgitta

  SvaraRadera
 2. Så vacker vallmo i förra inlägget! Angående nävor klipper jag också ner mina. Jag brukar först ta dem på hälften men efter några dagar åker resten av också! Jag gillar nävor men kan tycka att det blir rätt stora hål i rabatterna när man har klippt ner dem...

  kram louise

  SvaraRadera
 3. Erkänn - du är helt enkelt jättelat! Skyll inte på torkan, det finns massor av fina vattenspridare du hade kunnat använda!! *fniss*
  Skämt å sido har t.i.m. jag som brukar klippa var 3-4 dag väntat i över en vecka, men så klippte jag i lördags vilket var väldans bra för sen dess har vi fått 16 mm. Men nu är det varmt och soligt igen.....så det var tur.
  KRAM
  Susie

  SvaraRadera
 4. Livet är fullt av svåra val... ♥

  SvaraRadera
  Svar
  1. trodde du var en man som visste vad du ville ♥

   Radera
 5. Crazy but not lazy, som de säger på andra sidan pölen :) PS skulle den fröa sig den där vita så vet jag vart de kunde få flytta...

  SvaraRadera
 6. När jag klippt ner nävor har det blivit med lite olika resultat. Ibland har de orkat sig upp igen medan de andra gånger slagit sig till ro och inte behagat komma upp förns nästa år igen! :) Fint att dammen syns mer igen. Ibland gör saxen underverk :) /Carolin

  SvaraRadera
 7. Blev bättre och säkert kommer den tillbaka. Kan trösta med att här är alla gräsmattor oklippta i torkan.
  Ha det fint!/ Ulrika

  SvaraRadera
 8. Du ska, min vän!
  Du gjorde, min vän!
  Det blir som det blir men jag tror att det kommer nya blad.
  Eller hoppas! För jag har gjort samma utan att 100 veta :)

  Kram

  SvaraRadera
 9. Min gräsmatta är helbrun, det mesta i trädgården slokar (jag med). Ska bli kul att se när dina nävor sätter sprutt igen och blommar, för uppföljning kommer väl? Ha det bäst!

  SvaraRadera
 10. På bild ser det väldigt trevligt och luftigt ut runt dammen nu, men kameran kan ju luras. Själv använder jag mest nävorna som marktäckare och då blir det väldigt tomt att klippa ner.
  Ha det fint
  Anette

  SvaraRadera
 11. Vilken vacker tröfgård du har!
  Jättefina bilder! Kul att se!

  Hälsningar Ewa :)

  SvaraRadera