lördag 2 juni 2012

Nordpolskyla

Jaha ... lagom till trädgårdsmöblerna var lackade och målade och man hade tänkt ta sig sitt morgonkaffe och läsa DN i lugn och ro i the sunken garden (sort of) - vad händer? Nordpolskyla och rusk! Ett rejält bakslag, vill jag lova! Nej, nu håller man sig minsann inomhus, dock iklädd tjock tröja - och ändå fryser man - för det skall mycket till innan elvärmen sätts på igen när den en gång slagits av. Sorry, Vattenfall.

Bilden är klickbar.

I går kväll blev det ut i regnet för att täcka de känsligaste växterna, men det blev faktiskt ingen frost. Plus 6 grader var det kallaste.

15 kommentarer:

 1. Det ser ju rätt fint ut det där Ruben, är du säker på att du inte kan trotsa vädergudarna och sitta åtminstone en stund? Kanske utan tidning, men med en kopp kaffe under ditt största paraply? ;-)

  SvaraRadera
 2. Vilken underbart vackert bild! Ljuvlig grönska!

  Ja, usch och fy vad man får frysa.
  4 dagar i t-shirt o shorts är allt vi har haft av värme i mina trakter under hela maj. Juni har absolut inte startat bättre. Idag, blåst, moln och endast +10º

  Nu får vi hoppas det vänder snarast :=)

  Trevlig helg!

  SvaraRadera
 3. Härlig grönska även om termometern självklart kunde fått stiga en aning. Sen gick ju färghandlarn i mig igång, inte lackar du väl trädgårdsmöblerna???
  En fortsatt god helg önskar gittan

  SvaraRadera
 4. Men din härliga lundbild värmer! Som en luddig ullkofta. Skulle bra gärna sitta där under trädkronan och bli värmd av trädgårdsglädje.
  Hej från Törnrosa

  SvaraRadera
 5. Vad roligt att se en överblicksbild från din trädgård, jättevackert. Jo, vi skulle ut i trädgården hela dagen men nu sitter vi inne och myser.
  Ha det bäst!
  Kram Hélena

  SvaraRadera
 6. Fin tröstebild när man sitter med sockor på och stela fingrar efter en snigeljagarsväng i "spenaten".

  SvaraRadera
 7. Jag har velat ha Nora Barlow i flera år och i år har jag faktiskt köpt såna. De ska till att blomma nu! Den vita var jättefin tycker jag. Här har vi haft fotbollsmatch med yngste grabbens lag, de spelade tappert i tre plusgrader, regn och ishavsvindar.

  Ha det bra,
  Jenny

  SvaraRadera
 8. Man kan verkligen undra vad som hände med sommarvärmen! Håller tummarna för att det snart vänder.

  SvaraRadera
 9. Ja der er ikke meget sommer over vejret i øjeblikket, hverken i Danmark eller Sverige.

  Ha' alligevel en dejlig aften :-)

  SvaraRadera
 10. Men under det stora trädet kan du väl sitt med hatt och rock på.Det gäller att hålla ett öga på temperaturen.Ha de gott.

  SvaraRadera
 11. Vilken härlig bild! Så längtar jag efter att det ska se ut. Jag är glad att jag slapp springa Stockholm Maraton i varje fall. Läste om upplevelsen i tidningen imorse och den verkar inte ha varit för munter.

  Här jublar dock Telge Energi för när inomhustemperaturen närmade sig 16 grader åkte fjärrvärmen på igen. Men jag hoppas snart kunna slå av den igen ... för det måste ju bara vända och bli varmare snart.

  Ha en skön söndag!

  /Anita

  SvaraRadera
 12. Et dejligt sommerbillede. Det ser så frodigt og grønt ud - smukke bregner!

  SvaraRadera
 13. Mössan kom på igår och potatisen stod frusen i morse... Suck, vad det krävs envishet och hoppfullhet för att vara trädgårdsfantast i Sverige...;)
  Ha det gott,
  Charlotta

  SvaraRadera
 14. kallt, men vackert. fina gamla träd gör det så. vackert!

  SvaraRadera
 15. Vi var i Stockholm p[ lordag, +5 grader, sag nagra marathon-lopare... Osregn, jag fros ihjal....

  SvaraRadera