onsdag 22 april 2015

Hur gör jag nu ...?

Mitt Sommarlejonöra Schrimp coctail', Leonotis nepetifolia, slår huvudet i "taket", och det vill man ju inte! Det är inte ens Maj, och väntan blir lång innan den kan få komma ut i rabatten. Sådde den nog lite för tidigt. De andra plantorna har jag tuktat en decimeter ovan jorden, och de förgrenar sig fint, men den här hade en så stor knopp på gång, så jag tänkte, att det skulle vara kul om den fick gå fram. Men hur gör jag nu ...?

 Tjong i taket!

Egentligen hade jag velat ha tag i fröer från den lite mera röda varianten, men det var inte det lättaste, så det fick vara. Bladen på den lär användas i berusningssyfte, så det är väl antagligen därför det inte säljs fröer i någon större omfattning. Jag hade dock ett gammalt, ja faktiskt ur-gammalt frö kvar, och det har grott så nu har det till och med blivit några sticklingar från den. Men jag lovar, jag tänker inte använda bladen.

Mjuk som en manen på ett lejon, men akta dig, spetsarna är inget att leka med, sylvassa!

10 kommentarer:

 1. ställ på golvet, mera ljus ♥ bygg om huset!

  SvaraRadera
 2. Läcker växt! Det blir till att borra hål i taket :-)
  Allt gott
  Anette

  SvaraRadera
 3. Vilka spetsar!!! Ja det var en rejäl höjd på den, lycka till!

  SvaraRadera
 4. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 5. Ni får skaffa större fönster helt enkelt:-)

  SvaraRadera
 6. Hmmm, tänk att det finns fler som börjar för tidigt... Kanske går det att sätta ut den och bygga ett tillfälligt tält eller ställa några fönster runt som ett minidrivhus? Här finns fönster om du behöver.

  SvaraRadera
 7. Vilken häftig! :) Håller med Tant O! Har du inget växthus kanske du kan göra ett tillfälligt av fiberväv och ngn ställning? Här börjar musselsyskorna att gro - hittills 3 idag - hur går det för dig? Allt gott! :) Mia

  SvaraRadera
 8. Klipp ner hehe...
  Läcker macrobild.

  SvaraRadera
 9. Vilken miss! *fniss* Det är knepigt det där med frösådder förstår jag när även "mästaren" himself misslyckas ibland!! (Fast misslyckas och misslyckas, det verkar nästan som om du är alltför duktig!?
  Jag har ju bara sått några "tyska" luktärtor och dom klättrar för fullt på några pinnar i gästrumsfönstret. Det är dock alldeles för tidigt att börja avhärda dom...men mina agaphantus har jag avhärdat under några dygn, så nu får dom stå ute på altanen för gott.
  KRAM
  Susie

  SvaraRadera
 10. Ja hur gör du nu, känner väldigt väl igen problemet från mitt köksfönster och har ingen bra lösning. Du får helt enkelt göra som någon här föreslog. Skaffa dig ett högre fönster ;) Blomman var förresten väldigt läcker.

  Ha det gott!
  /Anita

  SvaraRadera