måndag 23 september 2013

Tulpanerna i jorden

Idag fick jag höra, att  det är sämre väder på gång, så det blev ett ryck i trädgården. Bra att ha så mycket som möjligt avklarat medan det ännu är bra väder! Så tulpanförpackningarna som har legat och skräpat ett par dagar blev tömda och lökarna är nu i jorden. Bland annat blev det 'Angelique' i år igen. Så här såg de ut i våras. En mycket tacksam och långblommande sort!

'Angelique'.

Jag tycker de flesta tulpaner är vackra, så jag tar av vad som finns på Plantagen (ekonomisk som jag är). Den här 'Angelique' fanns både i förpackningar om 10 stycken lökar för 40 kronor, och i en större förpackning som såklart ger ett billigare styckepris. Det fanns hur mycket av denna tulpan som helst i hyllorna, så de finns säkert kvar när det blir dags för specialpris i slutet av säsongen för den som vågar vänta.

Jag planterade dessutom:
10st  'Mondial', en vit dubbel tulpan med det klassiska tulpanutseendet.
10 st 'Salmon Impression', som ger en ljust rosa välformad blomma. De blev planterade i kruka.
10 st 'Brown Sugar', i en mild röd färg som tonade ut i aprikos. Läcker.

Det var allt!


14 kommentarer:

 1. Några tulpaner har jag inte satt men ganska många liljor har kommit i jorden.Skönt när det är gjort.
  MVH

  SvaraRadera
 2. Ah. Lycko dig som hunnit med det. Här inväntas bättre tider :-) Skämt åsido har jag inte fått alla beställda lökar ännu, så det är bara att vänta ett tag till. Så fin den är Angelique. Har inte provat den någon gång, men det skulle jag abslut kunna tänka mig. Salmon Impression däremot. Den blommar åter! En av de största tulpanerna jag haft. Mycket maffigt intryck. Sitter faktiskt precis nu och skriver om den bland annat till ett reportage som kommer till våren. Hu, sämre väder säger du? Menar du frost? Här väntas inte något sådant vad jag kan se på yr i varje fall. Håller tummarna för oss alla!!! Jag minns förra höstens överraskande snö som kom i oktober tror jag. Då planterade jag de sista tulpanerna när det låg snö på marken haha... Hoppas det inte blir så i år.

  Ha det gott!
  Charlotte

  SvaraRadera
 3. Så flotte tulipaner du har plantet! Det bli nok flott i hagen din til neste år :-)

  Ha det godt!

  SvaraRadera
 4. Angelique har jag också satt, fast av just den tulpanen blev det endast 10 stycken - jag delade med några andra. Den är "lite för söt" egentligen för min smak, men ihop med dom andra mer färgstarka tror jag hon blir alldeles excellent!

  SvaraRadera
 5. Jag har också planterat lite med barnbarnet.

  SvaraRadera
 6. Jag har bara köpt en sorts tulpan i år och lär väl ångra mig till våren antar jag:-)

  SvaraRadera
 7. Det var en fin sort! Konstaterar att jag har alldeles för få rabatter att plantera i...har fortfarande lökar kvar att ta reda på sen vi dränerade( 2år sen) som jag grävde upp. Måste nog hitta plats åt dom först...
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 8. Vi har bestämt att faktiskt försöka oss på att plantera lite tulpaner i år trots de hemska djuren som gillar tulpangodis...
  Vi gör en tulpanrabatt närmast hagtornshäcken och hoppas att rådjuren inte gillar taggar!
  Vilka sorter har vi inte kollat in än men alldeles snart :)

  Kram

  SvaraRadera
 9. Vi har bestämt att faktiskt försöka oss på att plantera lite tulpaner i år trots de hemska djuren som gillar tulpangodis...
  Vi gör en tulpanrabatt närmast hagtornshäcken och hoppas att rådjuren inte gillar taggar!
  Vilka sorter har vi inte kollat in än men alldeles snart :)

  Kram

  SvaraRadera
 10. Angelique är en favorit och nu måste jag komma ihåg att mejla till leverantören jag beställde lökar från och fråga var de håller hus någonstans. Vill ju inte missa vårprakten nästa vår :-)
  Kram Hélena

  SvaraRadera
 11. Kul att läsa att du är nöjd med den, för det är en av de nya tulpansorter jag har införskaffat i år. Dock inte planterat ännu... men det kommer.
  Kristina

  SvaraRadera
 12. Åh, Angelique, den gillar jag. Den har jag haft länge på framsidan där den får vara ifred för rådjur. I år kom bara två stycken upp så det är dags att förnya den. Drömmer om tulpaner i den "riktiga" trädgården men dom brukar aldrig få vara ifred. Men jag måste säga att jag blev väldigt sugen att försöka igen.

  Ha det gott!
  /Anita

  SvaraRadera
 13. Mina sinnen har tydligen inte tagit mig till "riktiga" hösten än för det där med lökar har jag inte tänkt på. Dags att göra det :)

  SvaraRadera
 14. Helt underbar bild (...som alla dina förstås). De här tulpanlökarna MÅSTE jag förstås skaffa.

  SvaraRadera