måndag 7 september 2009

Sensommarfägring

Nu är det sensommar, och ändå har en del växter inte riktigt kommit igång förrän nu. De här Penstemonen tog lång tid på sig, De flesta av dem har slagit ut, men några är fortfarande i knopp.


Denna tål ju att betittas lite närmare!

Rudbeckior och Zinnia förnekar sig aldrig, de blommar halva sommaren och hela hösten!

Och så har vi Kameliablommande Balsamin, Impatiens balsamina, som inte ska förväxlas med Jättebalsaminen. Denna blir ungefär 50 cm hög, fröställningarna blir ludna och sprätter inte iväg som sin kusin. Man har gott om tid att plocka bort dem, om man skulle vara rätt för att de sprider sig. Den har nu kommit riktigt i gasen trots att de har blommat ovanligt dåligt under sommaren i år.

Mina fröer är i blandade färger, så man vet aldrig riktigt vad det ska bli för färg. Det roliga är, att av de fem jag satte blev alla i varsin färg!

Denna rödlila är väl inte så dum .....

.... och den här är kanske den allra finaste!

10 kommentarer:

 1. Kameliablommande balsamin!? Upp på listan genast!! Och klart de ser till att göra sitt yttersta för att behaga Ruben med alla olika färger - de vet ju att ära och berömmelse väntar dem om de lyckas tillräckligt bra!

  SvaraRadera
 2. Åhh..så det blommar hos dig fortfarande! Lite avis blir man...nåväl, visst finns det något här ännu :)
  Penstemon - jättevacker! Kameliablomamnde Balsamin, hmmm...sprider den sig lika hejdlöst som den höga och vildvuxna varianten?
  Ha en fortsatt trevlig kväll! /Bea

  SvaraRadera
 3. Kameliablommande Balsamin, vilken läckerbit och så skönt att den är lite mindre spridningsbenägen än den andra.. ha det gott..Monica

  SvaraRadera
 4. Härliga färger och former på Penstemon, den är väl inte alltför lättodlad och inte härdig hos mig, tror jag. Men du har lyckats!

  SvaraRadera
 5. Det var inte dåligt vilken blomsterprakt du visar!!! Jag måste nog se över mitt höstsortiment i trädgården!
  Växthusmadam

  SvaraRadera
 6. Jag börjar misstänka att du har gröna fingrar..

  SvaraRadera
 7. Vilken färgexplosion...Det verkar då inte vara höst i din trädgård.

  SvaraRadera
 8. Din trädgård måste vara något utöver det vanliga!
  Du visar alltid sådan fantastiska färgrika bilder.
  Jag är så imponerad!
  Linda

  SvaraRadera
 9. Lovely photos of your colorful flowers Ruben! I miss the impatient balsam... have not grown it in many of year. Your Penstemon seem to have been cozy with Foxglove!

  SvaraRadera