tisdag 21 april 2015

Tacka vet jag bloggare!

Tack Anette i Torsåker. Digitalisplantorna kom med posten idag. Snabb som en vessla skuttade jag in (om nu vesslor kan skutta) och vips så hade jag försiktigt delat klumpen och planterat dem. Ett tag tänkte jag, har jag verkligen fått rätt sort? Det är väl inte sallad hon skickat! Men snart nog skall det nog visa sig att det verkligen är Digitalis davisiana. Det är fantastiskt att trädgårdsbloggare alltid är så givmilda. Härligt!

 Denna lilla klump klarade transporten väldigt fint.

  Hela 9 stycken krukor blev det.

Så nu är det  bara att vänta ....
Tyvärr kommer de nog inte att blomma i år. Men den som väntar på något så vackert får inte ha för bråttom. Gillar dessa digitalis i dämpade färger mycket bättre än de färgglada. Men .... de är ju också väldigt fina ....

"Plantera gärna i grupp", läste jag.  Det verkar vara ett bra råd. 
Eftersom jag inte har några egna bilder gav jag mig ut på nätet och "lånade" några.   

2 kommentarer:

 1. Tack själv, alltid roligt att glädja andra. Det blev tio krukor av de som är kvar. Men jag erkänner slarv att de blev i klump. Tänker ta en riktig omskolning senare, med kanske bara de två till tre kraftigaste ur varje kruka.
  Skyller på jordbrist.
  /Anette

  SvaraRadera
 2. Det där var ena riktiga finingar. Sätter genast upp dom på min vill-ha-lista. Visst är trädgårdsmänniskor generösa och trevliga.
  Allt gott
  Anette

  SvaraRadera