onsdag 24 juni 2009

Promenad på Kungsholmen

Gick en kortare promenad på Kungsholmen med mitt lilla barnbarn, snart 6 månader, medans mamman friserade sig. Det tog bara enochenhalv timme den här gången. Färden gick längs Norr Mälarstrand mot Stadshuset.


I trädgården såg det ut så här. Vildvuxen buxbom omgärdad med fladdriga plastband och en antydan till gräs mellan "snirklarna". Måste det verkligen se ut så här på en av Stockholms allra mest besökta turistfällor? Men, det finns säkert en bra förklaring till detta!

Fortsatte färden mot Piperska Muren. För några år sedan återskapades en del av den jättelika trädgård som funnits här på 16- och 1700-talet, men som nu är borta.


Vacker urna på en av grindstolparna. Parken är förresten inte tillgänglig för allmänheten, utan man får betrakta den genom ett gallerstaket.

Häftig urna vid Stockholms Läns Landsting vid Hantverkargatan. Ingen liten urna precis, manshög, skulle jag vilja påstå!

16 kommentarer:

 1. Vad tror du förklaringen till det dåliga underhållet kan vara? Besparingar? Jättetrist i vilket fall som helst.

  SvaraRadera
 2. Så du har besök av allra bästa slag! Härligt. Och dessutom vandra på Kungsholmen. Inte dumt. Hade faktiskt ingen aning att parken är renoverad. Men att den inte får besökas är ju helt fel. Det ser så vackert ut!

  SvaraRadera
 3. att det är plastband runt om tyder väl på viss aktivitet....men vad???
  Håller md om att det är trist när det inte sköts...

  SvaraRadera
 4. Jag har varit lite dålig på att följa med bloggar de sista veckorna, men är nu up to date! Vilka underbara fjärilsbilder, du visade som vanligt! Och aklejruta har jag försökt skaffa, men har varje gång glömt att kolla det latinska namnet före avfärd till plantskola! Alla namn är ju på finska, och nu kan jag ju en hel del växters finska namn, men inte den! Elin var ju en jackpot att "hitta" i trädgården! Och under denhär senaste promenaden med barnbarnet hittade du ju så mycket vackert att visa. En sådan trädgård skulle man ju gärna ha, men då borde även huset vara lite finare än ett torp!!!

  SvaraRadera
 5. Jag tror att du kände dig väldigt stolt under promenaden. Jättesynd att de inte sköter planteringarna.
  Är vi i Stockholm är vi ofta på Kungsholmen.Anita

  SvaraRadera
 6. Vad synd att planteringarna inte är i ordning nu när turisterna kommer.
  Jag tycker alltid det känns lite sorgligt när en äldre trädgård har försvunnit. Hoppas den nya öppnar för allmänheten.
  Ha en bra dag!

  SvaraRadera
 7. Vilket sällskap du hade under din promenad! Man får hoppas att de tänker göra något åt planteringen där. Jag hoppas på ett storstadbesök i sommar, ska bara övertyga minstingen om att det finns massor kvar att se i Stockholm. Hon har varit där två gånger på ett läsår och tror att hon sett allt/hittar överallt =)

  SvaraRadera
 8. Kul att se dina bilder, nu när jag inte har någon musiserande son där i år.

  P.S.
  Jag tar barnbarnet med mej, när JAG friserar mej :)

  SvaraRadera
 9. Vilken tur att det blev långpromenad med barnbarnet, annars hade vi missat alla dessa vackra madonnor och urnor! Månne det är en kopparurna som är så vacker!?
  Men, buxbomen hade också behövt en "trädgårdsfrisör" ;)
  Hälsningar / bea

  SvaraRadera
 10. Oj så trevliga bilder du visar - även om de oklippta buxbomarna är trista.
  Annars måste Stockholm vara en av världens vackraste huvudstäder - efter Helsingfors - så klart;))!/Anja

  SvaraRadera
 11. Vilken otroligt maffig landstingsurna! Hoppas den är väl förankrad i marken så ingen bär iväg med den-den är säkert värd sin vikt i koppar...
  Men man hade ju velat se en lika praktfull plantering i urnan-något romerskt skulpturalt som en gigantisk agave eller så. Man kanske skulle skicka ett förslagsmail till landstinget...
  Ha ett trevligt fortsatt turistande!

  SvaraRadera
 12. Urnan på sista bilden är verkligen ursnygg. Vilken fin känsla för dig att få promenera med ditt lilla barnbarn. Ha det gott!

  SvaraRadera
 13. Ja du, man undrar ju vad dom håller på med i Stockholm nu för tiden!? Inte är det att sköta om alla parker och trädgårdar i alla fall!
  På Pipersgatan ligger världens bästa glasställe. Min pappa tog alltid med mig dit när jag var barn - alltså över 50 år sen - och där hade dom "världens godaste fruktglass" (alltså sorbet, men det visste man ju inte vad det var då). Jag har faktiskt varit tillbaka bara för några år sen och stället såg nästan precis likadant ut - och dom hade då fortfarande väldigt god glass!/Susie på Stjärnarve

  SvaraRadera
 14. Så trist utanför stadshuset, hoppas dom ordnar upp sina rabatter snart. Beger mig själv till Trädgårdsföreningen imorgon och kollar om dom fått ordning på vissa riktigt bedrövliga områden sedan jag var där sist, fast framförallt är det ju rosorna jag vill se.

  SvaraRadera
 15. Hejsan Ruben, va trevligt att få ta en promenix på gamla välkända gator. Jag bodde på Hantverkargatan när jag var ung och vacker :-)
  Landstingets urna var riktigt läcker och den med frukten var ju alldeles underbar.

  Ha det gott i solskenet.

  Hälsningar från Tyra in THE GREENHOUSE

  SvaraRadera
 16. Lovely to see your world there in Sweden! I love the detail of the gate post and the urn. The boxwood garden is a bit odd... wonder what that is all about?

  SvaraRadera