onsdag 16 april 2014

Lungört

Lungörten, Pulmonaria rubra, blommar riktigt fint i år. Namnskylten har blåst bort (som så ofta) men jag tror att det är en 'Dawid Ward'. Den har en väldigt fin ljusgrön nyans på bladen med en vit kant. I fjol våras var den lite ynklig, men den repade sig fram mot hösten. Har inte riktigt blivit klok på om den trivs eller inte. Trots att jag haft den i ungefär fyra år har den inte spridit sig nämnvärt.


7 kommentarer:

 1. En mycket vacker lungört! Jag gillar dom verkligen och hade flera sorter i Stockholm, så när murrabatten skulle ha något täckande så satte jag dit en grupp av dom - vilket jag inte skulle ha gjort! Här blev dom nämligen ett svårt ogräs. Så nu gräver jag bort dom så fort jag får se dom, men i år tror jag att OM jag hittar några fler plantor ska jag sätta dom i "parken"!

  SvaraRadera
 2. Gillar färgen på blomman och bladen var dekorativa.
  Ha de bra
  Mariana

  SvaraRadera
 3. Vet du, Jag har lungört i min trädgård men den ser inte alls ut som din! Den har prickar på bladen och brer ut sig hela tiden. Jag tror du har en liten specialare i din trädgård och det är därför den inte sprider sig..... Vette sjutton om det inte vore en sån jag skulle ha :) Snygg som få!

  Kram och ha en härlig påsk!

  SvaraRadera
 4. Väldigt tjusig lungört. De lite ovanliga sorterna sprider sig ju inte alls lika mycket som den vanliga brokbladiga med blommor som en karamellpåse. Jag såg att dom är på väg hos mig. Jag har ju också den vita, 'Sissinghurst white' men den är sen hos mig då den växer i total skugga. Men å andra sidan så blommer den istället länge och lyser upp skuggan. Din röda trivs säkert, är nog bara lite återhållsam.

  Ha en skön påskhelg!
  /Anita

  SvaraRadera
 5. Jo då, det är extremt lyxigt med en pool! Men...den är ju inte stor precis, bara alldeles lagom för oss två gamlingar att plaska runt i och titta ut över våra "domäner" (alltså det som ska bli parken). *fniss*
  GLAD PÅSK
  Susie

  SvaraRadera
 6. Svar
  1. Trivs och trivs, det gör barnbarnen och sprider sig överallt...

   Radera