torsdag 17 februari 2011

Landscape Man

Jag måste tipsa om ett trädgårdsprogram som man kan se på Kanal 9 via sin dator just nu. Det är paret Keith och Ros Wiley i Devon, England, som i stort sett ensamma skapar sina drömmars trädgård. Ett mastodontprojekt, och egentligen ett alldeles vanvettigt företag med den budget som finns. Här byggs berg och dalar och det platta landskapet förvandlas totalt. En riktig thriller att följa utveklingen. Skall de orka fullfölja planerna ... Mer säger jag inte. Programmet kan ej längre ses.


Keith var tidigare headgardener vid The Garden House, men när Keits fantastiska omdaning av parken blev allmänt känd och publiken strömmade till, ville ledningen ha mera att säga till om. Det ledde till en schism, och Keith blev arbetslös. Då satte han igång med det projet som filmen visar.

Tack Kanal 9 för ett fantastiskt program. Beundransvärt, att en sådan liten kanal visar ett så högklassigt program - när statstelevisionen inte kan komma på något bättre att visa än Gula boken-programmen.

24 kommentarer:

 1. Ok, tack för tipset...ska "check it out!!"

  SvaraRadera
 2. Även jag tackar för tipset. Det är alldeles för lite trädgårdsprogram som visas i svensk tv...

  Kram Anna Vattenkanna

  SvaraRadera
 3. Tusen, tusen tack Ruben! Helt UNDERBART!
  Nu måste jag nog börja köpa hushållsnära tjänster;))) (med vilka pengar får jag nog fråga mig själv;)?) - jag har inte tid med annat nu än att glo på detta underbara program!/Anja

  SvaraRadera
 4. Nu måste jag bara mixtra med min dator. Detta vill jag se.

  SvaraRadera
 5. Tack för tipset, det måste jag verkligen kolla in. Jag tycker att det annars har varit öken på trädgårdsprogramfronten. (Oj så långt det blev)

  Ha det gott my favourite blogger

  Tyra

  SvaraRadera
 6. Oj så frestande, men får spara det till ikväll tror jag. Om man törs titta, man kanske blir sugen att sätta igång något, och vanvettiga projekt har vi redan nog av, hi hi !
  Lisa/Lisas trädgård

  SvaraRadera
 7. Helt underbart, Ruben! Tack för inlägget!!
  Jag som tyckte jag hade stor trädgård och många projekt och mycket att sköta om, hah!!!

  SvaraRadera
 8. Måste kika på nätet.. har inte tv9.

  SvaraRadera
 9. Jaaaa, håller helt med dig!!! Såg programmet 'live' igår på tv:n.... Alltså, vilken passion, vilken känsla för 'att leva med och skapa trädgård'... Man kan inte annat än beundra hans energi och vision. Hoppas att de fortsätter att köpa in serien. Såg att det 'bara' skulle vara 5 avsnitt.... Men dom fem kommer jag åtminstone sitta bänkad framför tv:n. Men super att programmet finns på play också!!! Det visste jag inte.

  Kram
  Charlotte

  SvaraRadera
 10. Tak Ruben for oplysningen. Alarmen er nu sat til..

  Kl 18 på DR1 kommer drømmehaver.

  Ha' en dejlig dag.

  SvaraRadera
 11. Tack ska du ha för att du upplyste mig om detta fantastiska program. Har suttit och bara njutit och önskade att man skulle va lite yngre för att kunna förverkliga sina drömmar. Ha de gott. Anita

  SvaraRadera
 12. Tack för tipset, det måste jag kolla in.

  Ha en bra dag!

  SvaraRadera
 13. Vad roligt, det kan ju jag också kolla på via datorn. Och jag instämmer helt om brist på bra trädgårdsprogram. Egentligen borde man grunda en hel kanal som sänder bara trädgårdsrelaterad material. Vilken dröm! Ha det så bra, Liisa

  SvaraRadera
 14. Tack för tipset, ska genast titta på det! /Katarina

  SvaraRadera
 15. Tack for tipset Ruben! What a gorgeous place! Quite the imagination is at work there. Ha det gott! Carol

  SvaraRadera
 16. Tack för tips, ska kolla på datorn, annars känns det rätt tunnsått med trädgårdstv. ha det gott/Sophia

  SvaraRadera
 17. Tack för Tips
  Jag tycker det är alldeles för lite trädgårdsprogram på TV...
  Hoppas allt e väl
  å missa inte


  S
  A
  T
  U
  R
  D
  A
  Y

  S
  H
  O
  W

  O
  F
  F

  Förra veckan 111 bloggar......
  VÄLKOMMEN att vara med :)
  Håkan

  SvaraRadera
 18. Otrolig film!
  Man känner faktisk väl igen sig när man har en sån passion för trädgård. Man kan inte sluta förverkliga sin dröm. Ibland när man lägger sig på kvällen efter en slitsam dag i trädgården med verk i vart ända ben undrar man vad man håller på med, men den känslan försvinner snart.
  Det är ju så otroligt roligt och rogivande att ha en trädgård att arbeta i.
  mvh Ken

  SvaraRadera
 19. Såg det på TV och blev stum av beundran. Tänk vad man kan åstadkomma med en enorm vilja och passion ...och några maskiner.

  SvaraRadera
 20. Tusen tackar för det tipset. Det är långt mellan bra trädgårdsprogram nu för tiden tycker jag. Träffade Gunnel härom dagen och oj oj vad jag saknar henne i tv-rutan.
  Ha det gott
  Annika

  SvaraRadera
 21. Sällar mig till kören ovan - tack för tipset!
  Fantastiskt!
  Ha en fin vecka! /Bea

  SvaraRadera
 22. intressant, fast så många kanaler har vi inte på Hisingen

  SvaraRadera
 23. Keith Wiley slår an en alldeles särskild trädgårdssträng hos mig, efter att ha lyssnat till hans föreläsningar i Alnarp för ett par år sedan. Varmt tack för denna länken, det var snudd på att jag missat detta, bara två dagar kvar. Hoppas du inte misstycker om vi också lägger en blänkare om detta på bloggen, o länkar till dig?

  SvaraRadera
 24. Det där programmet måste ju bara ses. Perfekt att man kan se det från datorn. Tack för fina tipset!
  Ha det gott,
  Charlotta

  SvaraRadera