tisdag 27 maj 2014

I helgen planterade jag ut ...

... ungefär 130 krukor av mina sådder. Inatt var det 7 (sju) grader varmt bara. Dessutom blåser det, visserligen inte så kraftigt, men ändå tillräckligt för att den skall bidra till att göra det extra kallt. Hoppas de stackarna klarar livhanken. Man borde väl ha lärt sig vid det här laget, att det alltid kommer ett bakslag på högsommarvädret som vi haft den senaste veckan, men sådderna såg ut som de inte gillade att vara kvar i krukorna längre.

Men Blåtåteln, som jag bytte mig till på en växtmarknad i Väddesta för några år sedan ser väldigt finn ut i år! (Det man ser på bilden är bara en bråkdel av tuvan).

Blåtåtel och allium.

11 kommentarer:

 1. Vilket bra byte. Vacker bild!
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 2. Ja vilket väderomslag och så snabbt det gick. Stod i trädgården igår och pratade med grannen. Hon sa att hon sovit dåligt pga värmen. Jag sa att det kommer att bli svalare och precis då vände vinden och blev isande kall. Från att gått i t-shirt och svettats fick jag gå in och sätta på mig tröja. Väderomslaget tog bara en minut. Hoppas det inte var min replik "det kommer att bli svalare" som gjorde det ;) Jag är i varje fall glad att jag höll mig i skinnet och inte planterade ut tomaterna. Håller tummarna för att dina 130 plantor klarar sig. Men det tror jag dom gör, växter är tåligare än man tror.

  Ha det gott!
  /Anita

  SvaraRadera
 3. Här blåser det som sjutton! Storm nästan. Jättefin blåtåtel där tillsammans med alliumen. Hoppas mina lökväxter inte har blåst sönder alldeles när de här stormiga dagarna är över. Håller tummarna för dina små plantor.
  Kram

  SvaraRadera
 4. Nu vill man plantera ut. Allt växer som bara den. Jag tror inte man lär sig för det kryper i fingrarna av planteringslust vid den här tiden.
  Här var det åtta grader i natt. Fast vi bor ju på fjället ;-), Vättlefjäll. Ca 90 meter över havet.
  Ha en bra dag!

  SvaraRadera
 5. Det är mycket jobb med att så, vattna, avhärda och plantera ut, men väl värt besväret framåt sommaren. Jag gissar att det kommer att bli hur vackert som helst hos dig.
  Här planterar jag ut varje kväll. Snart dags för tredje omgången sallad. Spenaten är skördad och kan också ge plats för nya plantor. 5 kronärtskockor flyttade också ut igår.

  Ha det fint
  Anette

  SvaraRadera
 6. Svårt att vänta när det är så varmt ute och så kommer bakslaget som ett brev på posten.Tror nog din plantor klarar sig.
  Ha det fint.

  SvaraRadera
 7. Vacker bild! Och Blåtåtel ser ut som något jag kommer att inhandla. Synd bara att den ej ÄR blå ;)

  SvaraRadera
 8. Snyggt par och snygg bild! Rosen var gömd i kornellerna men nu syns den även när den inte blommar :-) Då finns det något nytt för er att se när ni kommer tillbaka.
  Kram Hélena

  SvaraRadera
 9. Tjusig "kombo"! Usch, vad ruggigt kallt det är, bara 13 grader och så blåser det hemskt här med. Skulle klippt gräset nu när gästerna åkt, men det räckte med att vara ute och vattna mina 49 krukor, fingrarna blev som isglassar. Får ta det i morgon.....i kylan!
  KRAM
  Susie

  SvaraRadera
 10. 130 krukor, vilket hästjobb men säkert mödan värt. Ja fy vad det blev kallt och blåsigt.
  Ha det bra!

  SvaraRadera
 11. Hej Ruben!
  Visst är det typiskt att blåsten kommer som ett brev på posten när man just har planterat ut.
  Mina böner har fått sig en rejäl omskakning idag men det verkar som de klarat sig. Gurkplantorna får däremot vänta lite till för de tål inte blåst.

  Vilken snygg kombo du har till dina allium.

  Allt gott
  Annika

  SvaraRadera