fredag 4 december 2009

Jul - en blomsterfest (4)

Fortsättning på Jul - en blomsterfest (3). Solen tittade fram en kort stund. Vad bra, tänkte jag, nu kanske det går att få lite bättre kort, för det hade varit ganska dämpad belysning i rummen tidigare - frånsett spottar och annan konstgjord belysning. Men, samtidigt försvann litet av magin, det var faktiskt vackrare när solen höll sig på avstånd! Jag avslutar vandringen med en titt in i festbordsrummet.


Denna klara sikt in mot festbordet varade endast någon minut.


Solen borta igen. Så här dämpat och intimt blev det då runt festbordet. Men ack så svårfotat!

Varsågod, ta en runda runt bordet! Bilderna får tala för sig själva.
Richard Söderström har gjort de stora urnorna och ljusstakarna. Ulla Gustavsson har gjort glasdosorna eller saltkaren och även de bruna vinglasen. Champagnekuporna är Gunilla Kihlgrens och fat och skålar av Kina Björklund. Alla representerade på Blås och Knåda.


Och så tar vi en snabbtitt på julklappsrummet. Det får avsluta dessa inlägg om utställningen, eller allkonstverket Jul - en blomsterfest ute på Drottningholms slott. Alla dessa klappar tycker jag att arrangörerna ska ha som tack för en fantastisk utställning. Och då får man hoppas, att de innehåller fina saker!

Det brinner en cyklameneld i den öppna spisen.

Länk till Del 1
Länk till Del 2
Länk till Del 3

23 kommentarer:

 1. Tack, Ruben! En fantastiskt fotad utställning. Du är verkligen en mycket skicklig fotograf. Och jag som aldrig får se utställningen känner ändå att jag fått det allra vackraste av den och det utan att behöva röra mig ur fläcken. Ha det gott!

  SvaraRadera
 2. Vilket bord, kul att du hade kamera med dej. Julblommor är så fint nu. Trendiga jag har också en svan, till min julamaryllis, har visat det, ska nog visa det igen i min julblogg nån dag.

  SvaraRadera
 3. Vad trevligt det var när du var hemma hos mig och fotade, kul att du vill visa upp det i din blogg. Den där svanen jag har på bordet var lite bångstyrig, men jag fick muta honom med lite godsaker och sen låg han snällt och stilla en lång stund. Brukar hämta honom varje gång vi ska sätta oss och äta. Trevlig helg! /skojaren Jenny

  SvaraRadera
 4. Grönkål och Hortensia, så vansinnigt häftigt.
  Så kul att ha fått gå på utställning med dig ;)

  SvaraRadera
 5. Tack Ruben för en härlig vandring på utställningen!!
  Fantastiska och så vackra arrangemang...

  Ser fram emot nästa!

  SvaraRadera
 6. Vad härligt att få vara med, även om jag inte hann till Drottningholm under vårt Sverigebesök. Tack för de fina bilderna. En rönnbärsgran, det skulle kunna vara något det i år...

  SvaraRadera
 7. Jag tittar och njuter för fulla muggar! Helt underbara bilder eller är dt motiven som gör det "skrattar" Tomten han kommer ju (såklart) och hälsar på men vem var de andra två (Glenn och Aldrin)du nämde? Han som kommer, för det är en han, är en nära släkting till tomten. Mer än så avslöjar jag inte ;P

  SvaraRadera
 8. De där blommorna ser nästan ätbara ut, man blir åtminstone vansinnigt sugen att sätta sig ner och invänta förrätten! Om det var svårt att fotografera kan man inte ana, dina bilder är färgsprakande, skarpa och korrekt exponerade! Den första bilden, med mörkret runt bordet gör bara att det ser ut som en middagskväll i december, mysigt, intimt och spännande.

  Ruben, du har bjudit på en mycket vacker och spännande guidning av denna speciella blomsterkonst!

