måndag 1 mars 2010

Fjärilar

I Chapultepec i Mexico City finns världens största stadspark, den är på hela 6,2 kvadratkilometer och här finns bland annat en botanisk trädgård (som var sådär, förstår inte att man envisas med att visa alla möjliga kaktusar när det finns så många vackra blommor och träd i detta land). Men växthuset i jugendstil var riktigt vackert. Det var fyllt med orkidéer, men endast ett fåtal blommade vid denna tid på året. Däremot finns här ett riktigt fint zoo med bland annat ett fjärilshus. Vet inte om det är inhemska fjärilar, eller inte, som visas där. Troligen inhemska och många otroligt vackra.


Stor som liten - alla behöver mat. Här har någon artistiskt lagd person arrangerat maten som en blomma.


Dessa fjärilar är ungefär lika stora som vår nässelfjäril ...


... men den här med blå teckning är en riktigt stor fjäril.


Denna fjäril är också riktigt stor ....


... så här ser den ut med utslagna vingar. Den har en ovanligt diskret färg.


En skylt som låter berätta, att fjärilar kan lukta på maten med fötterna.

15 kommentarer:

 1. Vilka skönheter du visar.
  Lukta med fötterna...måste vara praktiskt om man är en fjäril ;)

  SvaraRadera
 2. Ååååhh vad roligt att du visar oss dessa fina fjärilar!
  Vad roligt att se hur någon har bemödat sig att göra en fin blomma av maten - kanske för att fjärilen "tror" att det är en riktig blomma?
  Kanske skulle Wille och Maija uppskatta om jag lade maten i form av en mus - typ;))!/Anja

  SvaraRadera
 3. Vilka skönheter det finns! Är dålig på våra "svenska" fjärilar men det finns ju faktiskt ganska många som är vackra även här hemma!
  Åhå nu kom vår-sommar längtan tillbaka med full kraft!
  Ullis

  SvaraRadera
 4. Fantastiska fjärilar, den med blå teckning är makalös. Tänk vad ett varmare klimat kan få till, fast visst är våra nordeuropeiska fjärilar fina också!

  SvaraRadera
 5. OH! vad avundsjuk jag blir.Så vackra och stora fjärilar. Får nog söka mig till ett fjärilshus. Men syvende och sist är de vackrare i vår natur. Välkommen hem förresten.Nu är våren i antågande i södra Sverige även om vi får räkna med att vi får en del bakslag.Anita

  SvaraRadera
 6. Vackra! Som flygande diamanter:)

  Rebecca

  SvaraRadera
 7. Åh men kaktusar är liksom Mexico för mig, jag skulle förmodligen ha gått igång på dem. Fantastiska fjärilsbilder du visar, men var det inte fuktigt där? Jag skulle nog inte ta fram min kamera utan vattenpåse i Stockholms fjärilshus!

  SvaraRadera
 8. Det finns så otroligt många vackra fjärilar i världen! Men du Ruben inte vill du väl flytta till skåne bara för vårens skull. Jag hade nog valt att stanna i Mexico där de inte har någon vinter alls. Tänk vilket lyckligt liv det vore med evig värme... (jag fryser)

  SvaraRadera
 9. Tack för uppmuntran, men på den nya bloggen kan jag både visa trädgård när andan faller på, dessutom skvätta lite andra tankegångar. Jag hoppas det kan bli en mer inspirerad mix. Kul att du hittade dit! DIg vill jag förstås fortsätta följa också, inte minst för dina spännande resor!

  SvaraRadera
 10. Vilka vackra fjärilar, och den svarta med turkosblå teckning är allra finast.

  SvaraRadera
 11. Ja du Ruben, mina Kungsänsliljor tog en evighet på sig att komma första gången, sedan har de förökat sig så långsamt så långsamt, fast det är väl anledningen till att jag älskar dem antar jag!

  SvaraRadera
 12. Vilka fantastiska färger och mönster på fjärilarna!
  /Charlotte

  SvaraRadera
 13. Härligt att se att du/ni är tillbaka igen. Välkomna till snölandet. Det är fullständigt absurt och ännu värre: att du inte kunde köpa jord. Det var det värsta! Här uppe brukar de ta hem redan på hösten för att ha till oss tidigodlare. Men det är här det. Jättelustiga minnessaker, speciellt katten;-). Och fjärilarna! Måste ha varit helt underbart att få vandra bland de så utsökta. Ha det så bra - trots allt.

  SvaraRadera
 14. Fantastiskt fina fjärilar , riktigt stora och fina mönster.

  Hoppas att din resa har varit bra med många fototillfällen, jag blir riktigt sugen på att besöka landet.
  Vindspelet i ditt förra inlägg var ju bara så gulligt.

  Ha det gott
  Gunilla

  SvaraRadera