tisdag 10 november 2009

Då och nu

Efter besöket på Ulriksdals Slottsträdgård som jag skrev om i förra inlägget blev det en liten vandring i slottsparken. Visserligen grått och regnet hängde i luften, men ändå riktigt trevligt. Särskilt intressant var att återse boskéerna, som härstammar från 1740-talet.


Så här såg det ut i boskéerna i början av juli. Det var då det ....


... och såhär nu. Inte mycket av sommarens blomster- och grönsaksprakt återstår. Men några kålsorter hade lämnats kvar, bland annat den dekorativa svartkålen.

Nere vid en av parkens entréer var det så här fint smyckat på bron som leder över Igelbäcken!

23 kommentarer:

 1. Verkligen avskalat på den mellersta bilden, men de vackra formationerna av buxbom är fångande, ett riktigt konstverk.
  Gillar den silverfärgade planteringen, så vacker!
  Trevlig dag! /Bea

  SvaraRadera
 2. Jag trodde aldrig att jag skulle säga det här men bilden då löven lämnat träden och buxbomformationerna kommer fram på ett speciellt sätt...är vackert! Jag har inte varit där sedan försommaren men borde kanske ta en vandring där nu också. Fina bilder var det Ruben!

  SvaraRadera
 3. Det är fint både nu och då...nu ser man ju buxbomen på ett annat sätt än när det är fullt med andra växter.

  SvaraRadera
 4. Vilka fantastiska bilder! :) Kul att se både bilden från i somras och hur det ser ut nu i november!

  SvaraRadera
 5. Ruben! Du är väldigt duktig fotograf - det är ett sant nöje att se dina bilder!
  Undrar om jag skulle palla och plocka 11 miljoner, svarta och håriga varelser under svarkålsbladen - jag älskar den kålens uttryck! (??!!))!)Jo, jag hittar då mina formuleringar;))!
  Jag vill också säga dig Ruben att jag blir så glad åt dina kommentarer. Du är en verklig gentleman och förstår att en kommentar åt någon som bloggar är så roligt att få! Kram på dig!/Anja

  SvaraRadera
 6. Jättestor skillnad på bilderna och på höstbilden kommer parkens form fram så tydligt. Håller med Anja, tack för din vänliga kommentarer!
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 7. Det är den här årstiden vi ser skelettet i trädgårdarna :) Jag tycker det är vackert skelett du visar på din bild med trädens former och gröna buxbomens mönster. Här ser jag inte ens träden - så grått är det....... tack för titten :)

  SvaraRadera
 8. Visst är det mycket mindre grönska. Men ändå, det är det som är så läckert med att använda buxbomspartärrer, de kommer likksom fram i sin egen prakt så här års. SNyggt mönster var det här också, tycker jag.

  SvaraRadera
 9. Buxbomen är vacker utan blommor.
  Karin

  SvaraRadera
 10. Så fint du visar Ruben!
  Måste se till att komma dit nästa gång jag kommer till Stockholm.
  Blir du min privata guid då?
  Annika

  SvaraRadera
 11. Kul att se dina höstbilder därifrån,
  skulle inte lämna Hisingen nu..

  SvaraRadera
 12. Hallå Ruben, älskar Ulriksdals luncher och parken. Tycker inte att det spelar så stor roll om man går där på hösten eller under vår- eller sommarsäsongen, det är en skön promenad ändå.

  Vi får ta en lunch där tillsammans någon gång.

  Marit

  SvaraRadera
 13. Tycker faktiskt att höstbilden är vackrare, i alla fall mer intressant. Gillar när formerna framträder. Och allt arbete som lagts ner! Nu syns det verkligen.

  SvaraRadera
 14. Men jag tycker att höstbilden också är vacker. Speciellt som du fotar så bra att allt är en fröjd att titta på. Vad härligt med alla amaryllisar, själv ser jag fram emot amaryllisutställningen som börjar på Mobackes i Bollnäs den 20 november, så läckert! /Jenny

  SvaraRadera
 15. Även om sommarprakten är borta så är det ändå sevärt.
  Vacker dekoration på bron.
  "Att fånga tiden" var bra. Det ska jag komma ihåg. Tack!
  Ha en bra dag!

  SvaraRadera
 16. Vilka fantastiskt fina bilder du visar. Buxboms planteringarna är ju ett konstverk i sig. Otroligt vilket arbete som ligger bakom en sådan fin plantering.
  Arrangemanget vid entreerna gillar jag också. Silver och grönt.Snyggt

  Ha en fortsatt fin dag
  Gunilla

  SvaraRadera
 17. Uppmaningen är följd! (Säger man så?)
  Hälsningar Lillebeth

  SvaraRadera
 18. Oj vad hösten har kommit där redan. Vi ska komma och besöka Stockholm och Åbo nästa vecka, och det känns roligt att få se allt där igen. Jag tar min kamera med och jag hoppas att hinner se några trädgårdar där. Det skulle var roligt att få något om dem till bloggen också... Ha en underbar hösthelg, Ruben!

  SvaraRadera
 19. Varje årstid har sin speciella prägel på naturen!

  SvaraRadera
 20. Flera har redan nämnt det.. =).. men det är lika fint nu som i somras fast på olika sätt.. gillar att man ser buxbomsformationerna.. riktigit tjusigt. Men visst är sommarbilden väldans vacker också.. man längtar till sommar o sol när man ser den fina bilden. Du undrar om överflytt av inlägg.. lite trixigt men det går. Kopiera inlägget i TB.. i html-läge och klistra in det i blogger. Man får ändra både storlek på bilder och kanske typsnitt.. som sagt trixigt men en del inlägg vill jag gärna ha kvar. Som t ex tidiga bilder från trädgården och trevliga resor och besök.. Men vi får se hur mycket jag får över innan jag tröttnar.. Ha det gott Moa
  ps.. förstod du inte får du maila så ska jag försöka förklara bättre.. ds =)

  SvaraRadera
 21. Tänk att jag har aldrig varit där! Vilken tur att man kan få se så fina bilder på din blogg då. Buxbomformationen är verkligen fin, och ett ypperligt argument för trädgårdsturism på andra årstider än sommaren.

  SvaraRadera
 22. Tänk lika snyggt i november, bara annorlunda.
  Synd att jag inte hann ut till dig vid mitt Stockholmsbesök. City är bara mer än jag orkar med.
  Eva

  SvaraRadera
 23. Quite the way to grow veggies... lovely how they spill over and bring a more relaxed flowing quality to the formal hedges. Interesting to see this garden Ruben. Carol

  SvaraRadera