torsdag 6 maj 2010

Ett bra år för allium

Det verkar bli ett bra år för allium i år!! I fjol var det inget vidare, och fler än jag var lite besvikna - men i år blir det nog full pott. Förutsatt att de får vara i fred för rådjur och harar, men det brukar dom i regel få vara. Jag har en del olika sorter, en del med rundare kulor än andra, och i olika färger. Just i denna rabatt är det några blandade sorter i lila. Nu håller jag tummarna för en riktig fägring!!


Mest Allium aflatunense

25 kommentarer:

 1. Ja, förra året tog rådjur/hare mina ... inte roligt alls!
  :)

  SvaraRadera
 2. Här har alliumen inte alls tittat upp ännu. Får se om den kommer framöver. Tulpanerna har bara precis kikat över jordkanten med topparna på bladen. Det är ju så kallt ännu så de bidar tiden nere i jorden.

  SvaraRadera
 3. Det ser ju lovande ut. Här blir det Allium i mängder i år men så grävde jag ju ner 45 nya lökar i höstas också "hihihi" /gittan

  SvaraRadera
 4. tjusigt, även bladen är utsökta.

  SvaraRadera
 5. Här är "blasten" enorm så jag hoppas på fina bollar.
  Karin

  SvaraRadera
 6. Tror inte det behövs hållas några tummar för din fägrings skull :-) Det ser riktigt lovande ut och rejält frodigt.... Men jag håller en tumme eller två för att rådjuren inte ska komma och kalasa upp vackerheterna... Jag trodde de inte gillade allium?

  Ha' det gott!
  /Charlotte

  SvaraRadera
 7. Ja här är också fullt, fast bladen ligger praktiskt taget platt längs med marken i dag, det blåser kraftigt.
  Visst är allium helt underbara!

  SvaraRadera
 8. Muhteşem resim tebrikler.

  SvaraRadera
 9. Vad härligt det är när bladen skjuter upp så där krispigt gröna och liksom ger an förvarning om vad blomster som komma skall. Mina klockhyacinter beter sig på samma sätt.

  SvaraRadera
 10. Allium vill inte trivas i min trädgård! Så synd! Jag har försökt sätta olika sorter men det blir inget med dom! Ha en fin kväll! / Irene

  SvaraRadera
 11. Lovande. Ska bli spännande att följa.
  Eva

  SvaraRadera
 12. Vad fantastiskt kraftiga de ser ut, minns mina som tunna och rangliga. Undrar om det är så att de inte trivs i sandjord. Hälsn mimi

  SvaraRadera
 13. Inget är som väntans tider...

  SvaraRadera
 14. Kul att det ser bättre ut för dina allium i år, vill gärna se dem i blom.
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 15. Allium är min första favorit blomma och jag ville ha massor.
  Men varje år rensade jag bort de nya lökarna för jag trodde det var ogräs. För två år sedan hade jag 53 på ett ställe och det var fint.
  Lyckost dig....
  Jag vet inte hur många jag har iår men det är iallafall många små på gång.
  Ha det gott
  Annika

  SvaraRadera
 16. Då tar jag dig på orden och hoppas på mina nysatta i år. Andra år har de nämnligen bara försvunnit.Ha de gott. Anita

  SvaraRadera
 17. Så skönt att höra. Dom är bara helt otroliga med sina runda bollar, till och med gräslöken är ju vacker. Hoppas dom är lika villiga hos mig iår.
  Ditt fält måste bli ett praktfullt syn :)

  SvaraRadera
 18. Hej Ruben!
  Finessen med att inte förodla sin dahlior är just att man vågar sätta dem tidigare. När skotten väl är uppe är de ju urkänsliga. Nu tar det ett par veckor innan de rotat sig och tittar upp ordentligt. Dessutom har vi inte haft frost sedan i mars, så jag håller tummarna för att vi slipper det. Lite får man våga chansa också.
  Ha det bra!
  Eva

  SvaraRadera
 19. Härligt frodigt det ser ut. En tröst kan väl vara att även om en och annan blomma skulle norpas sen så är det iallafall vackert nu. Och du har till och med dokumenterat vackerheten på bild. :-)
  /IET

  SvaraRadera
 20. Åh, vad härligt. Mina allium kommer fint, men jag har inte alls så många. Vad är det för en mörklila skönhet som skymtar längst bak?
  Ha det gott,
  Charlotta

  SvaraRadera
 21. Hej, hej Ruben!

  Jovisst är det jättemycke' alliumblad överallt. Tänk om en få se ett par blommor också så småningom?
  Mina finska nerver och temperamentet är i ständig användning nu - dels pga kylan dels pga bredband och en massa annat så att numera går kvällarna åt att vässa kniven ;))!/Anja

  SvaraRadera
 22. Det ser lovande ut med Allium för din del, jag kan räkna mina på en hand = 1, de övriga har gått i stöpet :(
  Vackra Julrosor skymtar också i bakgrunden.
  Trevlig helg! /Bea

  SvaraRadera
 23. Jag hade besök av en råbock som åt upp samtliga tulpaner men som lämnade alla allium. Dom brukar ju vara rådjurssäkra och det verkar dom vara, åtminstone hos mig. Har, precis som du, märkt att det verkar vara ett gott alliumår. Dom har kanske mått bra under det kraftiga snötäcket och att det inte varit så mycket tjäle. Nu väntar vi bara på de härliga alliumbollarna.

  SvaraRadera
 24. Instämmer! I Bromma ser det ut att bli fina Allimbollar i år! Härligt!

  SvaraRadera
 25. Wow! This shows such promise! Good luck with the critters that see your Allium as nutritious! It would be a real pity for these healthy green stalks and buds to be destined to become rabbit or deer poop! Lycka till! ;>)

  SvaraRadera