måndag 9 september 2013

Arrivederci Veneto, godmorgon Sverige!

Så har man kommit hem igen efter en fantastisk resa till Veneto i norra Italien. Fint hotell, mycket och god mat, trevliga medresenärer och fantastiska Maria på Rosebud´s Tours som reseledare, guide och allmän faktabank. Som en kuriositet kan jag berätta, att "Rosebud" tydligen inte bara är en rosenknopp utan även en kattras!! Tur att man inte är pälsallergiker! ;-) Maria är ju kattokig – och  hundtokig, och biltokig, och ... You name it!

Giardino Giusti. En riktig pärla mitt inne i Verona
Skapad omkring 1580 och en av världens vackraste renässansträdgårdar.

KLICKA PÅ BILDEN, så blir den större!

Som man kan se, har en person satt sig ner på en bänk för att ta in trädgården med alla sina sinnen. Det är det rätta sättet att uppleva en trädgård, man sätter sig ner och bara är. Efter en stund kan man utforska vidare, men man måste ge sig tid... Ett tips som vi fick, och som vi gärna delar med oss av.

Väl hemma var det spännande att se hur det hade gått med passionsblomman, som jag skrev om i förra inlägget. Jodå, det hade hänt en hel del, nu hade det som skall bli själva blomman växt ut ur "skyddshöljet". Så det skall nog snart utvecklas en blomma.

 Passionsblomma av fröer från Madeiraresan förra året.

7 kommentarer:

 1. Smått avis blir man men hoppas du visar lite mer bilder så jag kan njuta mera. Min Passionsblomma har lagt sig i viloläge.Ha de gott.

  SvaraRadera
 2. Ja, det er nok mye flott å se og oppleve i Veneto. Jeg har ikke vært så langt nord i Italia, men satte pris på god mat og drikke litt lengre syd. Dette er noen år siden, og jeg var ikke så interessert i hage den gangen.
  Spennende med pasjonsblomsten. Det ser jo ut som om den har et rosa skjær.
  Ha en fin uke!

  SvaraRadera
 3. Blir varm i hjärtat när jag tänker på Italien och någongång ska jag dit på trädgårdsresa. Välkomna hem!
  Kram Hélena

  SvaraRadera
 4. Vilken fin bild! Jag ser gärna flera bilder från resan om du har lust att visa. Rosebud's har jag enbart läst positiva saker om - man kanske borde åka med dem någon gång...
  Ha en fin vecka! Nora

  SvaraRadera
 5. Jag tänker inte skriva Hoppas ni har haft en härlig resa för jag VET att ni haft det! Underbara italien :)
  Vilken tur att det fortsatt att vara högsommarvärme här hemma så passionsblomman fortsatt att växa! Ska bli spännande att se!

  Vi syns snart om inte annat så på Hannus föreläsning!

  SvaraRadera
 6. Underbart! Visst är Maria bra, mitt pass har gått ut...

  SvaraRadera
 7. Du hann före mig att lägga ut en bild från resan, jag blev ju förtrollad av dimman igår och la ut bilder på den istället. Men snart kommer det ett gäng bilder hos mig också. Visst var det en underbar resa och Maria är verkligen en superarrangör! Kul att passionsblomman har så stora fina knoppar. Jag minns passionsfrukterna på väggen i en av trädgårdarna vi besökte (som jag just nu inte minns namnet på).

  Ha det gott!
  /Anita

  SvaraRadera