fredag 28 juni 2013

Jag vet var humlorna är ...

... åtminstone i den här trädgården! De håller till i den grekiska vädden, Knautia macedonia. En himla aktivitet är det! Så jag blev lite snopen när jag tittade på fotot i datorn (uppförstorat). Endast fyra humlor på bilden! Det var dålig timing av mig, för de flyger hit och dit och just vid fototillfället var de flesta utanför bild. För övrigt ser jag att humlorna trivs på cosmeorna också, på zinniorna och på ett par andra ställen. Men inget går upp mot grekvädden!

Humlesurr och knautia.

Här en annan krabat, som INTE lyser med sin frånvaro, den lyser och skimrar på ett annat sätt. Tittar man riktigt noga i blänket kan man se himmel och moln - ja till och med en liten mörk fläck, som är fotografen! Tyvärr så presenterade vi oss aldrig för varandra.

Okänd gynnare.

Det här är i varje fall en Fyrbandad blombock, Leptura quadrifasciata, som går och skrotar på min vita vallmo som heter 'Yellow peony' av någon anledning, men den är förstås inte kritvit även om det ser så ut i solen.

Fyrbandad blombock på vallmo.

Det är väl lika bra nu när jag ändå är inne på djur och natur att jag klämmer till med en humla till!

"Jag vill ha hela dig för mig själv!"

15 kommentarer:

 1. Kors i taket ...min grekvädd har överlevt för andra året...blommar förstås inte än...men är på G.Den är så fin och bra för insekterna.....Det ser ut som du har fått en Guldbagge, Grattis !!

  SvaraRadera
 2. Hej Ruben!
  Äntligen kom jag hit in för säga hej och för att räkna humlor.
  Vädd trivs inte i min trädgård tyvärr. Här är humlorna i fingerborgsblommorna.
  Ha en skön helg
  Annika
  Grattis till nomineringen.

  SvaraRadera
 3. Riktigt vackra bilder!!
  Mariana

  SvaraRadera
 4. Hvor er det dejligt, at du er tilbage på bloggen Ruben. Og tak for at du deler dine fine billeder med os.
  Jeg har også den metalskinnende, grønne bille i min have, og jeg får altid dårlig samvittighed, når jeg maser den, så det knaser, i et stykke papir, for den er jo så fantastisk smuk. Men den er ikke god for roserne, eller hur ...... ?
  Nu regner det igen, så det står ned i stænger, men det må vel være godt efter det tørre forår, vi har haft - og vinter også for den sags skyld, for det sner aldrig ret megetpå disse kanter.
  Happy Gardening
  Jytte
  www.danishknitdesign.com

  SvaraRadera
 5. Fantastiske bilder! Insektene dine ser veldig flotte ut. Den grønne har jeg sett mange av her også.

  SvaraRadera
 6. Vilka underbara bilder! Knautia macedonica sådde jag i vintras och nu har jag 12 små plantor som står och väntar på att få en plats i trädgården:-)
  Ha en fin helg!

  SvaraRadera
 7. Hej Ruben
  gott att du bloggar. känns tryggt. du var liksom först :)
  fina bilder......
  å missa nu inte...

  SATURDAY SHOW OFF

  de e kul att vara med :)
  VÄLKOMMEN
  Håkan

  SvaraRadera
 8. Så fina bilder! Den okände var verkligen vacker både i form och färg. Kul med närstudier.

  SvaraRadera
 9. Humlor är söta tycker jag, men de andra ... Vad ska man säga, fint blänk? Jag tittar på blommorna och försöker att inte se krypen på dina bilder, hi hi.

  Trevlig helg,
  Jenny

  SvaraRadera
 10. Hej!

  Ja vädden är populär den :) Hos mig tror jag nog humlorna fastnat mest för jättevädden. Humlor är fint! Allt gott / Carolin

  SvaraRadera
 11. Tjusiga bilder! Man ska verkligen vara kompis med de små.

  SvaraRadera
 12. Grekvädden är både tacksam och fin och sprider sig glatt överallt! Har inte tänkt så noga på att humlorna älskar den! Här är det mest anisisopen de älskar över allt annat och den blommar ju inte ännu!

  kram louise

  SvaraRadera
 13. Grekisk vädd har jag också, men den drar inte till sig så vansinnigt många humlor tycker jag. Däremot jätteverbena för att inte tala om rosenflockel. Det är nog den största humlemagneten jag har, men den blommar ju inte ännu.....
  På tal om kryp så har jag haft enormt med liljebaggar i år och nu har jag därför enormt med deras avkomma. Alltså dom som ser ut som pyttesmå bajskorvar - och dom äter faktiskt ännu mer än baggarna av liljorna - och dom är jag inte speciellt förtjust i (dagens understatement).

  SvaraRadera
 14. Vilka fina bilder!! Snygg grekvädd också!! Välkommen tillbaka förresten. Nu är ordningen liksom återställ i bloggvärlden :-) Det är roligt att notera vilka blomster som är mest attraktiva för humlorna.

  Ha det gott!
  /Charlotte

  SvaraRadera
 15. Jaa, de vimlar runt mina oxå! Jag har ju 2 stycken nu ;)

  Man kan ha hur många som helst! Dock kan baggar hålla sig utanför min trädgård för det är insekter som jag inte gillar alls!
  Men en häftig bild är det ....

  Kram

  SvaraRadera