måndag 8 september 2014

Snabbleverans av fröer

Jag har letat efter fröer till lite roliga gräs. Hade tänkt försöka mig på att fröså några sorter. Då hittade jag till en Irländsk firma, Seedaholic, som hade många olika gräs (och även blomster- och grönsaksfröer). Jag beställde några sorter samt även lite andra fröer som jag tänkte höstså en del av.

Jag lade min beställning på fredagen, och efter bara en timme fick jag besked om att fröerna var på väg. OCH, hör och häpna, idag hade jag deras försändelse i brevlådan. Otroligt raskt marscherat! Priserna ligger lite grand under de gängse, och frakten gick faktiskt bara på 22,35 svenska kronor.

 Med varje påse frö fanns en gedigen beskrivning av växten ....

.... och en likaså gedigen så- och planteringsanvisning.

7 kommentarer:

 1. hahha, snabbleverans... det tar ju månader innan det blir nåt!

  SvaraRadera
 2. Tack för tipset! På deras hemsida fanns det en massa kul.

  SvaraRadera
 3. Jösses vad snabbt!
  Trevligt med bra beskrivningar både på växt och såsätt.

  Ha det gott!

  SvaraRadera
 4. Imponerande! Både leveranstiden och beskrivningarna. Tack för tipset!

  SvaraRadera
 5. Fantastiskt att det gick så snabbt! Måste nog kika in där så fort jag hinner.

  SvaraRadera
 6. Tack för tipset Ruben! Jag är också fascinerad av gräs och vill ha fler sorter. Jag sparar din länk och fortsätter att städa ;-)! Jag får ju storfrämmande den 29 ;-)))! som har hotat med inspektion av bokhyllor m.fl. ;-)))! /Anja

  SvaraRadera
 7. Precis så där vill man ju att leveranser av växter/fröer ska fungera! Och jag har blivit glatt överraskad flera gånger av hur fort och hur bra och hur billigt det är. En av fördelarna med EU faktiskt!!
  Lika besviken har jag blivit på vissa leverantörer här i Sverige. En del har mycket att lära av sina utländska konkurrenter. På tal om utlandsleveranser, så väntar vi i Trädgårdsentusiasterna på 4 krt med 64 kg lökar vilken dag som helst. Var jag ska slå ner alla mina vet jag inte än, men narcisserna ska hamna i "parken" i alla fall.
  KRAM
  Susie

  SvaraRadera