fredag 23 oktober 2009

Dags för vinterdäck

Nu kan vintern komma! Idag har nämligen vinterdäcken kommit på plats. Detta föranleder mig att visa några bilrelaterade bilder från Dresden, nämligen Volkswagens superrena bilfabrik. Inte långt från centrum ligger Die Gläserne Manufaktur (Den genomskinliga fabriken). (Vill du besöka länken; börja med att välja engelska, gå sedan till FACTORY, och sedan PRODUCTION, där finns en del bilder till höger som är rätt så intressanta)!


Detta inlägg har kanske inte så mycket med trädgård att göra, tänker du, men se bara på de figurklippta idegransbollarna! Den stora trädgårdslustifikationen fanns på framsidan. Jättebassänger med vatten och mitt i detta en smal bro som ledde fram till entrén. Detta förde tankarna till ett slott omgivet av en vallgrav. Men, det var inte till huvudingången, utan den passerades över denna bro. Tyvärr har jag ingen bild, kameran började visa på lite kräm i batteriet, så det blev till att ransonera fotograferingen. Dessutom var vi på väg till Botaniska Trädgården som låg alldeles bredvid - och då kan man ju inte vara helt urladdad, om du förstår vad jag menar.

Gräsen ger en viss strandkänsla.

Här står de färdiga bilarna - och även de halvfärdiga, tror jag.


TREVLIG HELG förresten! Och, ta det lugnt i trafiken - med eller utan vinterdäck!

25 kommentarer:

 1. Det är väl inte dags än men vinterdäck...
  Formklipta idegransbollar har väldigt mycket med trädgård att göra, gillar dina bilder.

  Och det gör inget om jag inte fattar allt...

  SvaraRadera
 2. Det är väl typiskt det där med batteriet i kameran! Händer titt som tätt. Synd att det inte blev några vattenbilder; är ju så fascinerad av just vatten.

  Ha en fin kväll!

  SvaraRadera
 3. Interssant och säger som Hannele att buxbombollar har mycket med trädgård att gör och get gö'la inget att man inte fattar allt - ojdå! Kanske var jag en papegoja i mitt förra liv?!/Anja

  SvaraRadera
 4. What an interesting and beautiful way to show cars ... or are they making them there? Must be high end cars? Gee are you already expecting enough snow to make driving hard... I do not change tires till around the end of November. Enjoy the weekend. Carol

  SvaraRadera
 5. Vinterdäcken får snällt vänta ytterligare en månads tid. Fina bilder och länken klickade jag (naturligtvsis) på ;) Ha en bra helg / gittan

  SvaraRadera
 6. Skulle inte vilja vara den som tvättar fönstren i det huset...
  Jag har just idag beställt däckbyte till nästa vecka.

  SvaraRadera
 7. (du får låna mitt reservbatteri, har alltid med mej)

  SvaraRadera
 8. Inget däckbyte här än på ett tag. Brukar inte bli förrän fram i december, men vi får se hur det blir i år.
  Huset är egentligen ganska fantastiskt - tänk så trevligt med en fabrik som inte bara är en ful grå byggnad... Idegransbollarna passar bra in i det lite futuristiska formspråket. Kul att se!
  Ha en bra helg
  /Helen

  SvaraRadera
 9. Idegransbollarna är fina.
  På vår bil brukar inte vinterdäcken komma på plats förrän i sista minuten ;) när det naturligtvis är kallt och jä-t att stå och fixa med det....

  SvaraRadera
 10. Vilket läckert och intressant inlägg - så där såg det definitivt inte när jag var där - för länge, länge sedan.

  Tusen tack Rubens, för namnet på min ordlösa blomma. Du förstod tydligen att jag saknade orden totalt...men nu kan jag äntligen komplettera inlägget.
  Önskar dig en fortsatt trevlig helg och hoppas du inte behöver några vinterdäck ännu!

  SvaraRadera
 11. Hej Ruben, finfina bollar, jag är ju tokig i topiary och visst ser det snyggt och fint ut. Ordning och reda de är duktiga på det tyskarna. Jätteläckra byggnader också det är annat än Volvo på Hisingen det.
  Trevlig helg min favoritbloggare.

  SvaraRadera
 12. Läckra bollar. Den sista bilden var intressant. Jag har alltid ett extra batteri fulladdat. För det är pinsamt om det dyker fram en fjäril när man är ute och batteriet är kaputt. Det där att det är slut på krämen i batteriet var kul.Anita

  SvaraRadera
 13. Bra att ni har vinterdäck!
  En vän sa,: att nu fick hon inte köra dubbdäck på Hornstull?
  Märkligt, hur gör vi norrlänningar då?
  Vill ju besöka Söder ibland.

  SvaraRadera
 14. Hallå Ruben, man skulle nästan kunna tro att du jobbade för Däckbranschens informationsråd :D

  Nej, allvarligt talat, vilket fantastiskt hus! Har jag missat något inlägg från Botaniska som du refererar till i inlägget, har nämligen varit ute ur cyberrymden i några dagar. Får läsa ikapp lite :D

  Marit

  SvaraRadera
 15. Fascinerande. Märklig arkitektur. Ska ta mig en närmare titt genom länkförslaget. Ha det gott!

  SvaraRadera
 16. Tycker detta var ett mycket bra exempel på en trädgård för en hypermodern byggnad. Ofta tycker jag att det inte blir så lyckat, men här är bollar och svepande linjer suveräna i kontrast till arkitekturen.

  SvaraRadera
 17. Jodå, vinterdäcken är på!
  Men, de (ot)roliga bollarna fascinerade mig mer, än de eleganta glaspalatsen :), förstår ändå att det är en vacker byggnadskonst.
  Trevlig kväll! /Bea

  SvaraRadera
 18. Man måste kanske en dag skaffa ett extra batteri till kameran... Jag blev batterilös på Nice botaniska trädgård för något år sen- inte skoj. Uh, vinterdäck... jo, det är väl dags. Undrar om jag inte ska köpa året-runt-däck så man slipper byta hela tiden.

  SvaraRadera
 19. Vinterdäcken är iallafall beställda här men kommer inte på ännu på ett tag.
  Nya bilen kommer imorgon och jag lovar att jag skall köra försiktigt.
  Sonen fick sitt körkort idag så det blir väl lite oroligt framöver.
  Ha det gott
  Annika

  SvaraRadera
 20. Vilken härlig blogg du har! Har tittat runt lite och den är verkligen inspirerande och lärorik! Jag visste t.ex inte att det fanns en bokskog i Stäket!!!
  Med, mera....!
  Lisa

  SvaraRadera
 21. Vilken längtan till Tyskland du väcker i mig, kanske blir det Berlin i maj.

  SvaraRadera
 22. har du också fått spindelbullar idag..

  SvaraRadera
 23. Dom idegransbollarna var ju inte fy skam. Och bilar har ju däck, och däckad kan man ju bli efter en dags grävande i trädgården. Och man måste säga att gräset är grönt hos VW. Så visst är väl detta ett trädgårdsinlägg :)

  SvaraRadera
 24. Hallå!!!
  Du har väl inte kört i diket???
  Annika

  SvaraRadera