fredag 9 augusti 2013

Tar jag fel, eller ...

Om jag minns rätt var det inte så länge sedan jag fick fröer av Susie (Susie på Stjärnave) av Echinacea 'Pica Bella' och Echinacea 'Sundown'. Kan det verkligen ha varit våren 2011 jag sådde dem? I så fall tycker jag de har vuxit till sig väldigt fort, för nu blommar de så här fint. Ganska fantastiskt!

Echinacea 'Pica Bella'   okänd sort.

När jag hade satt ut de frösådda plantorna hade jag satt stickor på de olika plantorna, men dessa hade på sensommaren flugit sin väg, så jag satte ihop alla plantorna i en stor "grupp". Det verkar hittills som att det bara är 'Pica Bella' den som jag trodde var 'Pica Bella' som levt vidare. Echinacea längst upp till vänster har dock ett lite annorlunda utseende, men färgen är exakt densamma som på de övriga. Kanske ett bevis på att echinaceor inte är 100 procent fröäkta?10 kommentarer:

 1. Roligt att du lyckats med frösådden från "fådda" fröer, blommar får en "persolighet" och det gillar jag.
  Jag lyckas inte med dessa skönheter, vet inte riktigt varför, kanske slarvar jag med att sköta om dem och ger dem bästa läget för dem, får klura på det till nästa år.
  Tack för tips om var jag kan köpa Trädlilja, det fanns en vit där, Trumpetlilja som jag genast blev kär i.
  Ha det :)

  SvaraRadera
 2. Jättefina exemplar du fått fram, måste vara roligt när frösådder lyckas så bra. Om man ska vara petig så finns det nog inget växtslag som är 100% fröäkta. Inom STA får jag inte sälja en frösådd variant, ssp. eller liknande utan tillägget frösådd just för att köparen ska förstå att det han/hon köper kan bli vad som helst. Dina ex liknar dock inte bilder av 'Pica Bella' på nätet, http://www.coneflower.com/search/label/Pica%20Bella. Men du har fått ett hav av vackra Echinacea frösådder.

  Ha det gott, Carina

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag trodde ett tag att det var 'Merlot', men modern är köpt som 'Pica Bella'. Kanske felmärkt?
   /R

   Radera
 3. Ja så kan det säkert vara... ..tråkigt det där när man hela tiden måste kolla. Eller så har frösådderna plockat upp andra arvsanlag ur massan än just de från 'Pica Bella'. Fast du har ju fått ett fantastiskt blickfång i rabatten!

  Jag måste namna mina frösådder av Sphaeralcea munroana till 'Okänd växt' ur malvafamiljen :-) Så kan det gå... men de är vackra ändå.

  /C

  SvaraRadera
 4. Flotte planter til å bare være to år gamle. Du har virkelig lykkes med de.

  SvaraRadera
 5. Så roligt Ruben! Vilken fin bild!
  Verkligen värt mödan att så egna eller hur?
  Ha en skön helg
  Annika

  SvaraRadera
 6. Kul att dom blommade så fort! Som du vet har jag ju fler sorter, så du kanske vill ha fler frön!?

  SvaraRadera
 7. Fröäkta eller ej - otroligt fina är de hur som helst och det är ju huvudsaken eller hur?
  Ha en fin helg!

  SvaraRadera
 8. Vilken underbar bild och vilka underbara blommor! En riktig Monet tavla!
  Kram Hélena

  SvaraRadera