  SvaraRadera
 9. Jag bara suckar av välbehag när jag tittar på dina fina foton från det fina dukade julbordet.
  Finns det grönkål i Stockholm. Men det har ni väl bara till dekoration. Här äter vi det med välbehag.Trevlig helg på dig. Anita

  SvaraRadera
 10. Det gäller att tänka i de rätta banorna när man funderar på namn. Visst vet jag vem de är! Hade bara otur när jag tänkte "lol" Klickade upp länken och insåg direkt vem du menade =)

  SvaraRadera
 11. WOW... ännu ett festligt inslag!!
  Så vackert i andra bilden, när ljuset fokuseras fint på den vackra dukningen och man kan ana det övriga runtom.
  Vilken fantastisk blomsterfest det måtte ha varit, att få betrakta det på riktigt!
  Men...är det verkligen blomjord på duken, i den bild där svanen finns bla.!? Så det gör inget om vi tippar ut julblomman då?
  Önskar dig en trevlig helg! /Bea

  SvaraRadera
 12. Du borde få lön för detta.
  Ses vi skall du få det av mig iallafall.
  Kram
  annika

  SvaraRadera
 13. Vad skall man säga - julgult har liksom ingen plats här - typ;))!
  Vilket matbord - well, nästan som hemma hos mig (i drömmen alltså)att inte tala om julklappsRUMMET! Vad har jag för att försöka tala om för dottern att dämpa lite julklappsivern och då har de bara en säck - inget helt rum...../Anja

  SvaraRadera
 14. Så trevligt med ännu fler bilder att njuta av!! Ha en trevlig helg. Ingrid

  SvaraRadera
 15. Instämmer med övriga, mycket snyggt fotat och vilket överdåd bilderna visar.
  Önskar dig en behaglig andra advent!

  SvaraRadera
 16. Nydelige bilder fra Drottningholms slott.
  Hälsningar Synne.

  SvaraRadera
 17. Fantastiska bilder. Det måste ha varit en riktig upplevelse att bara få går där och fota allt det fina.

  Tack för dina inspirerande bilder, mycket vackra.

  Ha en riktigt trevlig Helg
  Gunilla

  SvaraRadera
 18. Tusen TACK för att vi som bor en bit ifrån får möjlighet att ta del av en fantastisk upplevelse via dina ögon och din kamera.
  Mycket njutningsfullt med alla dessa stora vackra foton som du fångat så mycket stämning och skönhet i. :-)

  SvaraRadera
 19. Hejsan!

  å vad ska jag säga??
  Tack för att du visar bilder från dit jag inte kommer!! :)
  Å faaan vad jag skulle vilja få chansen att någon gång få visa vad jag har att komma med; att få fri tillgång till både lokaler och rekvisita!

  Men men...i brist på detta får jag leka hemma bäst jag kan, utan bistånd från stinna penningbörser och medias upphöjelse; och det är nog, faktiskt, en ännu större utmaning.

  Att se det lilla och göra vad man kan därutav.
  Ja ja..att se det bästa av situationen och i drömmen se det som verkligen skulle kunna vara sanning om man hade givits ynnesten av fria händer att skapa det man ser! ...

  En fin helg till dig!

  SvaraRadera
 20. Jag dör, vilka fantastiska bilder! Otroligt.

  SvaraRadera
 21. Stort tack Ruben för ditt fantastiska reportage med bilder från utställningen. Verkligen njutbart och intressant. Fantastiska bilder!

  En skön vecka önskar jag dig!

  SvaraRadera
 22. All I can say is, WOW! That is a beautiful tablescape!!!! Really, great photos!!

  SvaraRadera
 23. Hej Ruben! jättefina bilder, jag lyckades inte alls lika bra när jag var där. Är det ok om jag använder några av dina bilder på min hemsida som jag äntilgen kommer göra nu?
  Hälsningar Carl Richard Söderström

  SvaraRadera