måndag 2 november 2009

Bok värdig en mässa

Jag har följt bokskogen sedan i april, då den fortfarande endast visade små bladanlag. I början av maj började bokarna grönska så smått och någon vecka senare var skogen grön och grann. Nu står skogen i sina mustiga höstfärger. Som en bergakungens guldkammare!

Nu är det dags att gå ut och samla boksvepen. Är man pysslig kan man göra roliga djur av dem, men det skrev jag om redan i april.

Som att stå i en gotisk katedral.

Jodå, en del löv singlar ner mot marken och den vanligtvis ljusbruna marktäckningen har fått ett stänk av guld.

Vackert så det förslår!

Bladen krullar ihop sig mer och mer.

23 kommentarer:

 1. Sagolikt vackert!! Underbar färgprakt och kan föreställa mig ljudet av prasslet i löven :)

  Tänkte för ngn dag sen, om du har tröttnat på bloggandet!? Men förstår, rabatterna bjuder inte på någon nämnvärd WOW-blomning mera i år.

  Ha en bra dag! /Bea

  SvaraRadera
 2. Vilken söt fågel.
  Härliga färger i bokskogen just nu, det är bara till att passa på och njuta om man har en sådan i närheten.

  SvaraRadera
 3. Bokskogen är vacker året runt! Det är en speciell känsla att vada fram på den tjocka mattan av löv på hösten och vintern. Jag är så tacksam över att det finns ganska gott om bokskogar där jag bor, kanske till och med lite bortskämd...

  SvaraRadera
 4. Mmm... Bokskogen är den vackraste skog som finns oavsett årstid / gittan

  SvaraRadera
 5. Nu träffade du rakt i mitt hjärta! Jag vari förrgår ute i bokskogen, samlade löv och njöt av den skönhet som denna skog erbjuder! Tänk att vi har så många olika naturtyper och jag är alltid förälskad i den som jag var sist i;))!
  Underbara, pastorala bilder!/Anja

  SvaraRadera
 6. Nu träffade du rakt i mitt hjärta! Jag vari förrgår ute i bokskogen, samlade löv och njöt av den skönhet som denna skog erbjuder! Tänk att vi har så många olika naturtyper och jag är alltid förälskad i den som jag var sist i;))!
  Underbara, pastorala bilder!/Anja

  SvaraRadera
 7. Måste bara instämma i jubelkören! En bokskog tillhör den typ av skog som hör sagorna till, sagolikt vackert! Och dina bilder förhöjer skönhetsupplevelsen.
  I like!
  /U

  SvaraRadera
 8. Det var inte dåligt!
  Så ser alltså Boken ut om hösten.
  Lite annat än vitsippstiden, ser jag.
  Är du i den lilla nordligaste bokskogen?

  SvaraRadera
 9. Visst blir man lyrisk när man går där och sparkar i löven. Vi har ju vår Nissarunda där boken ligger som en portal över stigen. När man som barn och gick och sparkade i löven så varnade de vuxna att man kunde få barnförlamning om man gjorde det..Tänk så mycket gamla skrönor det finns. Dina bilder är toppen. Anita

  SvaraRadera
 10. Hej Ruben,

  vilka underbara bilder!
  Karin

  SvaraRadera
 11. Äntligen! Jag har saknat dina bilder!!
  Makalöst fina!!! som jag sagt förut och säger det igen.
  Du är min vikarie.
  Kan du fixa lite fina julbilder på en balkong???
  Så tar jag semester ett tag.
  ha det gott
  Annika
  Vilken tur att du inte kört i diket

  SvaraRadera
 12. Fantastiskt vackert med det ockragula mot de grå stammarna, naturen är bäst och dina bilder är också bäst, har saknat dina inlägg!

  SvaraRadera
 13. Otroligt vacker! Bok har vi knappast als här i Finland. Hm kanske skulle man försöka plantera ett par träd på Ängesö. Det kunde ju lyckas där! /Mimi

  SvaraRadera
 14. Ojojoj!! Så otroligt vackert!! Ser nästan overkligt ut...får det lov att vara så vackert?! Perfekt att spela in en film!

  Ha en fin kväll!

  SvaraRadera
 15. Vilka sagolika bilder du bjuder på. Det är något alldeles speciellt med bokskog. Det är inte vanligt där jag bor men det finns faktiskt ett litet, litet bokskogsområde, inte så långt från mig. Det är oerhört vackert där just nu. Jag passerar det varje morgon när jag åker till jobbet och i förra veckan lyste solen in där på morgnarna och det var som en saga.

  Ha en fortsatt skön vecka!

  SvaraRadera
 16. Jättevackra bilder! Bokskog är verkligen en sagoskog!

  SvaraRadera
 17. Verkligt vackra bilder, Ruben! Men skogen kan väl inte finnas nära dig? Ser ut som norra Skåne eller så. Fast en bokskog är väl lik en annan - och lika skön!

  SvaraRadera
 18. Wow! Underbara höstbilder! Den andra bilden är ju lite extra magnifik. :-)

  SvaraRadera
 19. Oh Yes! So beautiful... my favorite trees... to know a Beech stand ... a grove such as this ... magic. Stunning photos Ruben! Carol

  SvaraRadera
 20. Just de guldiga löven till de silvriga stammarna är så otroligt effektfullt och dina bilder är marvelous som vanligt

  SvaraRadera
 21. Åh, vilka sagolika bilder Ruben! Lite löjligt blir det att jag inte tar mig tid att gå ut i parken här på Ulriksdal, för det ser precis ut som på dina bilder :)

  /AnnaKarin

  SvaraRadera
 22. Otroligt vackert!
  Varma Hälsningar
  Helen

  SvaraRadera