tisdag 30 mars 2010

Vårens budbärare

Snön har faktiskt smält undan så pass bra de senaste dagarna, att man blir mer och mer säker på, att nu är det vår!!! Och en bättre budbärare om ljuvligare tider än vintergäcken finns väl knappast! Nu känns det faktiskt som det är mödan värt att pulsa i blötsnön för att leta livstecken i rabatterna. Och, jag hittade jag faktiskt till och med några utslagna krokusar! Även hundtandsliljorna hade kommit upp med sina spetsar några centimeter! Snödroppar blommade på några ställen, men de flesta är fortfarande täckta av snö.
Men, om sanningen ska fram, så är jag nog egentligen riktigt glad över att det finns snö kvar, för i morgon kommer lilla barnbarnet "hem" från Mexico - och då ska vi göra en snögubbe!!!


Vintergäck, Eranthis hyemalis

26 kommentarer:

 1. Vilken kick, kan jag förstå att hitta alla dessa vårblommor.... Underbart!

  Trevlig tisdag!
  /Charlotte

  SvaraRadera
 2. Hos mig har våren kommit av sig... men det är ju bara fråga om "några" dagar och så är den tillbaka igen. De där vintergäckarna ser riktigt busiga ut med sina ostyriga kragar! :)
  Det är nästan så att jag hör deras kakafoni av glada röster när de spritter upp ur backen.

  Ha det gott!

  SvaraRadera
 3. hahhaa ja visst är det ett dilemma, att både vilja ha kakan och äta den,-) Underbart när det går att kombinera genom att göra snögubbe intill vårblommorna!

  SvaraRadera
 4. Sprakande gult, minsann, en vacker bild. Och gult är ju helt rätt i dessa tider. Glad Påsk du med!

  SvaraRadera
 5. Att snögubben har högsta prioritet just nu är fullt förståeligt...och så bra att det ena inte behövde utesluta det andra ;)

  SvaraRadera
 6. Wow, vilken bild!
  Mina vintergäck är dock väck! De tycker inte om att bo hos mig, vilket gör mig vääääldigt :-(! Nåja. Inte skall jag deppa! DU har ju desto fler och du delar ju med dig!/Anja

  SvaraRadera
 7. De är så söta med sin lilla krage. De gäckar mig fortfarande har bara dykt upp en hos mig än så länge.
  Du får väl lägga in lite snö i frysen så den håller sig så du kan göra en snögubbe till barnbarnet. Så härligt att få träffa barnbarnet igen.Idag flög åter en nässelfjäril i trädgården. Vi har haft 12 plus idag. Ha de gott. Anita

  SvaraRadera
 8. Härligt vackra vårtecken. Men jag håller nog också tummarna för att snön ska räcka till "gubben"! Hälsn mimi

  SvaraRadera
 9. Hum, roligt att någon är positiv! *ler*
  :)

  SvaraRadera
 10. Läcker bild mellan vår och vinter. Håller tummarna för att snön ska räcka till en fin snögubbe.
  Eva

  SvaraRadera
 11. Vilken fantastisk bild på vintergäcken som ligger så fint där mellan de rostbruna gamla löven.
  Skönt att vargavintern är förbi och vilken lycka att snö finns kvar för ditt barnbarn! En guldstund att få göra ngt tillsammans med de små och det blev påsktårta hos oss och så kul att betrakta när alla påskäggen lades med en enorm precision :)

  Glad Påsk! /Bea

  SvaraRadera
 12. Här är äntligen all snö borta och trots att allting då är brunt och grått och trist är det ändå underbart! Helt fantastiskt är det att se vilken fart växterna har när de väl slipper sitt kalla täcke. Det formligen exploderar!
  Fast skönt för dig att ha lite snö kvar nu när barnbarnet kommer till exotiska Sverige. =) Hoppas det blir en stor snögubbe!
  /Helen

  SvaraRadera
 13. Visst är de härliga. Mina ligger gömda under en av få kvarvarande drivor! Dålig planering... Ha det så gott med barnbarnet!
  Karin

  SvaraRadera
 14. Du bjuder på en härlig vårbild. Ha så kul med barnbarnet i snön!

  SvaraRadera
 15. Säger hej när jag kikar förbi din härliga blogg :-) Må så gott /Linda

  SvaraRadera
 16. Åh, så det är vintergäck. Min mamma pratade om den igår och jag visste inte vad hon menade.
  Så vackert. Som solsken underifrån.

  Annelie

  SvaraRadera
 17. Underbart vacker bild! Ja, det är i sanning en underbar tid som ligger framför oss. Ha det gott,
  Charlotta

  SvaraRadera
 18. Verkligen en uppiggande syn det där och en avcker bild. Ditt barnbarn har det bra som får det bästa av två världar. Hoppas ni får till en riktigt stor snögubbe. Glad påsk / gittan

  SvaraRadera
 19. Å, får du så kärt besök. Underbart. Mina små kommer inte upp i år och det är himla trist. Trist är det också, om jag nu får klaga (igen) att inte ens kunna pulsa i snön, här skulle jag i princip försvinna om jag gjorde ett försök. Kanske lite överdrivet, men ändå. Jag är less på det vita äckliga kalla. Hm. Men inne kan det ju vara mysigt;). Ha det gott!

  SvaraRadera
 20. Härlig bild. Jag var ute och "inventerade" vårtecken igår och hittade en liten gul rackare. Det får väl duga så länge, tänker jag... men snart vill jag nog se mer:-))
  Glad Påsk! Hoppas snön ligger ett tag till för Snögubbandet i helgen.

  SvaraRadera
 21. Vilken härlig bild! Längtar efter att snön, 50cm, ska töa bort. Ser fram mot att se om heliborusen blommar under snön.

  Trevlig påsk!
  Ingela

  SvaraRadera
 22. Glad Påsk o trevligt snögubbsbyggande önskar jag dig o de dina.... Vintergäcken har tittat upp även här.... o krokus o snödroppar! Stog o stirrade förundrat på en växt som jag inte lyckats se i detta stadiet tidigare.... Kom till slut fram till att det kan vara en nunneört... Men är inte säker ;-)
  Men jag lär väl se det om några dar.
  Ha´t himla gôrgôtt
  Nina

  SvaraRadera
 23. I wonder what is vintergäcken in Finnish? Does anybody know?

  SvaraRadera
 24. Åh va många härliga vintergäckar du har.. jag har bara några få..=).. mysigt med lilla barnbarnet som kommer ha det riktigt mysigt.. Glad Påsk.. Monica

  SvaraRadera
 25. En bild som värmer ögonen riktigt!
  /IET

  SvaraRadera
 26. Underbar vårbild. Så härligt att se blandningen mellan vår och vinter. Såg själv vintergäck häromdagen hos grannen. Och vilken tur att vi haft en så snörik vinter, så att ditt lilla barnbarn får vara med och göra en snögubbe.

  SvaraRadera