tisdag 2 juli 2013

En Claus-trofobisk upplevelse ...

... tror jag dessa vallmon lider av, så tätt som de står. Det är vallmon, allmänt känd under namnet 'Claus' som fröat av sig så in i bängen bland lavendeln. Eftersom lavendeln inte var sitt forna jag efter vintern prövningar, lät jag vallmonen få fritt spelrum. Och det ångrar jag inte.

Vallmon 'Claus'

23 kommentarer:

 1. Ljuvlig färg den har, rätt vald att låta de svämma över så vi fick njuta dem på ditt fina foto! Ha en go vecka kram Monica

  SvaraRadera
 2. Hej Ruben
  Svimlede næsten da jeg så din fina kombination. Claus Vallmo er fin med sit mørke indre og fina støvdragere. Så fiiiiiiint - og bilden er jo perfekt. :)

  SvaraRadera
 3. Mmmm, jag gillar dina insektsbilder i förra inlägget och hoppas att våra vallmo också hinner opp i blom (jag hade glömt fröna i en ficka så de kom i jord till midsommar...)

  SvaraRadera
 4. Ofta lyckas det utan inblandning !!

  SvaraRadera
 5. Kära nån så vackert! Det är dääär i lavendelhäcken jag ska så mina 'Claus' alltså!! Tack för finfint tips. :)
  Kram!

  SvaraRadera
 6. Smukt er hvad jeg kan sige, jeg er vild med den valmue:o)

  SvaraRadera
 7. Vilka fina vallmor du har Ruben, även i tidigare inlägg. Måste förresten genast ut och kolla om mina linneor har börjat blomma. Skulle kännas som ett underverk (bara att den överlevt känns som ett).
  Varmaste hälsningar
  Eva

  SvaraRadera
 8. Nu är jag tillbaka, även min Topiary-blogg försvann, jag fick hjärtstillestånd... jag fick verifiera mina bloggar, nu är de tillbaka! (mysko, min kommentar också borta här, kolla bland Skräppost...

  SvaraRadera
 9. Snyggt! Ibland blir det bäst när växterna själv får bestämma. Du undrade över hur det står till med "din" pestemon, hon växer på och börjar bli en ganska rejäl planta och blomamr även hon. Hennes fina grannar (frösådd Stjärnflocka)är däremot lite väl närgångna och hotar snart kväva henne "grrrr" så där får det bli en rensning ;)
  Kram!

  SvaraRadera
 10. Jättevackert! Härlig färg. och jag glömde så vallmo i år igen...suck vad trött jag blir på mig själv! Jag vill också ha uppstickare i härliga färger :)

  Ha det bäst :)

  SvaraRadera
 11. Jättefin Claus! Själv är jag av okänd anledning helkass på vallmo, tycker de 'är så fina och vill ha massor, men de vägrar.

  /Jenny

  SvaraRadera
 12. Nydelig valmue! Flott med mange sammen!

  SvaraRadera
 13. Så flotte de er! Vakker farge på de.

  SvaraRadera
 14. Oj så vacker! Den där skulle man ha! Jag kämpar med de röda som tycker att de ska bo i min äng men just illrött i hop med allt lila som växer där är inte det vackraste!

  kram louise

  SvaraRadera
 15. Aha! Det är alltså så jag ska göra med vallmon jag fick ifrån dig.... bara låta den stå kvar!?

  Mycket vackert.....
  Gällande Glanskörsbäret... en rekommendation om man vill köpa ett träd för en bråkdel av vad de tar på andra ställen är Åkersberga Växtförsäljning! Jag såg motsvarande träd på Brunnsviken för 2500:- och vi betalade 750:- :)

  Må gott!

  SvaraRadera
 16. Nej det förstår jag att du inte ångrar så vacker som den vallmon var! Vilken fin färg!
  Ha det gott!
  Gunilla

  SvaraRadera
 17. Så otroligt vackert! Varför har jag inte sått fler vallmofröer...
  Kram Hélena

  SvaraRadera
 18. Tack för kommentaren och din fråga på min blogg. Har skrivit min tanke kring illustrationen men funderar vidare. Vilken underbar blogg du har. Jättefina bilder och intressanta inlägg. Så vackert med vallmon på bilden. /Eva

  SvaraRadera
 19. Vilken härlig färgklick.Ha de gott.

  SvaraRadera
 20. åh, så fint! du, är det möjligt att jag kan få köpa lite frön av dig när den blommat ut?
  /lotta på solrumträdgård

  SvaraRadera