torsdag 13 september 2012

En fluga gör ingen sommar ...

En fluga gör ingen sommar, säger ordspråket, men hur är det med hösten? Kan en fluga göra en höst? Det är sådant man kan grunna på efter att man läst dagstidningens rapporter om flaggbränningar, mera makt till Bryssel och så vidare.

Fluga på en Miscanthus sinensis 'Nishidake' 

Och, à propos sommar. Det var någon i England som definierade svensk sommar så här:
 SWEDISH SUMMER - THE WARMEST DAY OF THE YEAR.
 Men det är lite orättvist, tycker jag. Sommaren var väl i alla fall lite längre. Vi hade faktiskt åtminstone TVÅ dagar i sommar som var riktigt varma! (men det där som kom emellan dessa dagar var kanske lite svårdefinierbara)!

11 kommentarer:

 1. Det var da et dårlig uttrykk av engelskmennene! Jeg synes at det til tross for mye dårlig vær i begynnelsen av sommeren, så har det da vært mange fine dager likevel. Det har blitt høst ja, ingen tvil om det. Men høsten kan være fin den også. Nydelig bilde du har tatt! Ha en fin torsdag :-)

  SvaraRadera
 2. Det var en konstig sommar!! solen var där men inte värmen och det blev nog inte mer än två dagar med riktig sommarvärme.
  Mariana

  SvaraRadera
 3. Fördelar med denna sommaren var att inget i trädgården dog av torka och vattentunnan fylldes på för jämnan. Sånt gillar vi som har egen brunn och måste hushålla med vattnet:-)
  Och eftersom jag har varit föräldraledig i sommar har jag inte känt någon större "väderstress" som man kan göra om semestern regnar bort.....jag fick ju vara ledig och njuta av alla dagar:-)
  Vilket vackert gräs förresten!
  Ha en fin dag!

  SvaraRadera
 4. Ja, inte var det den sommar vi hade tänkt oss i alla fall, men nu skiner solen och får lov att fånga de ljusa tillfällen som bjudes såhär års.
  Fin färg på gräset!
  Ha en solig dag!/Bea

  SvaraRadera
 5. Enligt SMHIs sida kom de två varmaste dagarna i år dessutom i slutet av augusti. Tyckte det här jag läste på SMHI's sida var ganska bra.

  Sammanfattningsvis kan man säga att sommaren 2012 var det året då ”varmluften undvek Sverige med kuslig precision”.

  Så i år är jag nog NÄSTAN överens med engelsmännen.

  SvaraRadera
 6. Flotte blomsteraks på gresset ditt!
  På norsk heter det, en svale gjør ingen sommer. Etter en kald vår, begynte sommeren ganske bra her. Men så har det blitt mer og mer regn etterhvert. Lavtrykkene bare siger på fra vest, rett fra England antar jeg.

  SvaraRadera
 7. Så snyggt gräs, såg det i botaniska trädgården idag. Åker in på vill ha listan :-)
  Ha det bäst!
  Kram Hélena

  SvaraRadera
 8. Haha! Ja det var ungefär 2 dagar denna sommar. Jag kan dock trösta dig med att jag känner en person som bor i London och rapporten därifrån var: OK att det var dåligt väder i Sverige så har England haft det värre i år... det kanske var straffet till engelskmannen som öppnade munnen :)

  Må gott!

  SvaraRadera
 9. Alt blir så flott rent og vakkert med nære bilder. Her kommer mange vakre sommer-tanker fram. Godt :)

  SvaraRadera
 10. Nja inte riktigt en dag, men gångerna jag har badat i havet i år går att räkna på en hand, det är bottenrekord..så den bästa sommaren har det inte varit. Fin bild! trevlig helg/Sophia

  SvaraRadera