torsdag 22 januari 2009

Årests fröbeställningar

Så kom den då till slut, min fröbeställning från Weibulls. Det tog lång tid, men å andra sidan blev det ju ganska billigt!


Enochsextio per påse kan man ju inte klaga på! Men då får man ju ha i minnet, att denna beställning gjordes 1978 och då var ju prisläget ett annat! Nej, skämt åsido, dessa påsar hittade jag i mina gömmor och tyckte det var lite kul att visa hur fröpåsarna såg ut för 30 år sedan.

I år tänkte jag inte beställa så mycket fröer, jag har ju mängder, men kunde naturligtvis inte stå emot. Det är ju dessutom kul att prova något nytt! Så det blev faktiskt 'bara' dessa: (klicka på länkarna om du vill se bilder)

DIERAMA, (Änglametspö) 'Donard Hybrids' och 'Blackbird'

ALSTROEMERIA, psittacina 'Royal Star'

LITEN VAXBLOMMA, ’Bouquet Gold'

Dessa fröer köpte jag från plantamera.se som säljer fröer styckevis! När man bara ska testa någon sort, behöver man ju inte ha mängder av fröer. Nu köpte jag endast tre fröer av varje, så jag hoppas grobarheten är hög. Det blev ju ganska billigt på detta sätt. Plantamera är lite specialiserad på växter med variegerade blad.

Ja, sedan gjorde jag en beställning hos Plant World Seeds för första gången. Snabb leverans, rejält med frö, trots att det inte fanns angivet hur många fröer per påse man fick. Dessutom fick jag en bonuspåse med Dierama, Änglametspön, som jag redan beställt från Plantamera! Så vill det sig i sommar, kommer spöna att stå som spön i backen.

ALSTROEMERIA HOOKERI

MAURANDYA 'MAGIC DRAGON'

OXALIS VALDIVIENSIS

VERBENA HASTATA ROSEA

NEMESIA 'SNOWFLAKES'

LYSIMACHIA YUNNANENSIS

8 kommentarer:

 1. Spännande sorter. Det verkar ju kanon att man kan beställa det antal frön man vill ha. Jag menar, vad ska man med 100 frön av en sort som man ibland får från t.ex. Impecta. Får allt lägga de sidorna i "minnesboken" inför närsta års fröbeställningar.
  Kan bara hålla med om förhandsgranskningen här "skakar på huvet" ingen vettig visning alls. Många av funktionerna är underliga i jämförelse med tr.bl. Men sen gillar jag att man alltid kommer in här! Det har varit/är lite mycket problem där för tillfället. Ha en bra dag, nu får jag allt se till att t a mig till jobbet / gittan

  SvaraRadera
 2. Fniss...liten nostalgitripp bland fröpåsarna påminner oss hur priserna ändras och inte minst själva påsarnas utseenden.
  WOW..vilka härliga val du gjort!! Nu återstår en god tur med sådderna och många soltimmar för de späda plantorna.
  Konstigt, när man väl beslutat sig för en "liten" beställning, så har det en benägenhet att bli långt fler än man tänkt. Men, du kan ju som med de översta påsarna spara på några ;)

  Tyvärr hinner jag inte idag presentera min(a) beställning(ar), men den kommer. Avslöjar lite ändå...Flamingoskära, Sydamerikanskt Nattljus, Blåparasoll, Fackelranka m.m.
  Ha en bra dag! /Bea

  SvaraRadera
 3. Gittan: Ja, det blir mycket fröer ibland. Man vet ju inte hur länge grobarheten håller i heller, så för säkerhets skull tar man egna fröer. Det funkade bra med Plantamera och väldigt snabb leverans. /Ruben

  SvaraRadera
 4. Bea: Det var originella fröer. Måste erkänna att samtliga var nya för mig. Det ska bli spännande att se dem växa upp hos dig! Ha en bra dag! /Ruben

  SvaraRadera
 5. Det var ju kul och se. Då bodde jag i Stockholm i lägenhet och visste nog knappt vad krasse va.
  Fin fin bild på din grodd.
  Tack för att du länkar.
  Jag fixar en länk till dig.
  Ha det gott
  Annika

  SvaraRadera
 6. Annika: Det här med trädgårdsintresse det växer år från år. Det finns hur många sjöar att ösa ur som helst när det gäller att fördjupa sig. Skönt!! /Ruben

  SvaraRadera
 7. Jaha - det är ditt fel att jag strax, kommer att besöka plantamera.se, titta på växter med variegerade blad och klicka hem några nya fröer ;) Tack för tipset!! Fina blommor du kommer att odla fram, den där Vaxblomman var mycket fin... nu skall jag... vi bloggas :)

  SvaraRadera
 8. Ha ha ha, ja du är dig lik!! ;-) Hoppas du hittar något intressant! Såg du att det fanns två bilder på Alstroemerian? Inte endast bladen utan även blommorna är ju fantastiska! /Ruben

  SvaraRadera