måndag 9 juli 2012

Blue Angel

Den frösådda Salvia patens 'Blue Angel' har börjat blomma! Och vilka blommor, jättestora! Jag var tvungen att mäta, och från "näbb" till "läpp" är den 5 cm. Nu var det förstås jättesvårt, att hålla kameran i en hand och måttbandet i den andra, men jag tror man kan se att det rör sig om cirka 5 centimeter. Enligt Parks Seed skall de kunna bli ännu lite större. Den skall stå soligt, ja ni vet ju hur mycket sol vi haft i sommar, men den verkar trivas bra ändå. Skall blomma ända till hösten och blir drygt 2 fot (60 cm) men än så länge är den nog bara 40 cm hög och får nog sträcka på sig litet om den inte skall skymmas av ringblommorna, som är riktigt höga i år. Det där med planering av höjder blir ju aldrig riktigt som man tänkt sig.

Salvia patens 'Blue Angel'


18 kommentarer:

 1. Vad läcker! Den hade passat fint i min nya rabatt vid växthuset... men det går alltid att skapa nya ytor ;). Ha det fint! //Marie

  SvaraRadera
 2. Nydelig blåfarge! Jeg har hatt Cambridge Blue tidligere. Den har ikke så store blomster, men samme flotte farge. Jeg overvintret den frostfritt i flere år, men så lot jeg de bare stå ute en vinter. Nå angrer jeg.
  Ha en fin uke!

  SvaraRadera
 3. For en farge! I år har denne 1 årige salvien ikke hverken selvsådd seg eller blitt sådd av UT, og jeg kjenner at det var litt leit i grunnen.. Men så kan jeg nyte synet av din enn så lenge :) God grønn uke!

  SvaraRadera
 4. Jag är en stor fan av salvia av alla färger och nyanser dom finns i! Men den är underbara blå är en riktigt stor favorit!!

  SvaraRadera
 5. Wow! 5 cm blomma har respekt med sig - härligt med mycket knallblått.

  SvaraRadera
 6. Läckraste blåa nyansen! Häftigt att den är så stor.

  SvaraRadera
 7. Lekker farge! og lekker kombinasjon med orange.

  SvaraRadera
 8. Lekker farge! og lekker kombinasjon med orange.

  SvaraRadera
 9. Lekker farge på den der! Det er alltid spennende å så egne planter :-)
  Ha en fin mandag!

  SvaraRadera
 10. .....hold da op den er da i sandhed blå - trode lige det var clematissen Blue Angel der var sprunget ud.......den der salvie er der mere blå end blå - tæt på svensk blå ;0)

  SvaraRadera
 11. Mmm, älskar verkligen färgen på blåsalvian! Hade inte koll på att det fanns fler sorter av den - intressant! Grym storlek! Kanske något att så om jag blir av med mina uppländska vallörter, för då kommer jag sakna blått! Ha det gott! :) Mia

  SvaraRadera
 12. Vilken underbar blå färg och storlek. Ha de gott.

  SvaraRadera
 13. Tänkte bara att jag skulle tala om att Rolle har en traktor (förutom den färdigrenoverade) som köptes som "död", men som var så fin att den ska han renovera. Så brist på hobbyjobb har han inte...
  Den här ska dock bara tömmas på alla vätskor och sen så ska den få stå där i ur och skur och bara bli vackrare och mer rostig. *fniss*

  SvaraRadera
 14. Otroligt vacker blå färg.
  Den gör sig verkligen tillsammans med ringblommorna.
  Ha det bra :)

  SvaraRadera
 15. Helt galet stort och blått :-) Läckert!
  Ha det bäst!
  Kram Hélena

  SvaraRadera
 16. Läcker kombo tycker jag. Klarblått och ringblommegult.

  SvaraRadera
 17. Åh så fin! Nu vet jag vad jag glömde så i våras! Hade blåsalvia i fjol, får skaffa mig en komihåglapp på bloggen, japp, det skall jag fixa idag!

  SvaraRadera