tisdag 29 september 2009

Sena bönor

Äntligen har det blivit lite fart på bönorna. Visserligen föll de offer för rådjurens framfart i början av sin levnad, men ändå - ovanligt sent!!

19 kommentarer:

 1. Tänk vilken tur ändå!!
  Fint för ögat att se på.
  själv odlar jag dem för prydnad men vaxbönorna äts upp direkt.
  Även dessa är goda när man tar dem i tid men som sagt jag vill ju se hur stora de kan bli.
  Ha det gott
  Annika

  SvaraRadera
 2. Härliga bilder!
  Hoppas du hinner skörda lite också !
  /Janne

  SvaraRadera
 3. Vackert och säkerligen jättegott! Här dog hela bönodlingen knall och fall tidigt och sen var den sagan slut ;-P

  SvaraRadera
 4. Kul, slik ser det ut her og, ikke så flott fotografert men.. jeg har intrykket av at bønnene bestandig setter fart i september, men da passer de ekstra gott til elgstekene som kommer..

  SvaraRadera
 5. De sesr väldigt goda ut, dina bönor! Min förhoppning om en stor bönskörd grusades i år - det har blivit lite bönor, men alls inte mycket.

  SvaraRadera
 6. Väldans vackra bönor! Är det inte konstigt att mycket är sent, vi har ju haft både värme och nederbörd i sommar.

  SvaraRadera
 7. Hallå Ruben, jag gillar verkligen den sista bilden! Vilka vackra bönkapslar!!

  Ha det bra

  Marit

  SvaraRadera
 8. Vackra och goda...kan det bli bättre?

  SvaraRadera
 9. Fina bilder på goda bönor.Anita

  SvaraRadera
 10. What lovely light upon the dew... I believe your light is magic this time of year. Yummy looking beans!

  SvaraRadera
 11. Bönor med salt, peppar och smör.
  Kan det bli bättre?

  SvaraRadera
 12. Bönor är härliga. I min trädgårdsodling i pallkragarna har jag mest njutit av just dem. Kan verkligen rekommendera störpurpurböna. Den blev favorit hos både mej och min bror. Typ två meter höga plantor med riktigt riklig skörd!

  SvaraRadera
 13. Tycker nog att mycket har varit rätt sent i år. Tomater t ex. Tur då att september blev som den blev. Och dina bönor ser läckra ut. Gott! Ha det!

  SvaraRadera
 14. Ser både gott och vackert ut!
  De MÅSTE jag odla nästa år - har håppat över bönorna i några år för växelbruks skull!
  Viltstaketet du ser i min bild är de få metrarna som fortfarande syns, men om ett par år syns den inte åtminstone på sommarhalvåret.
  På vintern tycker jag dessutom om att se igenom staketet - det händer att t.ex. fru Mickel skyndar att skaffa mat åt familjen så att man ser henne på andra sidan!/Anja

  SvaraRadera
 15. Mmm...här hos mig, i norr, blommar det fortfarande utav bara attan! :) Men det är kallt, så att man knappt vill vara ute, och jag tycker synd om blommorna! Lilja, vita löjtnantshjärtat, fänrikshjärta, luktärt, rosa veronika, missne, mm, mm. Lavendeln frossar i blommor (för andra gången?) eller ska de blomma hela sommaren och in på hösten? Eller är det en magisk trädgård? :) Kanske är det det, säger jag, som "amatör". Men de färgranna karparna måste in, innan det lägger sig is på dammen!

  SvaraRadera
 16. Oj ... det vattnas i munnen trots att jag ätit en god sparrissoppa för en stund sedan. Roligt att dom tog sig efter rådjurens framfart. I helgen ska vi planera vår inhägning inför vintern för att stoppa rådjuren som annars äter upp allt i min azaleasluttning.

  SvaraRadera
 17. Ja, i år var dom verkligen sena, även här tan rådjur. Men det frös i går natt så jag har varit och rivit ner dem nu.
  Undra hur det går med förerna. Innan om åren har jag plockat dem bruna skidor och då har fröna varit lila svarta, men nu plockade jag den gröna och fröna var rosa... är dom ej mogna då och kommer dessa inte att kunna plnateras nästa år?

  /MB

  SvaraRadera