söndag 22 november 2009

Häng med på vernisage

En sådan här regnvädersdag - vad passar då bättre än att gå på vernisage? Idag öppnades den jurubedömda Höstsalongen 09 på Edsvik Konsthallar. Hela 143 verk av 67 duktiga konstnärer ställdes ut och de var skapade i alla möjliga tekniker; foto, akvarell, olja, glas, papper, tyg osv. Många besökare hade hittat hit, och intresset var stort. Jag tänkte visa er några av de verk jag tyckte var särskilt trevliga. Häng med!


En liten del av den stora hallen en trappa upp.


Margareta Gelles, Torshälla visade "Vänner ovänner" (65.000 kalla). Detta är en riktigt stor målning och allt kanske inte syns så bra på ett foto. Jag tolkar den som att flickan är lärare, hennes gulliga elever (gosedjuren) sitter i bänkarna, några hänger ut ur hennes ficka och en blir trampad! Usch då!


"Joy" av Åsa Wretman, Hägersten i förgrunden. De fina tavlorna i bakgrunden, som är så härlig i sina färger, är gjorda av Kristina Wrang, Östersund. Om jag kommer ihåg rätt kostade verket längs till vänster 15.000 kronor och hette "Efter föreställningen". Man anar teatermaskerna.

Det är konstverket längst ner som heter "Förbryllande". Vem kan låta bli att dra på smilbanden åt denna härliga grupp? Tekniken är tovning, tror jag.

16 kommentarer:

 1. Härliga tovade figurer. Det andra förstår jag mig inte på... men jag som inte ens kan rita skulle nog också kunna få till en sån tavla om jag vill. Tror du den får samma prislapp ;-P

  SvaraRadera
 2. ...undrar vad hon lyssnar på ;)

  SvaraRadera
 3. Hallå Ruben, jag gillar verkligen den översta "Vänner ovänner". Men ramen är superful! :D

  Jag skulle dock inte betala så mycket pengar för en tavla, tycker att vårt senaste inköp kostade mycket och då ligger den endast på 2000 kronor. Olika budget helt enkelt.

  Tack för visningen

  Marit

  SvaraRadera
 4. Tack för visningen. De tovade figurerna är ju kul!
  Karin

  SvaraRadera
 5. Halloj!
  Jaaa du vernissage..det första jag hade något av mina verk på var en samlingsutsällning där reportage i tidning sade att jag kunde: "se framtiden an med tillförsikt"
  Har aldrig förstått det där med just "tillförsikt"..Vad betyder det; egentligen??
  Den andra utställningen jag var med på sålde jag ett grafiskt tryckt till dåvarande utbildningsministern /har berättat om det Mycket kort på min blogg/ men inte hände det något speciellt efter det heller..eftersom jag var 'tvungen' att börja ett 'normalt' jobb för att, just det; kunna tjäna pengar.

  -That's life.-

  SvaraRadera
 6. De tovade sakerna var inte dumma men var skall man placera dem.Anita

  SvaraRadera
 7. Tack, kunde jag behöva här ute i landsorten, där konstverken endast återfinns i naturen. Fast det är ju inte säådumt heller hälsar hon som fick Siljver!Medal!

  SvaraRadera
 8. Så trevligt det ser ut, men va f.. 6 lakan för en tovad docka. Men jag tycker att de är jätte fina. Nej vet du vad då lägger jag hellre de pengarna på lite stora roddar ;-)

  Ha det gott i novembermörkret/ Tyra

  SvaraRadera
 9. Förbryllande pris.. *flin*.. inte skulle jag vilja ha en sån figur och dessutom betala så mycket. Men fina är de och ofantligt mycket arbete bakom, torrtovning är denna teknik, man har långa sylvassa nålar med hullingar på som gör att man kan forma en sak nästan hur mycket som helst.. men tid tar det jag vet för jag har provat med mina elever. Dock inte sådana här stora saker.. *ler*.. utan små hjärtan lite mer lagom projekt tycker jag. Ha en skön vecka.. och du glöm inte ljusstakarna... Moa

  SvaraRadera
 10. Underbart att få följa med dig på utställning. De tovade figurerna är ju helt bedårande...
  Jag är annars inte så mycket för tovat men dessa här..mmm..
  Tack för att du visar.
  Längtar till nästa utställning du skall gå på. Hur är det med julutställningar i år?
  Amaryllis eller något sådant på gång eller..
  Annika

  SvaraRadera
 11. Jättefin konst tycker jag och kanske är dom inte tänkta för hemmiljö utan ska beundras i helt andra sammanhang.

  SvaraRadera
 12. Tack för visningen! Helt makalöst vad folk kan prestera i kreativa skapelser.
  De tovade alstren tilltalar mig och främst gumman med det uttrycksfulla ansiktet med underbar klänning :)

  Kommer att tänka på en rolig incident som jag presterade en gång för länge sen, när vi ett gäng damer skulle på utställning av gammalt hantverk i ett museum.
  Nu hör det till sak att man vanligen inte får fota gamla ting med blixt, men jag frågar helt vänligt av intendenten om det går för sig ändå!? Nåjo, varsågod = undantagsvis. Jag smäller av en rad med bilder och hem för att plocka ut filmrullen (det var på den tiden) och en OTROLIGT besviken amatörfotograf konstaterar att ingen rulle fanns i kameran!! Iiiii...det går inte att beskriva i ord vad man kände då!!
  Tacka vet jag dagens kameramodeller!
  Ha en bra dag! /Bea

  SvaraRadera
 13. Så mysigt att gå på konstutställning :) Vet inte varför jag själv väljer bort det när lediga tiden på helgen skall prioriteras? Skämt å sido, jag skulle verkligen vilja besöka med utställningar av olika slag och jag skall ta med det i min "målbeskrivning" för 2010 ;) Men priset.... det kan nog diskuteras.... en smaksak och avgörande är nog plånboksstorleken.....

  Fick lite blodad tand och kanske Botaniska får sig ett besök i helgen - kryddutställning skall det vara enligt programmet - å andra sidan läste jag om ett gott skorprecept hos Marina så jag blev ju sugen på att baka också..... och köpa lite fler Amaryllisar.... och så skall jag på partaj på lördag kväll - hur pigg är jag på söndagen då? Fniss......

  Tack för tipset om ljusslingar och träden - varför inte? Skall klura på det - det gäller ju att det inte blir för tätt så det blir mögel - kanske fiberduk är bättre?

  Ha det gott :)

  SvaraRadera
 14. Riktigt festligt.........

  SvaraRadera
 15. De tovade var härliga, vem kunde tro att garn var så uttrycksfullt

  SvaraRadera