tisdag 16 september 2014

Intressant läsning

För ett tag sedan deltog jag i en utlottning på bloggen Tankar om och från min trädgård. Och igår damp det första numret av Trädgård Norr ner i brevlådan. Nu skulle det bli spännande att bekanta sig med tidningen. Jag började genast bläddra, och det slog mig, vad hög klass det var på bilderna. När det gäller texterna, var det väl ingen direkt överraskning, att de var av seriösa och välskrivna. Det hade jag på känn.


Jag började med att läsa en finurlig krönika av Hans i Brännberg. Honom kände jag till sedan tidigare genom hans blogg Svanå trädgård. Han visade sig vara en riktig talang på området! Sedan kastade jag mig över en artikel med namnet En vildmark i villaområdet som handlade om Åke Holmqvist i Hörnefors (zon 5). Han odlade tusentals växter i sin trädgård (omkring 4500, tror han själv) och faktiskt allt (tror jag) hade han själv dragit upp från frö.

Man behöver bo i norr för att ha utbyte av denna tidning. Är man bara intresserad av odling så hittar man mycket trevligt att läsa.


9 kommentarer:

 1. Vad bra att första numret av 'Trädgård Norr' har kommit i din brevlåda.
  Ja, Hans är superduktig på det skrivande ordet och hans krönikor är kul att läsa.

  Hoppas du nu kommer att gilla tidningen lika mycket som vad jag gör.

  Önskar dig en fin dag!

  SvaraRadera
 2. Grattis till vinsten! Har själv funderat på att prenumerera.

  SvaraRadera
 3. Ser mycket intressant ut!
  Kram Hélena

  SvaraRadera
 4. Den ser spännande ut! Det gör också säcken i förra inlägget. Och så finns det folk som tror trädgårderande är enahanda?! :)

  SvaraRadera
 5. Precis! Alla kan ju inte bo i det milda klimatet som vi har på Hisingen (kalla vintrar utan snö) ♥

  SvaraRadera
 6. Det ser jo veldig intressant ut! I Norge er det også en mann som dyrker planter langt i nord som heter Magnar Aspåker. Utrolig hva han dyrker i hagen sin. Det er morsomt å lese om folk som lykkes med dyrking av planter hvor en egentlig ikke skulle tro at kunne dyrkes der :-)

  Ha det godt!

  SvaraRadera
 7. Undrar om det finns en tidning för oss söderboende!? Fast det är nog så att det mesta som ges ut och som visas på TV kommer från södra delen av landet, så det är jättebra att dom "stackare" som bor norröver får något som vänder sig till dom. Strongt jobbat!
  KRAM
  Susie

  SvaraRadera
 8. Hej Ruben, kul att du fått bekanta dig med 'Trädgård Norr'. Jag har ju haft förmånen att få skriva krönikan där i mer än tre år nu. Ha det gott!

  SvaraRadera
 9. Här har jag missat många inlägg ser jag. Den tidningen verkar ju väldigt intressant. Det känns ibland som man bor i norr när man befinner sig i min trädgård ;)

  Ha det gott!
  Anita

  SvaraRadera