tisdag 5 juni 2012

Myskmadra - värdig ett bål

Nu är myskmadran verkligen fin. Vi får se om det blir någon Waldmeister Bowle i år eller inte.  Det är en bål som är väldigt populär i Tyskland, och det är nu under våren man inmundigar drycken. Det finns hur många recept som helst, så jag får väl i så fall gå en gyllene medelväg. Dock märkte jag först i år, att man skall ta stjälkar UTAN blommor, och att stjälkarna gärna ska vissna litet grand för att de skall avge mest smak. Man får prova sig fram!

Myskmadra och Spansk klockhyacint.

De rosa knopparna till vänster är Spansk klockhyacint, som jag är väldigt förtjust i, så när man kunde köpa fyra förpackningar för hundra kronor i höstas, så satte jag ganska många klockhyacinter på olika ställen i trädgården. De kom i blandade färger i förpackningarna, vitt, rosa och blått, och på ett annat ställe i trädgården kom det mest vita här är alla rosa!!  Lustigt, men det passar ju bra med rosa till myskmadran! Dock hade jag nog förväntat mig att de flesta skulle bli blå!!


16 kommentarer:

 1. Åh så fint. Jag har ett myskmadrainlägg som väntar jag också. Hittade halvförvildad på ett ställe, det var så vackert. Själv har jag aldrig lyckats med den.
  Så lustigt med klockhyacintens färgblandning. Slumpen är allt annat än slumpmässig ibland.
  /iet
  PS. Tack för allt datorpepp.

  SvaraRadera
 2. Härligt inlägg, Ruben! :) Waldmeister Bowle hade jag inte hjört talas om förut, men nu hittade jag en massa recept som får anstå tills min matta behagar bre ut sig lite mer! Ha det gott! :) Mia

  SvaraRadera
 3. Aha, man kan ha den till annat än väldoft! Men Ruben, du kan ju inte bara skriva om denna dryck utan att länka till recept :)

  SvaraRadera
 4. Myskmadra har jag inte i trädgården men den står med på min låååååååånga önskelista över perenner jag vill skaffa så småningom:-) Jag tycker den är underbart vacker!

  SvaraRadera
 5. Bara namnet myskmadra är värt en skål tycker jag! Det engelska namnet woodruff låter inte alls lika medeltida och trolldrycksaktigt som myskmadra.Hittade den i flera visningsträdgårdar på Chelsea Flower Show i år. Nu får det nog bli en test av den där drinken du skriver om!

  SvaraRadera
 6. På dansk kalder vi Myskmadra for, Skovmærke. Jeg har dog aldrig prøvet dem, men måske vil jeg engang, for den er da også ret smuk. Hvor længe blomstre den?

  Den, Spanske klockhyacint har jeg også, den er bare så flot men er nu afblomstret i min have.

  SvaraRadera
 7. Hvor er den smuk. Jeg har aldrig haft den.
  Godt billede.
  Tak for kigget.
  Ha´ en god dag/aften.

  SvaraRadera
 8. jag sag nyss myskmadra som kantvaxt, typ boxbum... snyggt, i Skottland,

  SvaraRadera
 9. Vlken vacker bild!
  Myskmadra är en jättefin marktäckande växt. Sen doftar den ju så gott också i torkat tillstånd :=)

  Trevlig kväll!

  SvaraRadera
 10. Känns enklare att dricka något annat än myskmadrebål men lite festligt att man kan göra det. Mina visar sina söta blommor idag, vill inte vara utan dem!
  Ha det bra!

  SvaraRadera
 11. Myskmadra står på min lista av växter som ska införskaffas till trädgården. Så fin och kan man sen dessutom göra bål på den är den ju ett måste :-)
  Ha det bäst!
  Kram Hélena

  SvaraRadera
 12. synd att man inte kan känna doften, för jag antar att den är underbar!

  SvaraRadera
 13. Har aldrig hört talas om att man kan inmundiga myskmadra, är det månne värt att testa?
  För något år sedan fick jag för mig att jag inte gillade myskmadran och försökte utrota den ur rabatten den växte i men se det gick inte! Myskmadran vann och glad är jag i dag för det är ju faktiskt en förtjusande liten växt på alla sätt och vis.
  Må så gott önskar Eva

  SvaraRadera
 14. Hej och godafton!
  Vilket fantastiskt och generöst och omtänksamt erbjudande!!
  Nu tror jag att jag har kommit på en sak (skrev om det inne hos mig nyss), men har jag fel så ska jag testa på en helt annan dator i min närhet jag känner, så jag kommer att kunna testa det Du föreslår utan att Du måste ha besvär. Men gesten uppskattas något enormt, bara så att du vet det. Stort jättetack!
  Ha en fin fortsättningen på kvällen!
  /iet

  SvaraRadera
 15. :-) Tack för infon och jag tolkade det som den höjd jag ville ha men det är klurigt det där med skrivna ordet. Man vet hur man menar i sitt huvud men det är inte säkert alla läser samma sak :-)
  Ha en härlig dag!
  Kram Hélena

  SvaraRadera
 16. Lycka till med ölet. Men de är fina där de står också. Ha de gott

  SvaraRadera