tisdag 13 oktober 2009

Bokfynd

Fick syn på denna bok i ett skyltfönster. Jag kunde ju inte låta bli att syna den litet närmare. Bläddrade litet i den och den verkade väldigt intressant. Den handlar om trädgårdshistoria och det är ju ett spännande ämne. Den är tryckt redan 1910 och verkar vara läst fler än en gång, men trots det rätt så fräsch. Och enbart omslaget är väl värt en sisådär 50 kronor, eller.... Bland annat kan man läsa om Zwinger i Dresden, som besöktes i somras, och en del ny information hittade jag om detta.

Rosenträd. Detalj av pärmen.

Kollade litet på nätet när jag kom hem och boken har givits ut i faximiltryck så sent som 1999, och det vill jag tro, betyder att den fortfarande har ett innehåll av intresse. Man får punga ut med 400 kronor för den. Och då får man inte ens dessa fina pärmar he he.

19 kommentarer:

 1. Blev boken din? Av pärmarna att döma är den guld värd och säkert är innehållet ännu mera ;)
  Trevlig höstdag! /Bea

  SvaraRadera
 2. Gamla böcker är kul. Vilken vacker detalj av rosen.
  Karin

  SvaraRadera
 3. Bara omslaget är ju värt sitt pris. Ibland har man tur. Anita

  SvaraRadera
 4. Ja gamla böcker är intressanta! Och är de dessutom lika vackra som boken du fyndat så är det ju ett extra plus. Kollade lite på järnsmidet som du tipsade om på din sida, det från Buenos Aires; var ett mönster där som var snarlikt det på min grind.
  /Boije

  SvaraRadera
 5. Åh, jag älskar böcker både gamla och nya. Extra glad i hjärtat blir jag av en sådan där vacker bok som din!
  Må så gott!

  SvaraRadera
 6. Hej!
  Vilken vacker bok. Den summan du skrev är ju ingenting för en sådan bok. Tyvärr kan jag inte tyska men hade jag kunnat det och fått se en sådan bok hade jag slagit till. Även gamla böcker kan ge uppslag till nytt.
  Ha en bra dag!

  SvaraRadera
 7. Underbart att fynda ibland!

  SvaraRadera
 8. Fantastiskt intressant och vacker bok. Den hade jag fallit för direkt!! Hoppas vi får höra intressanta utdrag ur den vid tillfälle.

  SvaraRadera
 9. Grattis till ditt bokfynd! Finns även rosor inuti?

  SvaraRadera
 10. Hallå Ruben! Var har du varit? Inget bloggande på flera dagar, har du bara suttit och kollat på tomaterna som hängt på tork :D

  Jag fick ett tack för kaffet på posten idag! Det är ju så en riktig fröpåse ska se ut! Det blir ett finfint exempel på bloggen senare.

  Tack så jättemycket.

  Marit

  SvaraRadera
 11. Vilken lycka! Älskar facklitteratur och gärna praktverk som din, bättre upp om de fyndas, grattis.

  Ingela

  SvaraRadera
 12. Vilket härligt fynd! Och tänk när både ut- och insida stämmer överens. Det är inte alltid det!

  SvaraRadera
 13. Vilket rolig fynd!
  Ibland har man tur eller må tro att du har näsa för sådant här.
  Ha det gott
  Annika

  SvaraRadera
 14. Vilket praktverk det verkar vara, och ett fynd dessutom ;)
  Du har en utmaning och en award att hämta hos mig ;) ;)

  SvaraRadera
 15. Grattis! Ich kann Deutsch verstehen..

  SvaraRadera
 16. Oj, så fin bok! Tänk att vi här i cybervärlden värdesätter ofta det som är väääldigt långt ifrån denna värld!När du börjar ta till dig bokens visdomar så kanske du delar med dig till oss av dem lite i varje fall?/Anja

  SvaraRadera
 17. Vilken underbar fynd, jag som älskar gamla trädgårdsböcker skulle nog också blivit väldigt glad på att hitta denna skönhet!

  SvaraRadera
 18. Looks like a good deal of work went into making your book. Beautiful ... must feel good to hold it. Nothing like a treasured book. Carol

  SvaraRadera