torsdag 27 september 2012

Vi hade iallafall tur med salvian

Apropå rubriken har jag travesterat filmen "Vi hade iallafall tur med vädret". Vädret, ja - nej det lämnar vi därhän den här gången! När jag hade planterat ut mina sådda små plantor i rabatterna hade jag cirka 20 salvior kvar, som jag inte visste var jag skulle sätta. Rött är ju också en lite känslig färg och kan inte placeras hur som helst! Så de hamnade till slut på rad i den här rabatten. I vanliga fall är plantering i rader ett big NO, NO i den här trädgården, men jag kunde inte komma på något bättre. Här fick de samsas med yviga zucchinis och en liten barnkammare med bland annat dahlior och echinaceor, men salviorna hävdade sig hyfsat bra.

 Salviorna blommar på och sätter nya knoppar utan tanke på att det är höst.


24 kommentarer:

 1. Vilken läcker röd färg! Den passar ju jättebra ihop med Dahliorna (som för övrigt är bland de finaste Dahlior jag sett någonsin!)
  Ha en bra dag!

  SvaraRadera
 2. Underbar kombo....mera rött i rabatterna, men håller med om att det ibland kan vara svårplacerat.Hade en studentnejlika som visserligen är nästan orgngeröd, men var jag än satte den så blev det fel. Till slut fick min dotter den och hon har hittat en kanonplats till den..

  SvaraRadera
 3. Sista året har jag ju fått fnatt på röda blommor, fast dom flesta är på altanen som tur är - för det är helt klart knepigt att hitta lämplig plats för dom! Men vackra är dina Salvior.....

  SvaraRadera
 4. Glömde att tala om att trädgårdsmöblerna fortfarande står kvar ute, likaså allt på "stora altanen". Däremot så fick Rolle "tillåtelse" att ta in möblerna från "lilla altanen" som vi bara sitter på när det är extra varmt - vilket det tyvärr inte är längre!

  SvaraRadera
 5. De passet jo kjempebra sammen med dine dahlia! Rødt er en farge som jeg nesten ikke har i hagen her, for jeg er ikke så glad i den. Men disse salviene dine var virkelig flotte!

  SvaraRadera
 6. Hej!
  Snyggt med de röda Salvia-facklorna i hösttider!
  Ha det gott /bea

  SvaraRadera
 7. jamen det blev ju fint med röd Salvia på rad.Och så bra att de bara blommar vidare trots vädret.MVH

  SvaraRadera
 8. Jo, men vissa växter fixar att stå på rad utan att det ser för stelt ut - du har ju lyckats med fina kombos igen! Ha det gott! :) Mia

  SvaraRadera
 9. Underbar kombo tycker jag!!
  Ha en underbar dag!!

  SvaraRadera
 10. Vad snyggt de matchar varandra. Fin inramning.
  Ha det gott.

  SvaraRadera
 11. Fin färg på din Salvia, tillsammans med Dahlian blev det en snygg höstplantering, med lite sting i färgen./Titti

  SvaraRadera
 12. Vad gör de röda svårplacerade? Jag har nog större problem med (makens) gula blommor, de vill liksom inte passa in i mina planteringar där det för övrigt är ganska mycket rött =)
  Tjingling!

  SvaraRadera
 13. Alltid något! Och snygga är de.
  Ha det bra!
  /Katarina

  SvaraRadera
 14. Fantastisk at den blomstrer like flott fremdeles! Passet fint sammen med dahliaen.

  SvaraRadera
 15. De är väl inte fleråriga...men gör om det nästa säsong för det vart snyggt :)

  SvaraRadera
 16. Jag blir allt mer sugen på salvior inför nästa år, det finns så gruvligt många fina! Nu fick jag vatten på min kvarn igen :) Ha det gott / Carolin

  SvaraRadera
 17. Nästan lite julfärg... kul med riklig blomning nu!
  Ha det bra!

  SvaraRadera
 18. Så fina de är...
  Och en riktigt häftig färg att bli glad av.
  Ha det bra :)

  SvaraRadera
 19. Har tenkt å satse mer på salvie neste år. Flott at de er utholdende!

  SvaraRadera
 20. Jag fattar vad du menar med att det är svårt med det röda...men det är häftigt med sommarblommorna, de bara blommar och blommar! Och detta röda moln blev ju cool, kanske massverkan som gör det? Hälsningar Maria

  SvaraRadera
 21. Meget fine. Rækker er ikke så dårlige endda:-)

  SvaraRadera
 22. Ja det var en tacksam sort, har haft den också i år. Men färgen är oooo så påträngande, så den kräver lite eftertanke vid placeringen. Ser ut som du fått till det snyggt där med den grå muren och de blekgula dahliorna till. Mina har också alldeles fullt med nya knoppar, där kan man prata om tro....på en mild vinter kanske ;-)Kul inlägg till Blooming friday med Helena där :-) Ha det gott !
  Lisa/Lisas trädgård

  SvaraRadera
 23. Blev ju jättesnyggt tillsammans med den gula dahlian. Och så friskt och grönt bladverk. Där kan man tro att hösten är långt borta. Hos mig tycker jag allt blivit gult extra snabbt i år men det kanske bara är inbillning. Det är ju faktiskt oktober imorgon.

  SvaraRadera