fredag 16 maj 2014

Sötnosar

De här små botaniska tulpanerna, Tulipa clusiana 'Lady Jane' sticker upp som glada utropstecken framför storasyster 'Carnaval de Nice'. Den senare är minst fem år gammal och blommar troget varje år. Som synes är tulpanerna "inhägnade" för att de inte skall bli rådjursmat.

Tulipa clusiana 'Lady Jane' i förgrunden.

10 kommentarer:

 1. Vackert!
  Har du något knep för att få tulpanerna att komma åter? Eller beror det på sorten?
  Ja, jag undrar för jag lyckas inte med tulpaner, tycker de kommer dåligt tillbaka. (Förutom en del av de gamla som fanns i trädgården redan.)
  Allt gott!
  /Katarina

  SvaraRadera
 2. Så vakre :) Botaniske tulipaner skal det settes mer av her også, de er jo så skjønne. Ha ei strålende helg.

  SvaraRadera
 3. Lady Jane var riktig søt! Det er kjekt med tulipaner som kommer igjen trofast år etter år.
  Ha en fin helg!

  SvaraRadera
 4. Lady Jane var allt en slank och snygg dam. I England hade dom också hägnat in men där var det kron och dovhjortar som åt upp tulpaner och annat. Idag stod råbocken utanför mitt staket. Jag räckte lång näsa åt honom och då lommade han iväg. Men jag misstänker att han kommer tillbaka vid ett obevakat tillfälle.

  Ha det gott!
  /Anita

  SvaraRadera
 5. Ja de var verkligen söta!

  SvaraRadera
 6. Snygga - båda två! vi har ju fått massor av rådjur här på ön sen några jaktintresserade "importerade" ett antal (idioter - lärde dom sig inget av det här med rabbisarna), men konstigt nog går dom inte in på tomten och äter - ännu!
  TREVLIG HELG
  Susie

  SvaraRadera
 7. Kom på! Sitter just nu och jobbar med lökorder till DIX - så jag gjorde en liten notation angående Carneval de Nice. Gillar tulpaner som är långlivade, vilket inte är fallet nu för tiden faktiskt!
  Susie

  SvaraRadera
 8. 'Lady Jane' var en av de som imponerade mest på mina besökare igårkväll. Roligt när andra också uppskattar detsamma som jag gör. Carnavalen blev ettårig här, tyvärr för den är rätt läcker.
  /Anette

  SvaraRadera
 9. Vilken vacker bild! Ska komma ihåg 'Lady Jane'.
  Ha en fin helg
  //Maria

  SvaraRadera