måndag 20 augusti 2012

Nu är det klippt ...

... eller "Now is the cut", som det blir i googles översättning. Denna "maskin" för gräsklippning drivs med endast två hästkrafter, men se vad fint det blir! Mer ekologiskt än så här kan det väl knappast bli! Den här konstruktionen, med till synes fem helt vanliga handjagare monterade på en ställning, är inget hemmabygge, om nu någon skulle tro det. Nej den här finurligheten kommer ända från Staterna. Det lär inte finnas så många i Sverige av den här typen, ungefär fem/sex stycken. För övrigt kan jag nämna, att den lilla bit av parkväg man ser till höger har fått namn efter Sollefteås stora stjärna, Ingrid Thulin. Till vänster är det förstås Ångermanälven vi ser. Vad mannen med slidkniven heter, får ni lista ut själva! ;-)

Ekologisk och garanterat blyfri gräsklippning.

Bränslepåfyllning. 

14 kommentarer:

 1. Helt underbar! Denna gräsklippare skulle man nog kunna titta på hela dagen, och må bra av det. Kul att det har hittats en ny lösning på gräsklippningen, i vissa fall är det ju väldigt trevligt med en gräsmatta!

  SvaraRadera
 2. Läckert, det skulle grannen ha som sitter på åkklippare, fast ytan inte är s¨stor....

  SvaraRadera
 3. P.S.
  själv äger jag - och kan använda lie

  SvaraRadera
 4. Det var litt av en gressklipper må jeg si! :-)

  SvaraRadera
 5. Kul ide, och så miljövänligt! Jag har en handjagare som jag oftast använder men blir gräset för långt, tar jag fram gräsklipparen med sladd :)
  Ha det :)

  SvaraRadera
 6. Helt underbart, måste visa mannen ikväll ! Ja tusan, det är synd man inte har häst :-))vilket hårsvall de har förresten, hästkrafterna, så vackra ! Ha det bra ! Och tack för pelargonsvaret, vad spännande med två sorters blad !
  Lisa/Lisas trädgård

  SvaraRadera
 7. Fantastisk! Det var gressklipperen over alle gressklippere.
  Ha en fin uke!

  SvaraRadera
 8. Det är visst skillnad på klippare och klippare ser jag. Hade gärna bytt ut min illaluktande sak, mot de däringa två. Fast de skulle inte få mycket att göra för här finns nästan ingen gräsmatta kvar :)

  Ha det toppen!
  Camilla

  SvaraRadera
 9. Denne gressklipperen likte jeg! Og det blir vel flott gjødsel som en bonus også.

  SvaraRadera
 10. Den klipparen skulle man ju gärna ha haft, men då skulle väl gubben blivit galen. Han är ju en maskinernas man. Vi har två(!) åkgräsklippare (varsin), 2 vanliga motordrivna Klippo samt en ganska ny handjagare. Sen har han visst en 2-3 motorer som ligger på lut ifall dom i Klippona skulle säga upp sig!
  Men jag bara ÄLSKAR hästar.....

  SvaraRadera
 11. Men vilken bra idé! Att man aldrig har tänkt på att bygga en sån ... Fast vi har så liten trädgård så det skulle inte passa här förstås. Vilka jättevackra hästar!

  /Jenny

  SvaraRadera
 12. Vilket härligt inlägg! Och de där hästnackarna...någon har borstat manarna ordentligt. (Tur du inte ser min hästs sommarman.)
  Hej från Törnrosa

  SvaraRadera
 13. Vilka fina hästar. Och finurlig gräsklippare. :-)

  SvaraRadera
 14. Vilka vackra hästkrafter!

  Ha en finfin tisdag,
  Rebecca

  SvaraRadera