måndag 1 mars 2010

Souvenir, souvenir

Hemma igen. Vilket snökaos!!! Nästan så man inte kan hålla sig för skratt - kommer det att bli någon vår i år, eller ej? Hade tänkt börja med några sådder, så jag rattade Volvon i snömodden för att inköpa en säck såjord. Tänkte, det är väl bäst att köpa en säck planteringsjord till frugan på samma gång (hon brukar byta jord på pelargonierna vid denna tid, har jag för mig), men ack och ve - "vi kan inte ta hem jord för tillfället, det är för mycket snö, vi har ingenstans att göra av den". Så kan det gå när vintern slår till .... Tänkte passa på att visa några souvenirer från Mexico.


Vindspelet, som vi köpte för en billig penning ska ut i trädgården så småningom, det får hänga i köksfönstret så länge .... Överst till höger ska vara någon sorts doft-mojäng. Tycker det är lite intressant med mexikanarnas inställning till döden. Och katten, den är ju helt oemotståndlig. Hittade den på en marknad. Höll på att skratta ihjäl mig åt den i den. Har aldrig sett något så fult, så jag var ju helt tvungen att köpa den. Jag tycker faktiskt att den äger en viss charm.

6 kommentarer:

 1. Välkommen tillbaks! Visst är det en underlig vinter vi har i år.. Men att de inte har någon jord hemma, det verkar ju knasigt. Du får spana på byggvaruhusen, de kanske är tidigare ute. Hade det inte blivit så dyrt skulle jag skickat dig en säck så att du kom igång ;-P
  Vackert vindspel, kan tänka mig at tdet har en fin klang. Men vad är det mer du släpat med dig "skrattar" Katten är ju (som du säger) hiskeligt ful och dödsskallarna vet jag inte vad jag ska säga om dem... udda kanske passar in där. Ha det gott / kram gittan

  SvaraRadera
 2. Vad kul att höra av dig.
  Välkommen hem ännu en gång.
  Skall bli kul att se allt fint du skall visa oss.
  Ha det gott så länge
  Annika

  SvaraRadera
 3. Jättekul saker, döskallarna skulle jag nog ge till mitt pirat-barnbar.. Eller ha i min Shakespeare-hörna.

  SvaraRadera
 4. Välkommen hem Ruben! Roligt att "se" dig!
  Vilka häftiga souvenier! Katten ja, Arne Naess hade en tyggris som gosedjur på gamla da'r. Han hade med sig den överallt. Du kan ju ha katten - för katten;)) - som gosedjur!Den är jättecharmig och du behöver inte vara rädd att den döööör!
  Vindspelet är jättefint!
  Jag förstår att du/ni har haft det underbart på en så exklusiv resa! /Anja

  SvaraRadera
 5. Hej Ruben och välkommen hem till vintern! Roliga souvenirer har du med dig, vindspelet blir fint i trädgår´n, katten har en lite sjukt stirrande blick men ser rätt glad ut.
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 6. Välkommen hem!
  Trevligt att se andra länders skapande, aningen olik våra Dalahästar, sas.

  SvaraRadera