onsdag 4 november 2009

Amaryllistips

Tittade igenom en del gamla bilder idag och började undra, varför blev den här bilden över när jag gjorde inlägget om Historisk vår, en utställning från våren 2008. Den är väl inte så tokig? Den kan ju iallafall passa bra att visa nu när många har amaryllisar på gång. Ett litet tips till hur man kan göra sin dekoration kanske?


Vill du läsa om utställningen finns inläggen på min andra, vilande blogg. Men jag får kanske utfärda en varning. Längtan till våren kan bli svår! Annars titta HIT och HIT.

18 kommentarer:

 1. Aha, dags att se om amaryllisen från förra året har överlevt... Men alla dessa tulpanbilder... ska det verkligen vara nödvändigt nu..???

  SvaraRadera
 2. Måste hylla ditt fantastiska bokinlägg. Vilka färger och vilka enormt fint valda motiv. Jag hoppas du känner vibrationerna när jag gör vågen!
  Eva

  SvaraRadera
 3. Åh, jag som trodde du har drivningstips... mina sparade lökar envisas med att bara få blad vartenda år =( Trodde du verkligen att jag nöjt mig med att "bara" köpa lökar "lol" Ha en bra dag / gittan

  SvaraRadera
 4. Det var ju en fin bild med mycket blommande lökväxter men jag hade nog också hoppats på lite tips.
  Grävde ner några amaryllislökar över sommaren men en del var delvis uppätna.Det blir att köpa nya lökar.Anita

  SvaraRadera
 5. What splendid displays of Spring bulbs Ruben! I even love the artistic touch of the strewn tulips down the stairs but hope they were picked up and given a fresh cut and quickly put into water. Otherwise too wasteful for me... seems so unkind to the tulip who works so hard to bloom. I am happy to have the landscape rest for awhile but by Jan. I will be ready for these blooms. Carol

  SvaraRadera
 6. Men så underbart vackert! Den bilden var väl bra att du sparat så vi fick njuta av den nu. Och amaryllisarna. Snart är det dags för dom, jag längtar. Mina som jag hade förra julen har jag just lagt till vinterförvaring, dom räknar jag inte med kommer att blomma förrän i vår. Men det är ju inte dåligt att ha amaryllisar i vår heller.

  Ha en fortsatt skön vecka!

  SvaraRadera
 7. Fantastiskt vacker foto med vårstämning.Kommer ihåg även de andra bilderna.
  Jag störs inte av det faktum att det dröjer till våren - tvärt om! Det är så härligt när den är framför en....;)!/Anja

  SvaraRadera
 8. Jaa...så vackert!
  Och vilka vackra kläder, precis i min smak.
  Kanske skulle man varit född på den tiden (fast det kanske man var) så skulle man inte behöva slåss mot felaktigt använd teknik. I alla fall inte i de dimensioner som nu används.

  Ha en fin kväll!

  SvaraRadera
 9. Doften, den spred sig ända hit.

  SvaraRadera
 10. Vilken läcker bild, törs nästan inte titta på dina andra bilder. Vinden med snö i viner runt knuten.
  Karin

  SvaraRadera
 11. Ja men du vet.... måste berätta att dottern var och handlade idag, köpte glögg :) och nu när vi vart klara med tjejbestyren (färgat hår och annat trams :) så frågade hon om jag ville ha lite glögg.... mmmm så gott det doftar.. Öppnar din blogg och ser Amaryllisar! Så jullikt! men även tulpanerna - jättefin bild och även jag minns dina andra bilder från utställningen. Visst finns det jultuplaner? Har du förresten planterat tulpaner i kruka ännu? I år skulle jag ju göra som du, plantera dem i kruka för att akta dem för rådjuren. På tal om rådjur.... en kollega är jägare och snart har jag en 1/4 rådjur hemma :) Önskade att det var en av dem så passerar min trädgård i april när tulpanerna blommar.... Må väl :)

  SvaraRadera
 12. Ohhh.. Ruben jag vill se alla bilder därifrån!
  Jag bara älskar dem och även penserna.
  Snälla...
  Ha det gott
  annika

  SvaraRadera
 13. Verkligen dags att börja fundera på amaryllis och bilden var det verkligen inget fel på :-)

  SvaraRadera
 14. Åhh..bilden ger mig vårlängtan!! Ljuset i bilden, pastellökar, dukat bord med vårens första = vackert!
  Ha en bra dag! /Bea

  SvaraRadera
 15. Vilket fint arrangemang...men innan tulpanerna ska det väl vara jul eller....

  SvaraRadera
 16. Har bara ett ord att säga om dina inlägg Ruben: Kvalitet!

  SvaraRadera