måndag 26 januari 2009

Livgivande vatten

Det kan inte vara lätt att vara synskadad i Mendoza, Argentina och kanske inte heller att gå hem sent från krogen. Så här ser det för det mesta ut mellan gata och trottoar. Djupa diken och här och var små spångar. Ibland är dikena lite mer övertäckta än så här, men inte ofta. I dessa trakter är klimatet sådant, att inga träd skulle överleva i staden om inte man hade en effektiv bevattning. Detta är nämligen en sorts bevattningsanläggning. Några gånger om dagen släpper man på vattnet, som stilla forsar fram i diket, och på så sätt så småningom når trädens rötter. Effektivt men farligt!

10 kommentarer:

 1. Visst är det säkert vanskligt med dessa gropar, men ändock är det ju väldigt dekorativt. väldigt vacker bild! Hälsn Mimi

  SvaraRadera
 2. Där gäller det att se sig för specieelt när mörkret sänker sig. Torrt har vi då minsann inte här, titta in till mig på TB ska du få se hur mina träd har det =/

  SvaraRadera
 3. Så såg det ut när jag bodde i Pilar i Paraguay också (nära argentiska gränsen) men där var det avlopp (dagvatten mm) som gick i rännorna. När det var regnperiod och både Rio Neembucú och Rio Paraguay svämmade över syntes inte rännorna alls. Jag vet, för jag har ramlat ner i en! =)

  /Helen

  SvaraRadera
 4. Lurigt - undra om det hörs när vattnet släpps på? En porlande bäck... :) Nä och inte kan man gå hem sent om kvällen efter ett par glas vin...... utan pannlampa! Ha det =)

  SvaraRadera
 5. Mimi: Sedan vi fick reda på dikenas funktion blev de genast lite vackrare! ;-) /Ruben

  SvaraRadera
 6. Gittan: Såg dina stora vattensamlingar, men var bara lugn, det är inget som skadar växtligheten. /Ruben

  SvaraRadera
 7. Helen: Ja de skulle väl fungera på det sättet också men det är inte ofta det regnar i dessa trakter. /Ruben

  SvaraRadera
 8. Lotta: Tur att det är billigt med taxi!! Nog hörs det lite, men bara om trafiken håller sig på avstånd. /Ruben

  SvaraRadera
 9. Trevligt med en "porlande bäck" intill trottoaren, men undrar hur många som gjort felsteg på spången ;)
  Trevlig kväll! /Bea

  SvaraRadera
 10. Ja, det torde nog vara fler än en. Dock inte jag! /Ruben

  SvaraRadera