fredag 11 december 2009

JulklappstipsJulen närmar sig med stormsteg. Hur går det med julklapparna? Lugn, Rubens Rabatters Julklappsservice kan du alltid lita på! Här kommer ett litet tips på julklapp som du kan ge till någon med intresse för trädgård. Och rimmet på paketet blir ju en bagatell, för tänk så många ord som rimmar på gröna! Sköna, till exempel! Du kan ju också sätta upp den på din egen önskelista och ge den till tomten. (Önskelistan, alltså).
För facila 170 kr kan du få den hem i brevlådan lagom till julafton. Finns på Adlibris.se.

Det här är en väldigt trevlig och vacker bok. Bra att ta fram lite då och då under året. Man får många goda råd, och tips om vad det är dags att göra i trädgården. Oftast med förtydligandet "om du har tid". Väldigt sympatiskt, tycker jag! Mycket fint skriven av Eva Robild, känd för bloggen Med fingrarna i (j)orden. En annan bloggkändis, Annika Christensen, Naturliga ting, förför med sina vackra bilder, många från hennes egen trädgård.

17 kommentarer:

 1. Mycket bra tips! Den här boken funkar lika bra som uppslagsbok som att bara läsa den för ren njutning. Härliga bilder och smarta texter. Absolut en favorit i hyllan!
  Men det jag tycker är bäst med den är att den passar lika bra för proffsen som för den som inte kan ett dugg om trädgård.

  (Och formatet funkar perfekt när man som jag tar med dem i hammocken och läser den liggande...) =)

  SvaraRadera
 2. Hm, tomten lilla.
  Vad får du för den goda reklamen?

  SvaraRadera
 3. Tack för tipset men den finns redan i min samling av trädgårdsböcker.
  Köpte den direkt av Annika när jag var på hennes föreläsning på biblioteket. Bra text och härliga bilder. Trevlig helg. Anita

  SvaraRadera
 4. Tack Ruben för din kommentar hos mig - kinderna rodnade.
  Det här är verkligen ett toppentips - boken fick jag av Annika - en bild i boken är från min trädgård - läckert att ha på skrytbordet...*fniss*. Både Eva och Annika är superproffsiga och självklart blir även resultatet detsamma.
  Önskar dig en riktigt skön helg!
  Randi

  SvaraRadera
 5. Jasså, du kör med reklam inför julen "skrattar" Den fick ju hamna på min önskelista då =) Jag som hoppades på tips om en mer manlig julklapp, åt maken. Samma bekymmer att handla till honom både til jul och födelsedag. Kan kanske ge honom boken också lånar jag den "LOL" Ha en fin helg / gittan

  SvaraRadera
 6. Jättebra tips.. jag vet har köpt den själv.. för säkerhets skull.. man vet ju aldrig om min tomte tänker på allt bra.. =) ..

  SvaraRadera
 7. Trädgårdsböcker kan man ine få för många av...hör du det tomten?

  SvaraRadera
 8. Jo du, tack för tipset! Den boken har jag sett och hoppas faktiskt att tomten har den redan i säcken :))

  Förresten det där med lista till tomten är lite gammalmodigt! En kollega berätta att hennes barnbarn introducerade henne i en ny typ av tillvägagångssätt i stället för att skriva lång lista. Man använde sig av en leksakskatalog och ställde den i fönstret med ett kryss för alternativen och svängde blad dag för dag :)) Rationellt beteende redan!?
  Ha ett trevligt veckoslut! Bea

  SvaraRadera
 9. Jag rodnar!
  Vad glad jag blir för ditt gulliga inlägg och även för alla andra fina kommentarer.
  Jag lovar att jag inte har mutat Ruben men det finns förstås en liten chans att det kommer något med posten.
  Ha en riktigt skön jul Ruben och ni andra,
  Kram Eva

  SvaraRadera
 10. Underbart tips som jag ska vidarebeordra. Tack och ha det gott!

  SvaraRadera
 11. De allra bästa julklapparna som finns är trädgårdsböcker. Detta verkar vara en pärla. Absolut något för önskelistan. Det värsta är att när jag öppnat en sådan julklapp så blir jag ganska frånvarande under resten av julaftonskvällen ...

  SvaraRadera
 12. Mannen frågade just varför jag är så röd i ansiktet....
  Jag rodnar... känns konstigt men så himla kul att det bir uppskattat det man gör.
  Tack snälla Ruben nu kanske jag vågar gör fler böcker.
  Kram och ha en skön kväll.
  Annika

  SvaraRadera
 13. Verkligen ett bra julklappstips och så vackert du har arrangerat boken :)

  Passar på att tacka för inläggen med dina besök på utslällningarna, jag sa igår till väninnorna när vi var på liseberg, att jag saknade vintriga blomsterarrangemang. Vi har inga direkta utställningar mer än Botaniska och deras årliga kryddutställning. Många julmarknader är bara en försäljningskomers och inte så mycket vackert att beskåda - men det ger julkänsla i alla fall.

  Ha en trevlig lucia :)

  SvaraRadera
 14. Eva Robilds Perenna Rabatter är också ett bra julklappstips!

  SvaraRadera
 15. Bra tips, ska direkt skriva till tomten..

  SvaraRadera
 16. Vilket bra tips, ska kolla in den!

  SvaraRadera
 17. The photos would be a joy but I could not use google translate ... I would be tired from all the typing. Looks to be a lovely book! Carol

  SvaraRadera