torsdag 13 juni 2013

Måste få skryta litet ....

... om tagetesen, som allmänt kallas 'Linné' som har skött sig riktigt fint i år. Jag har haft den i ganska många år, och jag har tyckt, att den aldrig har blivit så fin som den blev det första året. Har funderat litet, om det kunnat bero på att fröna degenererat eller så ... Men, så var det nog inte för i år verkar den trivas väldigt gott. Jag sådde fröna i slutet av mars och då sådde jag även tagetesen 'Jolly Jester' (som jag vet att många tycker är lite vulgär), men jag tycker den är kul i sin gul/röd-randiga skepnad. Plantorna stod bredvid varandra innan utplanteringen, och båda blommade redan då, och jag tyckte de klädde varandra ganska bra, så de har blivit en liten samplantering av 'Linné' och 'Jolly Jester'. Märk även på bilden vad fint gullregnet blommar.


23 kommentarer:

 1. Läckert, jag gillar när du skryter :)

  SvaraRadera
 2. Lekker! Jeg forstår godt at du skryter, for det ser kjempefint ut :-)

  SvaraRadera
 3. Skryt på du för det är ingen underdrift att de är härliga dessa raringar. Som du vet är jag ju också ett tagetesfan och speciellt Linné ligger mig varmt om hjärtat. Jag sådde mina sent i år, slutet på april, men snart ska de till att börja blomma.
  För att kolla det där med deras ev. degenerering (som jag också lagt märke till) har jag både 2011:or och 2012:or i år. Ska bli kul att se om eller vad som skiljer de olika fröårgångarna.

  SvaraRadera
 4. Den ser verkligen läcker ut!
  Mariana

  SvaraRadera
 5. Ja pral du bare... om disse skønne og dejlige planter, jeg er også vild med tagetes og har sået en hel del i år til min høj :)

  skønt billede og dejlig farve på din tagetes

  SvaraRadera
 6. Nog hittar man en liten tagetes i nästan alla trädgårdar...lyser upp den tråkigaste lilla plätt !!

  SvaraRadera
 7. har så läckra blommor får man gärna skryta lite
  ha det så bra
  maggan

  SvaraRadera
 8. Jag tycker att du gör helt rätt med att skryta lite! Den där röda `Linne´är så otroligt vacker. Varför finns inte dom att löpa som färdiga plantor!?
  I år köpte jag orange och brunröda att ha i mina små järnkrukor på altanräcket. Har inte haft tagetes på många år beroende på att det är så jobbigt att knipsa av dom vissna blommorna. Men...nu var det ju bara 4 pyttesmå krukor så då går de tju bra. Men har man mellan 50-60 krukor med sommarblommor (Ja, jag vet - jag är tokig!) så måste dom vara extra lättskötta! *fniss*

  SvaraRadera
 9. Klart du skall skryta, Linne är jättefin och roligt att den trivs så bra hos dig. I år har jag bara en kruka med Linne, undrar varför det bara blev en? De är ju så fina.

  Roligt att du bloggar igen! Hoppas på mer trädgårdsinlägg nu när det är högsäsong. Tänkte på dig häromdagen, när jag insåg att Tovsipporna jag fick av dig gått hädan i vinter, men de var fina så länge de fanns.
  Ha det allra bäst! :)

  SvaraRadera
 10. Fina båda två, men Linné något mer sansad!
  Ha det bra!

  SvaraRadera
 11. Wow, Ruben! De är helt underbara och jag gillar egentligen inte tagetes... fast det sa jag om aklejor för ett år sen och nu är jag förälskad :-)
  Ha det bäst!
  Kram Hélena

  SvaraRadera
 12. Jag älskar Tagetes, även "Jolly Jester". I år har jag även Ursula...som är jätte-fin den också med de små gula blommorna. Så snyggt det var med Gullregnet i bakgrunden, man måste ju tänka på färgmatchningen både i stort och smått!/ Titti

  SvaraRadera
 13. Riktigt snyggt! Fast jag inte är en tagetes älskare så har jag satt en liten buskig sak.
  Trevlig helg!

  SvaraRadera
 14. Muskedundret på altanen var mitt helt och hållet mitt önskemål faktiskt. Jag har fått Rolle att gå från engångsgrill första åren här hela vägen över liten kolgrill, simpel gasol och nu upp till Weber-monstret. *fniss*
  Rolle grillar inte och är inte så där vansinnigt förtjust i att äta grillat, men jag skulle kunna grilla nästan ALLT. Ikväll ska vi t.ex. grilla laxpaket TROTS att det förmodligen regnar då med - men man kan ju sitta under tak eller inne och äta. Det bästa är att det inte behövs något fett och att man kan grilla grönsaker också.
  ALLTSÅ - HA EN RIKTIGT TREVLIG GRILLKVÄLL!
  Susie


  SvaraRadera
 15. Passa på du och skryt lite för det är helt berättigat (heter det så?)
  Ha de gott i helgen. Vi har fått 30 mm och det behövdes.

  SvaraRadera
 16. Jo Ruben det var brunnäva som du såg på Anna-Karins bilder. Hannas växter var maffiga med betoning på M. Hästskit var lösningen fick vi veta :-) Så nästa år är det läge att leta reda på ett stall där jag kan fylla en släpkärra...
  Kram Hélena

  SvaraRadera
 17. Supersnygga! Du gör alldeles rätt som skryter över dom. Undrar vad det är som gör att växterna blir så bra vissa år och andra inte. Tänk om man kunde knäcka den nöten, då kunde man ta patent och bli rik :)

  Tack för besöket på min blogg och ha en riktigt fin helg!

  /Anita

  SvaraRadera
 18. Hej Ruben! Och välkommen åter. Du har varit saknad! :)
  Visst är det en brunnäva du skymtar på min bild. Precis som Hélena skriver verkar redigt med hästgödsel vara grejen. ;)
  Linnétagetesen är verkligen både tacksam och vacker. Fick fröer från Anna Vattenkanna förra året och de är ett måste även i år.
  Må så gott!

  SvaraRadera
 19. Vad roligt att se dig igen!

  Tagetes är ingen blomma jag brukar ha men de är väldigt fina om de inte står en och en på rad som vissa har dem. Pappa hade jämt drivor av tagetes och jösses vad de lyste upp en grå dag!

  Trevlig helg,
  Jenny

  SvaraRadera
 20. Hej Ruben
  klart du ska skryta när det är så fint :)
  man blir glad av färgerna.....
  å missa nu inte..

  SATURDAY SHOW OFF

  de e kul att vara med :)
  VÄLKOMMEN
  Håkan

  SvaraRadera
 21. Stiligt, skryt på bara! Och som Hélena och Anna-Karin redan svarat är det brunnäva på bilden från min trädgård. Hästgödsel är tydligen grejen, jösses som det växer! Kram från Hanna

  SvaraRadera
 22. Det er en rigtig skøn farve, der bare passer med stolen bag ved :)

  Ha' en fin aften :)

  SvaraRadera
 23. Skryt på du bara! Såklart du ska.....
  Tack för besöket igår! Det är alltid så kul att träffa dig och Karin...

  Och tack så hemskt mycket för växterna som idag har blivit planterade och det kommer att bli såååå bra :)

  Kram

  SvaraRadera