fredag 24 augusti 2012

Upp-och-nervända världen

Jag fortsätter väl på det som verkar ha blivit en följetong på min blogg, nämligen skadedjur. Men det här får bli det sista inlägget i detta ämne för i år (hoppas jag). Det är klart, kommer det en älg, någon förrymd elefant från någon cirkus, eller så, då kan jag nog inte hålla mina föresatser. Framöver skall jag bara visa vackra blommor!Det är knappt man tror sina ögon! För en tid sedan, (det var nog den dagen det inte regnade), vad får jag se? Jo, alla stinna fröhus på vallmonen var puts väck! De, som jag sparat för att fröerna skulle få mogna! Men, ett ynka fröhus hade förövaren missat, stjälken på den hade knäckts och den pekade rakt ner, så den var alltså väldigt svår att upptäcka. Ha, ha, tänkte jag!

Jag funderade hit och dit, vem som kunde ha gjort detta, hade aldrig varit med om det tidigare. Närmast riktades misstankarna mot rådjuren, som jag vet gärna tar sig en tugga av det ena och det andra, när de ändå har vägarna förbi. Men jag har aldrig hört talas om, att rådjuren varit på vallmokapslar, så riktigt säker var jag inte. Upp-och-nervända världen, äter rådjur vallmokapslar nu också?!

Efter alla regn såg inte de numera "huvudlösa" vallmonen så roliga ut längre, så de skulle få gå på komposten. Men först tänkte jag förstås ta reda på det kvarvarande fröhuset (det skulle få torka och mogna inomhus). Vad får jag se?! Det är borta!! Ack och ve!

10 kommentarer:

 1. Jeg har heller ikke hørt om at rådyr spiser valmuekapsler, men de utvider jo matforrådet sitt stadig vekk :( Her har vi ikke rådyr, men derimot hjort, og de spiser stadig vekk nye ting! Favorittene deres er tulipan- og roseknupper, floks og dagliljer! Floks har jeg aldri opplevd blomstring på, enda jeg har to-tre stykker i hagen!
  Vakre blomster har du i alle fall, ser jeg!
  Ønsker deg en fin hagehelg :)

  SvaraRadera
 2. Det var tråkigt att alla frökapslar var borta.
  Besvärligt med rådjur i trädgården.

  Fina bilder!

  Trevlig helg!

  SvaraRadera
 3. Oj vad trist, du som gillar att så! Har jag några kvar när jag kommer hem så skickar jag några - men som vanligt (typiskt mig) så har jag slarvat bort din adress, så skicka den igen!!
  Hälsningar från en fastlandsresande
  Susie
  PS. Vi var i Stockholm i onsdags kväll - då regnade det - men lyckades klämma in en nästan helt torr förmiddag på torsdagen!!

  SvaraRadera
 4. Mycket märklig historia. Du har väl inget otalt med grannarna. Du får sätta ut en kamera. Men nu är det ju försent. Synd på så underbara vallmo. Vad du kan hoppas på är att kapslarna redan avfröat sig i jorden.
  Min bild är tagen utan blixt. Det hade inte synts något utanför annars.
  Ha de gott i helgen. Hoppas att mysteriet löser sig.

  SvaraRadera
 5. Är det inte rätt höga opiathalter i de fröhusen? Kolla efter "glada" rådjur eller vingliga dito :)

  SvaraRadera
 6. Tack för tipset om "lite av varje". Det var ju precis de jag har :)

  SvaraRadera
 7. Forstår din frustrasjon. neste år må du kanskje plassere valmuene i "bur" slik som tulipanene har.

  SvaraRadera
 8. Jo, men det måste du lova,kommer det en förrymd elefant så spring in efter kameran, men snabbare den här gången så det inte blir som med snigeln...=0)

  SvaraRadera
 9. Vallmotjuvar är väl inte så vanliga.....

  SvaraRadera
 10. Tråkigt med vallmotjuvar! Jag har haft mycket ohyra i år, ett tag kändes det som att precis allt var drabbat och då höll jag på att ge upp.

  /Jenny

  Ps. Skulle bli snygga foton det, om en förrymd elefant dök upp! Var beredd!

  SvaraRadera