måndag 2 juli 2012

Orkar ni ...

... så orkar jag. Nu har jag visat den så kallade Claus-vallmon så många gånger så någon kanske tycker, att nu får det räcka. Men den är ju helt fantastisk i år, och jag undrar egentligen varför, och nu tror jag att jag kommit på orsaken. Den är tätt planterad i grupper, ja, utan min förskyllan alltså, inte skall jag ta åt mig äran av det. Nej den har faktiskt självsått sig. Ja, ja, mycket skall man lära av naturen! Själv brukar jag sprida ut dem lite mer. Normalt rensar jag helt rent på den yta som är avsett för ettåringar, men när det nu, i våras, såg ut att komma små vallmo-bebisar fick de vara i fred.

19 kommentarer:

 1. Jeg får ikke nok av valmuene dine, så bare vis flere bilder! :-) Jeg skal ikke ta bort mine frøstander i år. De skal få selvså seg så mye de vil.

  SvaraRadera
 2. Men varför har jag inte sådana?! Snygga!
  Jag klipper inte buxbomen i år, jag vill inte stressa den och skapa nya angreppsytor för svampen. Jag ser angrepp lite här och där, men jag håller tummarna att det inte blir alltför fuktigt nu i juli-augusti.
  Ha det bra!
  /Katarina

  SvaraRadera
 3. Jag säger bara WOW så vackert och vilket fint ljus som silas genom blommorna!
  Må gott /Bea

  SvaraRadera
 4. Absolut orkar jag:). Den är såå snygg!
  Ha det gott.
  Maria

  SvaraRadera
 5. Superfin. Gillar också att den växer så tätt.
  Maxat med skönhet på liten yta:-)
  Hälsar Åsa

  SvaraRadera
 6. Superfine valmuer! :-D
  Jeg vet jeg har en frøpose med disse valmuene jeg fikk fra Claus, men har ikke våget å så dem siden farger og former da lett mikses når det er flere ulike typer i nærheten av hverandre. Jeg har lagt min elsk på noen rosa, fylte som ser ut presis som roser når de blommer. Men nå tror jeg sannelig jeg skal så disse frøene også neste år. Lilla og rosa utgangspunkt må da gi fint avkom!? :-D

  Ha en fortsatt fin dag og takk for at du deler bilder av dine vakre vallmuer!

  SvaraRadera
 7. Den är fantastiskt i färgen. Vad mig anbelangar får du gärna visa bilder på den varje dag, hela sommaren. :-)))

  SvaraRadera
 8. oj, oj, oj..... Ruben så himlarns vackert!!!!! Vallmo i massfång och i den finaste färgen :-))) Man blir ju lite avis. Själv fick jag fina brevkort av herr Claus. Fröna var slut hahah..... Naturen sköter så mycket alldeles förträffligt. Det är bara att se och lära.
  Less? Nope. Så vacker den är förresten tilsammans med grekvädden. Vilken besvikelse det var för mina frösådda. Ja, eller det blev en endaste planta om jag ska vara ärlig. Nåja. Den visade sig vara ljuslila. Que? Tänkte att jag fått fel frön. Men så hörde jag nyss nämnda Claus säga i en av hans videos nyligen, där han visade på grekvädd i samma färg som min, att den ibland avviker i färgen.

  Ha det gott!
  /Charlotte

  SvaraRadera
 9. Hahaha, orkar? Inte kan man väl tröttna på blommor och växter? Nä du - visa på. Intressant med deras vilja att stå tätt. Men kanske är det ett smart drag att på så sätt konkurrera med andra växter = inga andra på den platsen! och säkra ytan för sina egna frön till nästkommande år? "Naturen" är filurig, fantastisk och uppfinningsrik.

  SvaraRadera
 10. Fantastisk vakre! Noen ganger ordner naturen opp helt på egenhånd, og hos deg ble det virkelig vellykket.
  Ha en fin uke!

  SvaraRadera
 11. Galet, galet, galet vacker är vallmon och jag kan inte se mig mätt på dina bilder. Min Coral Reef är också otroligt vacker i år och nu inne på sista versen. Jag låter alltid förkapslarna stå kvar och de plantor som tar sig de tar sig.
  Ha det bäst!
  Kram Hélena

  SvaraRadera
 12. Härlig färg! Och visst orkar vi Ruben !

  SvaraRadera
 13. Deilig farge på disse valmuene. Og så vakkert når solen skinner gjennom dem. Man blir bare glad og litt misunnelig av bildene.

  SvaraRadera
 14. Jättevacker färd, duktiga du som inte rensar...

  SvaraRadera
 15. Jag igen :) En undran Ruben.... dina vallmo är en typ av sommarvallmo va? Inga perenner med det där "feta " bladverket? Jag tycker såååå mycket om själva vallmoblomman men tycker mindre om växtkraften och baden som tar över... gräver upp så mycket jag kan ! Definitivt de oranga. Om du har sommarvallmo i den vackra färgen finns det en möjlighet att skicka en lite "skallra" på posten i höst ?

  SvaraRadera
 16. Klart vi orkar....hur länge som helst :)))
  Ha det bra :)

  SvaraRadera
 17. Jag kan bara hålla med ovanstående kommentarer. :-) Den står på min vill ha-lista. Älskar färgen! Ha det gott!

  SvaraRadera
 18. ...inte tröttnar man på fina bilder! Snyggt!! Naturen är nog trots alllt bäst på det här;)

  Ha en bra dag

  SvaraRadera
 19. Ah! Så det är det där som är claus-vallmon!! :) Fick fröer i ett fröbyte i våras.. men som jag skrev så har jag inte fått dem i jorden... Nu ångrar jag mig jättemycket! Kanske kan jag prova att så nu..? Blir det samma höst som förra året borde de hinna blomma.. ;)
  Kramar!

  SvaraRadera