torsdag 7 april 2011

Salvia från frö

Salvia patens 'Blue Angel' gillar jag. Den är så lätt att handskas med efter frösådd. Den blir väldigt kraftig redan efter några veckor efter det den sett dagens ljus. Och faktiskt redan förgrenad!!! Rejäl att hålla i vid skolning. Den såddes 25 mars, och skolades ut idag.

Eftersom det är första året jag sår denna salvia har jag inte någon bild, men intresserad kan hitta en bild HÄR! Och - jag hoppas verkligen, att den blir så fin som på bilden. När jag googlade hittade jag Bröderna Nelsons fröpåse, och deras bild var sannerligen något helt annat. Den bilden lockade verkligen inte till köp. 

Man kan tro, att den var väldigt förgrenad när man ser sådden, men fröna hade tydligen kommit flera på samma ställe ...

... men visst är den förgrenad, och mitt emellan de två stjälkarna är en ny stjälk på gång! Rotsystemet är det heller inget fel på, som synes.

Här är en planta som skolats ut. Det ser riktigt lovande ut!
 

10 kommentarer:

 1. "blåsalvia" är en klar favorit och kom på att jag inte sått några fröer..... men det skall jag notera på min "to do-lista". Tänkte faktiskt prova att så och ställa ut i lilla växthuset direkt, har inte så många fönsterbrädor kvar :)

  Fin layout du fixat till på din blogg! *gillar*

  Ha det bäst :)

  SvaraRadera
 2. Men åhh så härligt kraftig den ser ut och tänk att den redan är förgrenad lite grann.Ja Bröderna Nelsons fröpåsar har ofta lite skruttiga bilder tycker jag förstår inte det de är ju stora så de kunde väl ordna lite bättre bilder,

  SvaraRadera
 3. Härligt och vilken fin himmelsblå färg på blomman!
  På tal om växtkraft, har jag sått Ricin och det minsann är enormt hur fort och stort den växer...!! Skall visa sen vid tillfälle.
  Ha en trevlig dag! /Bea

  SvaraRadera
 4. Den ser fin ut...både hos dig och på bilden.
  HA det bra ,)

  SvaraRadera
 5. Det är en trevlig växt! Den blå nyansen är outstanding...

  Så knubbiga och fina de små plantorna ser ut - ska bli roligt att följa deras tillväxt och blomning!

  Ha en bra dag,
  Anna Vattenkanna

  SvaraRadera
 6. Vilka härliga små plantbebisar! Mina Tagetes Linné ser fina ut, måste nog lägga en bild på bloggen... Många hälsningar från Seattle.

  SvaraRadera
 7. Vilka kraftiga små plantor, blir säkert lika flotta som på bilden:)
  Ha det bra!

  SvaraRadera
 8. Den har jag aldrig frösått, köper alltid dyra färdiga plantor, men nu ska jag ju börja med egenodlat. Tack för tipset!

  SvaraRadera
 9. Håller tummarna att den blir lika ljuvligt blå som på bilden. Vilken skönhet!

  SvaraRadera