måndag 13 augusti 2012

En trädgård med skruv

Vi besökte Tant Otteskrufvs trädgård under Tusen Trädgårdar, tillsammans med Veronica och Stefan (bloggen Sanda Cottage). Som jag redan från början misstänkte var det inte en tant i vanlig bemärkelse vi hade att göra med här, nej det var hon alldeles för ung till! Och hon var precis så trevlig som jag hade föreställt mig, alltså jättetrevlig! Jag hade sett glimtar från hennes lummiga oas på hennes blogg, Tant Otteskrufv, men så klart var det ju något helt annat att se den i verkligheten! En fantastiskt lummig trädgård med ett härligt woodland och många roliga installationer. Vildsvinen hade varit framme och bökat under våren, men av det syntes intet spår. Jag tror nästan, att hon bara hittat på detta, men vildsvinsstänglet, nyligen installerat, talar sitt tydliga språk mot denna min teori.

En bit av hennes woodland.

Romantisk bro som smälte så fint in i omgivningen.

Färgmatchat minsann, helt rätt färg på floxen!

Codonopsis pilosula, "Fattigmansginseng" svingade sig minst en meter upp i luften
(tror jag knappast tanten behöver äta).

Tack för besöket!!!


11 kommentarer:

 1. Åh, så härligt. Den trädgården hadee jag gärna sett. Själv hann jag besöka två trädgårdar i går. Mer om det på min blogg senare i kväll. Nu jobbe! Anna

  SvaraRadera
 2. Vilken härlig lummig trädgård ni har besökt! Ljuvligt! Jag saknar lummighet hemma hos mig själv. Funderar alltid på hur i hela friden jag ska bära mig åt för att få fram den. Det är alltid svårare i min egen trädgård än när jag ska hjälpa andra!

  PS! Tack för kommentaren. Vi får hjälpa de söta små krypen och flygfäna på traven.

  SvaraRadera
 3. Vilken härlig trädgård du/ni har besökt.
  Underbara bilder!

  C.pilosula har jag haft under många år. Numera är den jordplätten där den växte omjord och plantan är borta.
  Kanske dags för en ny frösådd så den kommer tillbaka i trädgården?

  Ha en fin start på den nya veckan!

  SvaraRadera
 4. Det ser härligt ut, vad roligt att besöka andras trädgårdar!

  /Jenny

  SvaraRadera
 5. Åhhh så härligt det ser ut!
  Ha en fin dag!

  SvaraRadera
 6. Så flott woodland! Det er alltid inspirerende å se bilder av sånt. Jeg kjenner igjen den planten med hvite bær, for den fikk jeg akkurat tak i nå i juli. Ha en fin mandag!

  SvaraRadera
 7. Jag var hos tant Otteskrufv på kak-kalas i juni och jag kan bara hålla med dig! En härlig "tant" (vilket ju inte stämmer åldersmässigt) och en lika härlig trädgård!

  SvaraRadera
 8. Så roligt att se sin trädgård genom dina ögon! Men jag förstår ditt kameraproblem...Och så trevligt att träffa er som "roadtrippade" förbi oss. Hoppas er dag blev lika rolig som vår :)

  SvaraRadera
 9. Börjar gilla woodland... alltid inspirerande att besöka andras trädgårdar eller hur.
  Hemligheten med att lyckas med klematis är att undvika de storblommiga. Många andra har tillräckligt stora blommor tycker jag.
  Ha det bra!

  SvaraRadera
 10. Åh det ser härligt inspirerande ut hos tanten ! Dit hade jag gärna åkt också. Vill ha mer av woodland hos mig också. Ha en fin vecka !
  Lisa/Lisas trädgård

  SvaraRadera